File din trecutul plin de corupţie şi jafuri al PSD = ciuma roşie (episodul 12)

miercuri, octombrie 5, 2022 19:50

PSD, inamicul Romaniei

Încă un episod din trecutul PSD-ist al României, un trecut în care jaful şi corupţia au determinat milioane de români să emigreze. Şi au emigrat cei harnici, cei deştepţi, cei creativi, cei curajoşi. Au rămas popii, politicienii, asistaţii, beţivii, piţipoancele, cocalarii, interlopii şi vreo trei milioane de „fraieri” care-i întreţin, din munca lor, pe cei amintiţi anterior.

La Văcăreşti, Guvernule, porc eşti

Probabil că cel mai mare abuz în materie de proprietăţi confiscate de comunişti şi neretrocedate de ilieşti este (era în 2004 – n.m.) aşa-numitul complex Văcăreşti din Capitală.

În 1988, buldozerele au ras în zona Văcăreşti casele a peste 500 de familii, Ceauşescu urmărind să toarne în locul lor un imens lac şi un parc de distracţii pe o suprafaţă de 250 ha.

În 1992, proprietarii respectivelor case au fost despăgubiţi cică de către stat. Adică au primit pe câte o casă bani cât să-şi ia un frigider.

Pentru terenurile aferente gospodăriilor confiscate de comunişti, li s-a oferit în 1992 de către stat despăgubirea de 2,50 lei pe metru pătrat, sub preţul unei pâini în acea perioadă.

Normal, proprietarii au refuzat o aşa ofertă generoasă, mai ales că terenurile erau libere şi se puteau retroceda în natură.

Au făcut mii de memorii la Guvern şi în final acesta a luat o decizie. Pentru că e vorba de Guvernul Năstase, normal, decizia nu a fost nicidecum favorabilă proprietarilor.

Printr-un contract de concesiune pe 49 de ani, Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului a dat pe tavă o halcă de 182,99 ha firmei SC Royal Corporation SA, deşi statul nu avea drept de proprietate asupra zonei Văcăreşti.

Pe acest teren, care e revendicat de proprietari, urmează (urma în 2004 – n.m.) să se construiască un nou cartier ANL, conforma Planului Urbanistic Zonal iniţiat anul acesta (în 2004 – n.m.) de Primăria Municipiului Bucureşti.

Cazul nu e singular. Vă spuneam anul trecut (în 2003 – n.m.) să nu vă mutaţi în cartierul ANL din Bucureştii Noi întrucât casele de acolo sunt ridicate abuziv pe un teren naţionalizat de comunişti şi revendicat de fostul proprietar.

Se vede că a devenit o obişnuinţă să se construiască cartiere ANL pe terenuri revendicate, neputându-se vinde apoi decât construcţiile, nu şi pământul de sub ele.

Dacă se adeveresc zvonurile de la Strasbourg, statul român va avea de plătit despăgubiri pentru tărăşenia Văcăreşti vreo 500.000.000 de euro. Cu banii ăştia se putea face un nou oraş, poate chiar şi o nouă ţară, ca să nu mai spunem că de cumpărat un Guvern Năstase sigur ajungeau. („Academia Caţavencu”, nr. 672/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu