Istoria jafului PSD-ist în România: astăzi, Gheorghe Nichita

vineri, septembrie 4, 2020 11:45

BanicioiuCandidatul PSD Gheorghe Nichita de la Iaşi câştigă (din) teren

Decembrie este luna cadourilor. Sună şablonistic? Poate, dar cert e că şi profitabil. De-un parexemplu: pe 8 decembrie 1999, o persoană, Rodica Nemţanu, apropiată a PSD-ului din Iaşi pe linie de rude, şi-a făcut de 1.280 metri pătraţi (mp) de teren undeva pe lângă casa memorială “Otilia Cazimir” din Iaşi. Şi a dat pe el vreo 715 meleoane la ora aceea, adicătelea vreo 40.000 de coco (una bucată cocobau fiind atunci 18.000 de lei vechi), de unde reiese că fiecare metru pătrat a costat-o pe persoană 31 de cocobauri mici.

Între timp, Crăciunul acela a trecut, şi cum Regia Autonomă Judeţeană de Apă şi Canal (RAJAC) nu-şi făcuse un cadou pe acel an 1999, nici că s-a putut moment mai bun decât 29 decembrie pentru rezolvarea problemei. Când măiastrul manager RAJAC de la acea dată, Gheorghe Nichita (cel care în 2000 a obţinut numai 2% din voturi, ca PeDist, candidând la Primărie, iar acum (în iunie 2004 – n.m.), ca PeSeDist, e în turul doi), a cumpărat acest teren, de 1280 mp, cu 1,2 melearde de lei vechi (66.000 de coco (dolari – n.m.), atunci), deci cu 51 de cocobau pe metru pătrat. Aşadar a plătit în plus vreo 26.000 de verzişori. Dar ce nu faci pentru un cadou?

La fix patru anişori după, pe 9 decembrie 2003, RAJAC a scăpat de teren şi i l-a făcut cadou lui Dănuţ Prisecariu, finanţator al PSD şi patron de presă de partid, la preţul de 40 de coco pe metru pătrat – după ce, reamintesc, cu patru ani înainte îl cumpărase cu 51 de coco pe metru pătart. Că aşa se fac evaluările şmenuite.

O evaluare neutră, făcută de Primăria municipiului, a arătat că preţul în zonă este de 105 euro pe metru pătrat. Ceea ce nu-l deranjează deloc pe Dănuţ Prisecariu, care sapă (săpa în 2004 – n.m.) voiniceşte la fundaţia motelului care va creşte pe terenul cumpărat.

Deci: RAJAC-u’ lui Gheorghe (Gigi) Nichita, aspirant la primar (a şi ajuns primarul Iaşiului – n.m.), a pierdut peste 100.000 de euroi în favoarea lui Dănuţ Prisecariu, care face (îi făcea în 2004 – n.m.) campanie deşănţată la Tele M, postul de televiziune pe care-l deţine la Iaşi. (“Academia Caţavencu”, nr. 653/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu