Google Maps a primit noi actualizări ce promit să îmbunătăţească semnificativ aplicaţia

sâmbătă, februarie 11, 2023 7:08
Posted in category IT

Google Maps

Google Maps primește o serie de actualizări care vor face utilizarea funcției mai intuitivă. Actualizările în cauză au fost dezvăluite în cadrul evenimentului Google AI, unde compania a anunțat informații suplimentare despre Google Bard, răspunsul său la ChatGPT.

Noua caracteristică importantă a Google Maps se numește Immersive View, care combină Street View și imaginile aeriene pentru a crea reprezentări 3D ale unor locații specifice. Maps adaugă, de asemenea, actualizări la Live View și la navigare.

Iată toate actualizările majore pentru Google Maps.

Vedere imersivă

Immersive View pentru Google Maps se lansează acum în anumite orașe din întreaga lume. După cum s-a menționat mai sus, această funcție folosește progresele în inteligența artificială și viziunea computerizată pentru a combina Street View și fotografiile aeriene pentru a crea versiuni 3D ale locurilor specificate. În plus, imaginile sunt completate cu informații cum ar fi vremea, traficul și chiar cât de aglomerat este un loc.

Cinci orașe au acces la vedere captivantă începând de astăzi: Los Angeles, San Francisco, New York, Londra și Tokyo. Aceleași orașe au primit o previzualizare a Immersive View în septembrie 2022, dar acum ar trebui să fie disponibilă pentru mai mulți oameni care locuiesc în acele orașe. Google a promis că Immersive View va fi disponibil în Amsterdam, Dublin, Florența și Veneția în următoarele luni.

Cu Immersive View, Google speră să faciliteze planificarea călătoriilor oamenilor, permițându-le să își facă o idee despre destinația dorită. De exemplu, dacă intenționați să vizitați Rijksmuseum din Amsterdam, puteți să vă ridicați practic peste faimosul reper și să-i vedeți intrările. Puteți utiliza un cursor de timp pentru a vedea cum arată în diferite momente ale zilei și cum va fi vremea când ajungeți. Funcția vă arată, de asemenea, unde un loc ar putea fi cel mai aglomerat.

Și la fel ca Google Maps standard, puteți aluneca pe stradă de unde ați început să vizualizați alte locații, cum ar fi restaurante sau cafenele. Immersive View are avantajul suplimentar de a vă oferi o privire în interiorul unei unități, astfel încât să vă puteți face o idee despre ceea ce vă interesează. Aceasta pare o modalitate bună de a vedea dacă vă place atmosfera unui loc.

Actualizări Live View

O actualizare a Live View vă va permite să căutați locuri precum bancomate, restaurante, parcuri și stații de transport public doar ridicând telefonul când sunteți pe stradă. Tehnologia în cauză utilizează AI și realitate augmentată (AR) pentru a suprapune informații peste imaginea din lumea reală pe care o vedeți pe telefon. Dacă ai jucat jocuri AR precum Pokemon Go, vei avea o idee despre cum funcționează.

La fel ca vizualizarea imersivă, veți vedea informații precum dacă un loc este închis sau deschis sau nu sau dacă este ocupat în acest moment. Google a lansat recent căutarea cu Live View în Londra, Los Angeles, New York, Paris, San Francisco și Tokyo. Va începe să extindă funcția la Barcelona, Dublin și Madrid în lunile următoare.

Google a spus că Live View poate ajuta utilizatorii să ocolească locuri necunoscute, cum ar fi aeroporturile, folosind săgețile AR pentru a indica oamenii în direcția corectă. Compania aduce această caracteristică în peste o mie de aeroporturi, gări și mall-uri noi din Barcelona, Berlin, Frankfurt, Londra, Madrid, Melbourne și altele în următoarele luni.

Navigare mai ușoară

Google introduce noi funcții Maps pentru șoferii de vehicule electrice cu vehicule care au Google încorporat. Aceasta include adăugarea de opriri de încărcare la călătorii mai scurte, un filtru de încărcare pentru a vă ajuta să găsiți stații care au încărcătoare de 150 de kilowați sau mai mari. De asemenea, vă informează dacă o locație în care mergeți are o stație de încărcare în apropiere.

Cei care aleg să meargă pe jos, cu bicicleta sau să ia transportul public pot experimenta unele dintre actualizările care vin în navigare. Aceasta include indicații vizibile, care vă permit să vă urmăriți călătoria din prezentarea generală a rutei sau ecranul de blocare. Veți primi ETA-uri actualizate și unde să faceți următorul viraj fără a fi nevoie să vă deblocați telefonul sau să deschideți aplicația Hărți. Direcții vizibile se lansează la nivel global pe Android astăzi, cu iOS în lunile următoare. Va fi compatibil cu Live Activities și iOS 16.1.

Google profită de puterea IA Bard pentru a ajuta la îmbunătățirea popularei aplicații Maps. Chiar dacă aveți rezerve în ceea ce privește tehnologia bazată pe inteligență artificială, precum aceasta și ChatGPT, este greu să ignoraţi aceste actualizări bazate pe inteligență artificială pentru Maps. Vizualizarea imersivă ar putea fi extrem de utilă pentru călătorii care doresc să aibă o idee despre locul pe care îl vizitează. În mod similar, actualizările axate pe AR pentru Live View ar trebui să fie, de asemenea, utile.

Sursa informaţiilor: Tom’s Guide.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu