Google mai face un pas spre realitatea din filmele SF: identifică melodia fredonată de tine

duminică, octombrie 18, 2020 18:18
Posted in category IT

Hum to SearchEu când vreau să fluier, fluier, da’ de multe ori n-am habar ce fluier. Sau ce fredonez. Şi mă-ntreb mirat: oare ce melodie este asta? Cine a compus-o, când a apărut? Ei bine, dragii mei, toate aceste enigme sunt deja de domeniul trecutului. Cei de la Google au găsit rezolvarea.

Aşadar, dacă încă nu ştiaţi, a apărut o nouă funcţie Google, Hum to Search, disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android în aplicația Google, sau utilizând Google Assistant.

Ce ai de făcut? Cântă, fluieră, fredonează ce-ţi trece prin cap în micofon, cu aplicaţia deschisă, şi căutarea celor de la Google îţi va returna rezultatele cele mai plauzibile. Google spune, vedeţi aici, că poate diseca sunetul transformându-l într-o secvenţă de numere care reprezintă cheia melodiei. Această secvenţă este unică, tonul nu trebuie să fie deloc precis, deoarece variațiile și modificările sunt unice pentru acea melodie. Trebuie să recunoaştem că este ceva fascinant.

Cum procedezi în mod practic sau cum să fredonezi pentru a căuta o melodie folosind Google

Să repetăm: funcția Hum to Search este disponibilă în aplicația mobilă Google și funcționează cu zumzet, fluierat sau orice altceva pe care îl puteți face pentru a imita o melodie.

Mai întâi, deschideți aplicația Google pe dispozitivul dvs. iPhone, iPad sau Android și atingeți pictograma “Microphone” din bara de căutare. Pe dispozitivele Android, puteți atinge și pictograma “Microphone” din widgetul Google Search găsit pe ecranul de pornire.

Când apare ecranul de ascultare, veți vedea un buton “Search A Song”. Apăsați-l.

Începeți să fredonați sau să fluierați melodia pe care încercați să o identificați. Acest instrument poate identifica, de asemenea, muzica reală se aude în preajma voastră.

Dacă Google poate găsi potriviri similare, rezultatele vor apărea etichetate cu procente de potrivire. Atingeți “More Results” dacă primele rezultate nu corespund aşteptărilor.

Dacă Google nu poate identifica cântecul, veți vedea un ecran pe care apare “Unable To Find Match.”. Puteți atinge “Try Again” pentru o nouă încercare.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu