Despre case inteligente şi Google Assistant – problemele Google în acest domeniu

miercuri, octombrie 27, 2021 6:48
Posted in category IT

Casa inteligenta
De ani de zile am spus că automatizarea este cheia pentru casele inteligente excelente. Comenzile vocale sunt bune, dar un sistem care anticipează nevoile utilizatorilor este mai bun. În ciuda faptului că prefer dispozitivele inteligente Google, nu pot trece în totalitate la ele. De ce? Pentru că rutinele Google Assistant sunt foarte puţin bune.

Automatizarea vine sub mai multe forme în lumea casei inteligente. În mod tradițional, pentru a obține o automatizare excelentă, ați dori un hub inteligent pentru casă, cum ar fi Hubitat sau Home Assistant. Da, este adevărat: capacitățile de automatizare ale Hubitat depășesc cu mult Google sau Alexa. Adevărul este că majoritatea oamenilor obișnuiți nu mai au nevoie de un hub tradițional pentru casă inteligentă.

Atât Alexa, cât și Google pot servi drept „hub modern” și pot lega împreună dispozitivele inteligente de acasă. În ultimii câțiva ani, am observat o tendință către dispozitivele inteligente de acasă alimentate prin Wi-Fi și departe de ZigBee și Z-Wave (Philips Hue fiind principalul reținere). Această întorsătură face ideea de a te baza pe hub-urile tardiţionale inteligente mai dificilă.

Atât Alexa, cât și Google oferă automatizare inteligentă a casei prin rutine – comenzi care rulează singure pe baza unui declanșator pe care îl alegeți. Nu trebuie să fie o voce; ar putea fi controlat de programe precum apusul sau răsăritul soarelui – sau altele de acest fel.

Ce pot face rutinele

Deci, de ce este automatizarea esențială și ce pot face oricum rutinele? Dacă aveți o casă inteligentă acum, gândiți-vă la modul în care interacționați în primul rând cu ea. Sunt șanse, probabil, prin voce sau printr-o aplicație. Dacă trebuie să aprindeți o lumină, întrebați un difuzor inteligent sau scoateți telefonul. Unii ar susține că nu este mult mai convenabil decât acționarea comutatorului.

Același lucru este valabil și pentru prize inteligente, jaluzele, încuietori și multe altele. Realist vorbind, cu doar control vocal sau aplicație, nivelul de confort nu este cu mult mai bun decât stilul de modă veche de a face lucrurile. Automatizările, pe de altă parte, schimbă jocul. În loc ca şi casa dvs. să reacționeze la comenzile dvs., vă poate anticipa nevoile.

La mine acasă, am programate automatizări care se declanșează în fiecare zi. Dimineața, priza mea de cafetieră se aprinde, jaluzelele din birourile noastre de acasă se ridică pentru a lăsa să intre lumina. Pe măsură ce se apropie seara, jaluzelele coboară automat, iar ușile se încuie singure. Și priza de cafea care s-a pornit dimineața? S-a oprit înainte de prânz.

Apropo de uși, uneori uităm să le închidem când plecăm de acasă. Deci, la patru minute după ce descuim o ușă, aceasta se încuie singură – nu mai uitam. Dar nu avem doar automatizări într-un program. Când soarele apune, luminile din sufragerie, din bucătărie și din alte locuri se aprind automat când intrăm într-o cameră. Când plecăm, se opresc înapoi. Familia mea nu trebuie să întrebe; se întâmplă doar pe baza prezenței noastre.

Acest lucru se datorează senzorilor de mișcare din fiecare cameră și unei rutine care declanșează o logică de bază. Dacă senzorul detectează mișcare, declanșează o rutină care aprinde luminile din camera respectivă. Când senzorul încetează să mai vadă mișcarea, declanșează o a doua rutină pentru a stinge din nou luminile. Alte rutine apar atunci când plec de acasă sau când mă întorc datorită unui declanșator de locație.

Când cineva ne deschide căsuța poștală, un senzor chiar în interior declanșează o altă rutină pentru a anunța în casă că „the mail is here”. În casa mea, rutinele se declanșează din cauza programelor, comenzilor vocale, funcțiilor dispozitivelor inteligente, notificărilor camerei și multe altele. Încă folosim comenzi vocale, dar de multe ori nu trebuie, deoarece casa mea inteligentă a făcut deja ceea ce aveam nevoie înainte să-l cer.

Dar asta nu datorită Google.

Cu excepția faptului că Google nu poate face cea mai mare parte din asta

Când aș sfătui oamenii să exploreze casele inteligente pentru prima dată, le spun să aleagă un ecosistem și să rămână cu el. Alegeți Alexa sau Asistent Google; majoritatea oamenilor nu au nevoie de ambele. Prefer Google Assistant pentru comenzile vocale și ecranele Nest Hub cu capabilitățile lor fantastice pentru fotografii. În ciuda acestui fapt, îmi încalc propriul sfat și am difuzoare inteligente Alexa și Echo acasă.

O parte din asta se datorează muncii mele – scriu despre case inteligente, așa că este util să ai puțin din toate la îndemână. Dar cealaltă parte este că, deși prefer dispozitivele inteligente de acasă ale Google, rutinele sale sunt îngrozitoare. O țin pe Alexa în preajmă pentru rutine.

Problema este că Google nu abordează rutinele la fel cum o face Amazon cu Alexa. Pe Alexa, rutinele sunt tratate ca o soluție totală pentru casă inteligentă. Dar pe Google Assistant, rutinele arată mai mult ca o „înlocuire a comenzii vocale”. Puteți crea rutine care declanșează mai multe funcții dintr-o singură comandă vocală, de exemplu. Acest lucru poate fi util dacă doriți să stingeți mai multe lumini în toată casa cu o simplă comandă „noapte bună”.

Dar, dincolo de asta, opțiunile dvs. de „ starter” (echivalentul Google cu „ trigger”-ul lui Alexa) sunt limitate. Puteți alege comanda vocală, ora, răsăritul/apusul soarelui și „închideți o alarmă (dismiss an alarm)”. Asta e. Comparați asta cu Alexa, unde puteți selecta comandă vocală, program, dispozitive inteligente pentru casă, locație, alarme, butonul ecou, detectarea sunetului și paza. Toate aceste opțiuni suplimentare se adună rapid.

Pe Alexa, pot crea rutine care se declanșează de la senzorii inteligenți din casa mea. În mod confuz, aceiași senzori apar în aplicația Google Home, dar nu pot face rutine pentru ei sau în aplicația Asistent Google. Dacă sunt convertite în întregime într-o casă inteligentă alimentată de Google, luminile mele inteligente nu s-ar mai aprinde și nu s-ar mai stinge pe măsură ce mă deplasez prin casa mea. Căsuța mea poștală nu mi-ar mai spune când sosește e-mailul. Încuietorile mele inteligente nici măcar nu s-ar mai bloca singure, cu excepția cazului în care aș apela la o altă aplicație.

De ce nu rezolvă Google problema?

Dacă Google ar vrea cu adevărat, și-ar putea face rutinele mai puternice. Aceasta este o companie care este lider în capabilitățile de asistent vocal. Aceeași companie care a transformat stocarea fotografiilor și a creat un nou A.I. care face ca afișajele sale inteligente să fie cele mai bune afișaje inteligente. Google a conceput un software pentru cameră care a declanșat o nouă revoluție în fotografiile de noapte. Și, în același timp, Google a creat un sistem care a oferit capacităților telefonului Pixel superputeri. Nu este străin de concepte avansate în IA (inteligenţă artificială – n.m.), casă inteligentă sau concepte avansate de codare.

Cu toate acestea, în timp ce Amazon adaugă continuu la opțiunile sale de rutină, cum ar fi o nouă funcție recentă care declanșează rutine de la sunetul unui câine care lătră sau al plânsului unui copil, Google adaugă doar ocazional noi funcții. Google a adăugat recent opțiuni de bază legate de programare și întârziere, opţiuni pe care Amazon le-a adăugat la Alexa cu ani în urmă. Alexa va acționa chiar pe „bănuieli” și va stinge luminile sau alte dispozitive atunci când sistemul observă că ați lăsat accidental lucrurile aprinse peste noapte sau când nu sunteți acasă. Google nu are așa ceva.

În comparație cu Alexa, rutinele și automatizările Google sunt o glumă. Și este frustrant pentru că mă lasă să mențin două sisteme de casă inteligente în casa mea: unul pentru comenzi vocale și celălalt pentru automatizare. În casele inteligente, asta este opusul a ceea ce îți dorești. Și Google, prin intermediul inițiativei Matter smart home, vorbește despre un sistem universal, în care nu va „conta” ce dispozitive ai achiziţionat.

Până când rutinele inteligente ale Google ajung la cel puțin nivelul Amazon, este greu să vezi adevărul în asta. În acest moment, dacă doriți cele mai bune comenzi vocale inteligente pentru acasă și cele mai bune automatizări accesibile, atunci aveți nevoie de o casă plină de difuzoare și afișaje inteligente Google și de un Amazon Echo. Echo vă va oferi rutinele, iar hardware-ul Google poate face restul.

Dar acesta nu este visul unei case inteligente. Nimeni nu vrea să întrețină două sisteme, pentru a sări înainte și înapoi între aplicații. Și sincer, aceasta este vina Google. Este o eroare neforțată care împiedică Google să domine cu adevărat şi în domeniul casei inteligente. Google ar trebui să-i fie rușine. Iar primul pas este admiterea problemei. Rutinele Google sunt inferioare în comparație cu concurența. Al doilea pas? Repară-l. Mai devreme decât mai târziu.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu