Guvernarea criminală a PSD = ciuma roşie din perioada 2001-2004 (I)

luni, august 2, 2021 17:24

PSD = gasca de criminaliMarile jafuri (şi distrugeri) de după decembrie 1989 s-au produs în perioada 2001-2004, s-au numit “privatizări” şi au drept autori baronii PSD, clientela PSD, mafioţii PSD. În acea perioadă, preşedintele României era KGB-istul criminal Ion Iliescu, şeful bandei de criminali care a ucis inocenţi la mineriada din iunie 1990 şi după 22 decembrie 1989, ora 12:00 (momentul în care dictatorul Nicolae Ceauşescu a părăsit puterea), iar premier era cel mai corupt, cel mai mafiot, cel mai ticălos şi cel mai abject personaj de după decembrie 1989, puşcăriaşul Adrian Năstase.

În acest prim episod despre cum erau furaţi banii acordaţi de Banca Mondială pentru dezvoltarea agriculturii româneşti, de către o parte a găştii PSD.

Trai, nineacă, pe banii băncii Mondiale

În ultimii trei ani (2001-2004, n.m.), Banca Mondială a derulat cu Ministerul Agriculturii un program de 11 milioane dolari (la valoarea dolarului din acei ani, adică mult mai mare decât cea de astăzi – n.m.).

Executorul programului este Unitatea de sprijin, servicii şi proiecte în agricultură, din subordinea ministerului, cu sediul în strada Negustori. Directoarea unităţii este Simona Paranici, proaspăt divorţată (în 2004 – n.m.) şi mutată într-o garsonieră. Garsoniera a fost cumpărată de secretarul de stat (PSD – n.m.) Valeriu Steriu, responsabil cu integrarea.

Până să se integreze în Europa, Steriu s-a integrat în absolutul Simonei. A plecat de acasă şi, ca să fie sigur că nu se mai întoarce, i-a dat un cap în gură neveste-sii şi i-a zis să nu-l mai aştepte, că intră în Europa, prin uşa de la baie a Simonei.

Banca Mondială finanţează aproape 78 de procente din valoarea efectivă a proiectului. Beneficiarii proiectului sunt tatăl lui Steriu, clanul ministrului (PSD – n.m.) Daea, secretarul general al ministerului, Aprodu, cu tribul lui cu tot, şi îndrumătorii de doctorat al lui Daea, Steriu şi Aprodu, de la ASAS.

Tătânele secretarului de stat Steriu este un moş care nu cunoaşte plictiseala. Adoră mirosul de balegă, contemplă ceasuri întregi anusul vacii, studiază pe cont propriu organele genitale ale taurului, pe care le palpează tandru, şi are un proiect în zootehnie, pentru care este scutit lunar de TVA.

Atunci când se fac plăţile de la centru către teritoriu, banii pleacă cu TVA-ul tuns. O dată ajunşi la unităţile moşului Steriu, apar încărcaţi cu TVA-ul, unde li se mai extrage încă o dată rădăcina pătrată din taxa pe valoarea adăugată. Acest sport penal este practicat de toţi cumetrii funcţionarilor din minister, cooptaţi în programul Băncii Mondiale.

Până în acest moment (august 2004 – n.m.), deturnările ilegale de TVA se ridică la peste 30 de miliarde de lei (vechi – n.m.). Se pare că banii intră într-o bancă centrală, după care, în loc să se întoarcă la Trezorerie, sunt plimbaţi prin încă două bănci private, ca să li se piardă urma. (“Academia Caţavencu”, nr. 662/2004)

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu