Google Bard, chatbot-ul AI ce se vrea inclus în motorul de căutare, a fost prezentat de Google

joi, februarie 9, 2023 6:55
Posted in category IT

Google Bard

În 8 februarie 2023, Google a prezentat Google Bard, în cadrul unei demonstraţii de lansare. Folosind acest instrument creat de Inteligenţa Artificială (AI), capabilităţile motorului de căutare Google vor creşte. Vom putea pune întrebări chatbot-ului Bard, de exemplu ce avantaje şi dezavantaje au maşinile electrice sau când este indicat să oprim în timpul unei călătorii.

Din păcate pentru cei de la Google, s-a descoperit, de către Reuters, că Bard poate răspunde şi greşit. La o întrebare despre telescopul spaţial James Webb, Google Bard oferă mai multe răspunsuri, printre care şi acela că James Webb a făcut primele fotografii ale unei planete din afara sistemului solar; informaţie falsă, deoarece primele fotografii ale unei planete din afara sistemului solar au fost realizate de către Observatorul European.

În acest context, se pare că investitorii au reactionat negativ la rezultatele oarecum slabe ale Google Bard, aşa încât acţiunile companiei Google Alphabet au scăzut cu 7%.

Deşi erori în demonstraţiile de lansare apar frecvent, acest incident pare să dezavantajeze Google, într-un moment în care ChatGPT de la OpenAI este mult înaintea celor de la Google în ceea ce priveşte folosirea inteligenţei artificiale. Mai mult, în 7 februarie 2023, Microsoft şi-a anunţat intenţia de a include ChatGPT în motorul său de căutare, Bing.

Produs de Google’s Language Model for Dialogue Applications (LaMDA), Bard a revenit la etapa de testare, pentru a fi corectate erorile şi apoi a fi introdus în motorul de căutare Google.

„Acest lucru evidențiază importanța unui proces riguros de testare, lucru pe care îl începem săptămâna aceasta cu programul nostru Trusted Tester”, a declarat un purtător de cuvânt al Google pentru Reuters, când a fost contactat despre greșeala lui Bard. „Vom combina feedback-ul extern cu propriile noastre teste interne pentru a ne asigura că răspunsurile lui Bard îndeplinesc un standard ridicat pentru calitate, siguranță și temei în informațiile din lumea reală.”

Bard nu a fost singurul instrument bazat pe inteligență artificială pe care Google s-a concentrat în timpul evenimentului său de miercuri, 8 februarie 2023. Google Lens lansează o funcție de căutare multiplă care vă permite să căutați o imagine și un text în același timp. De asemenea, la Google Lens – cel puțin pe dispozitivele Android – este și capacitatea de a căuta fotografiile și videoclipurile pe care le întâlniți în site-ul web și în aplicații fără a fi nevoie să părăsiți acel site sau aplicație.

Google Maps va adăuga o funcție de vizualizare captivantă care utilizează tehnologia AR pentru vederi în stil survol ale locurilor turistice populare, Londra, New York și Los Angeles. Între timp, Google Translate va oferi mai multe opțiuni de traducere contextuală cu descrieri pentru a ajuta la descifrarea unor cuvinte, precum idiomurile locale.

Totul sună foarte promițător – odată ce Google se asigură că toate aceste funcții sunt pregătite pentru lansarea pe piaţă.

Sursa informaţiilor: Tom’s Guide.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu