Google dezvoltă un nou sistem de operare pentru viitoarele dispozitive AR

vineri, decembrie 17, 2021 18:06
Posted in category IT

ARCe este AR (Realitatea Augmentată) vedeţi aici.

În cei nouă ani de la lansarea Google Glass, aproape fiecare companie tehnologică importantă a încercat să facă o pereche decentă de ochelari AR. Cele mai multe dintre aceste produse experimentale sunt atât de proaste încât nu ajung niciodată la consumatori și nu se transformă în „ochelari inteligenți”, dar Google ar putea oferi industriei un impuls atât de necesar cu un sistem de operare AR nou-nouț.

În prezent, Google recrutează oameni pentru echipa sa “Augmented Reality OS”, care va construi „componentele software care controlează și gestionează” viitorul hardware AR. Lista de locuri de muncă pentru echipa AR OS, care au fost observate pentru prima dată de 9to5Google, descriu un software care poate crea „experiențe AR convingătoare pe platforme hardware extrem de personalizate”, ceea ce înseamnă că acest sistem de operare va rula probabil nu doar ochelarii inteligenți.

Mai important, noul sistem de operare AR ar putea alimenta mai mult decât hardware-ul Google. Unul dintre punctele forte ale Google este capacitatea de a crea industrii întregi, folosind componente software precum Android, Chrome OS și Wear OS. Presupunând că Google oferă sistemul de operare AR tuturor, ceea ce nu este o garanție, acesta ar putea deveni primul sistemul de operare pentru aproape toate produsele AR. (Cu toate acestea, marile companii rivale precum Apple își vor construi, probabil, propriul sistem de operare AR.)

Acestea fiind spuse, Google își va dezvolta propriile dispozitive AR. Lista de locuri de muncă ale companiei menționează acest proiect. Dacă aceste produse ajung pe piață sau nu, este o poveste diferită și, desigur, nu suntem 100% siguri la ce lucrează Google.

Totuși, putem face o singură presupunere. Google va folosi probabil North, o companie de ochelari inteligenți pe care a cumpărat-o în 2020, pentru a construi o pereche de rame AR care rulează pe noul sistem de operare AR. La urma urmei, unele dintre noile liste de locuri de muncă ale Google au sediul în orașul North din provincia Kitchener-Waterloo, Canada. (Orice model de ochelari inteligenți pe care Google îi lansează va fi probabil foarte diferit de Google Glass, care este acum un produs exclusiv pentru companii/firme.)

Nu se știe când Google va lansa viitoarele produse AR, dar ar fi bine să se grăbească. Facebook a petrecut ani de zile lucrând la ochelari AR și la integrarea în lumea reală cu „Metaverse”. Se presupune că şi Apple își va lansa ramele inteligente în 2022, plus că există o mulțime de companii (atât mari, cât și mici) care lucrează la proiecte legate de AR.

Desigur, auzim în fiecare an ştiri despre produsele AR care vor apărea în curând, dar nu se întâmplă mare lucru. Este în mod clar foarte dificil de lucrat cu realitatea augmentată, motiv pentru care companiile continuă să renunțe la dispozitivele lor experimentale. Nu există nicio garanție că marile companii de tehnologie vor lansa dispozitive AR convingătoare în 2022 sau 2023, așa că totuşi, să nu ne facem speranţe prea mari.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu