In Romania PeSeDista, apareai la TV numai daca dadeai spaga

sâmbătă, mai 6, 2017 16:47
Posted in category Mass-media

Mihai TatuliciMihai Tatulici este (era în 1996 – n.m.) coproducător al emisiunii “Deşteaptă-te române!”. Dar, ce să vedeţi, nu neapărat despre dl. Tatulici vrem să vă vorbim astăzi, ci despre modul în care domnia sa face rost de bani albi pentru zilele bătrâneţii.

Să luăm, pentru început, un caz concret, probat de niscaiva documente: pe data de 16 iulie 1996, la orele 22.30, ca de obicei, ecranul televizoarelor a fost din nou străfulgerat de chipul isteţ al realizatorului Mihai Tatulici. Titlul acelei ediţii a emisiunii “Deşteaptă-te române!” a fost “România ca o asociaţie de locatari”, iar printre invitaţi s-a numărat şi Viorica Bob, preşedinte al Club Europa. Pentru ca doamna Viorica Bob să apară în emisiune şi pentru a se difuza în aceeaşi emisiune un filmuleţ de 7 minute produs de Mihai Tatulici Production, Mihai Tatulici a solicitat de la Club Europa suma de 7.500 $. După negocieri care au durat toată luna aprilie 1996, s-a căzut de acord asupra sumei de 2.500 $. Dându-şi ulterior seama că nu dispune de o asemenea sumă, Club Europa adresează celebrului Tatulici o scrisoare în care explică faptul că mai mult de 1.000 de dolari nu poate disponibiliza. Tatulici, cu mânuţa lui, scrie pe scrisoarea primită “Comandă, contract 1.000 $ şi sprijin logistic”. La propoziţia “Condiţiile participării dumneavoastră la această dezbatere vor fi stabilite ulterior, de comun acord”, Mihai Tatulici răspunde “discuţie separate”.

Pentru ca lucrurile să fie şi mai clare, trebuie să explicăm: Mihai Tatulici este coproducător, alături de Pro TV, al emisiunii “Deşteaptă-te române!”. Pentru aceasta el primeşte bani care, teoretic, servesc la acoperirea costurilor de producţie pentru emisiuni, reportaje etc. În aceste condiţii, cererea de bani pentru producţie de la invitaţi nu este altceva decât o şpagă cu aspect legal. Legal, Mihai Tatulici este acoperit, fiind vorba de comandă şi contract. Din punct de vedere moral, însă, Mihai Tatulici depăşeşte limitele îngăduitoare ale deontologiei şi sare mult peste limitele bunului simţ. Şi, în sfârşit, dacă de la Club Europa, mai sărăcuţ, Mihai Tatulici cere 7.500 de dolari şi primeşte 1.000, de la prefectul Răducănoiu (prefect al Doljului, din partea mafiei PSD-iste, în perioada 1992 – 1996, cel al cărui băiat a spus la un moment dat “Dau muie întregului cartier X din Craiova” – n.m.), de la Ioan Stoica (patronul hoţiei piramidale “Caritas”, produsă tot în timpul guvernării PSD, pe atunci PDSR – n.m.) şi de la Ştefan Andrei (ministru ceauşist de externe – n.m.) cam cât a cerut şi cam cât a primit? (“Academia Caţavencu”, nr. 252/1996)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu