Google Chat devine gratuit și înlocuiește Hangouts în 2021

duminică, decembrie 27, 2020 16:45
Posted in category IT

Google ChatGoogle a anunţat că Hangouts se închide în 2021 pentru a fi înlocuit de serviciul de mesagerie instant Google Chat, mai robust.

Google va trece oficial utilizatorii de la Google Hangouts la Google Chat începând cu anul viitor. Ca parte a modificării, Google Chat, un serviciu de mesagerie disponibil anterior doar pentru clienții care plătesc pentru Google Workspace, va deveni un serviciu gratuit disponibil în Gmail și într-o aplicație independentă. Și unele funcții Hangouts vor dispărea înainte de dispariția sa.

Trecerea de la Hangouts la Chat va începe cândva în prima jumătate a anului 2021, când Google va oferi instrumente care aduce automat conversațiile, contactele și istoricul conversațiilor Hangouts în Chat.

Această îndepărtare de Hangouts nu este deloc neașteptată – Google a spus în decembrie 2018 că intenționează să migreze utilizatorii Hangouts la Chat și Meet la un moment dat.

Mutarea de la Hangouts la Chat va avea loc treptat și va exista o perioadă de timp în care ambele servicii de mesagerie vor fi disponibile. În cele din urmă, toți utilizatorii gratuiți și clienții Workspace vor fi mutați în Chat. După aceasta, Chat va înlocui pe deplin Hangouts.

Google spune că Chat-ul oferă nu numai funcții precum conversațiile directe și de grup cu care s-ar putea să fiți familiarizați din Hangouts, dar vă poate permite, de asemenea, să planificați și să colaborați mai ușor cu ceilalți.

În ceea ce privește îndepărtarea de Hangouts, Google a anunțat, de asemenea, că intenționează să elimine unele funcții specifice Hangouts. Dacă sunteți utilizator Google Fi, Google nu va mai permite să gestionați mesaje text și apeluri telefonice de la Hangouts la un moment dat la începutul anului viitor. În schimb, veți putea migra conversațiile Hangouts existente în aplicația Google’s Messages și puteți gestiona textele și apelurile Fi în aplicația Messages app for the web.

De asemenea, Google intenționează să elimine asistența Google Voice din Hangouts la începutul anului viitor, ceea ce înseamnă că nu veți putea primi apeluri de la Voice în Hangouts. În schimb, va trebui să folosiți aplicația dedicată Voice pentru textele și apelurile Google Voice. În plus, Google nu vă va mai permite să apelați numere de telefon din Hangouts începând cu anul viitor, iar apelurile video de grup din Hangouts folosesc deja Meet începând din noiembrie.

Serviciul de chat este răspunsul Google către Slack și Microsoft Teams. Este un client de mesagerie instant, cu instrumente de colaborare și îmbunătățiri de securitate, care nu sunt disponibile în serviciul de chat Hangouts, care nu s-a schimbat prea mult de la lansarea sa în 2013.

Google Chat va moșteni integrarea Gmail, care este unul dintre avantajele mari ale Hangouts.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu