Cum a ramas Snagovul, dupa 1989, cuibusorul de nebunii al mafiei PSD-iste

sâmbătă, aprilie 29, 2017 9:30

PSDAlfa

Aflat la răscrucea celor mai importante interese de partid şi de stat din ultima jumătate de veac (materialul de faţă a apărut în 1996, an în care PSD-ul era la guvernare, la Cotroceni fiind Iliescu Ilici Marcel Ion, fost student la Moscova, unde a fost racolat de KGB – n.m.), şi la nicio azvârlitură de băţ de capital, Snagovul a stârnit patimi nebune, a alimentat uri viscerale, a hrănit burţi nomenclaturiste, a refrişat obrazul puhav al hoaştelor ministeriabile şi a tăinuit cele mai misterioase conclavuri ale puterii. Aerul său uşor somnolent şi filtrat prin răgăliile sălciilor, caraşii săi impertinenţi dând flit şi celui mai gogonat pescar, malurile lacului său asezonate de vile care mai de care au fost tot atâtea atuuri care au făcut să gâlgâie sângeretele de băştinaş, punându-l pe secretarul de partid (comunist – n.m.)în postura de a trage fără somaţie în prima nălucă iţită în cale şi de a lua cu japca pământ şi apă cât cuprinde, pentru a dura în neştire.

Beta

Începând cu Vlad Ţepeş şi Regele Mihai şi sfârşind cu Miron Cozma (banditul autor de mineriade sângeroase, în anii 1990, care a coborât România în Evul Mediu – n.m.), Snagovul a fost locuit de Petre Borilă (ex-socrul lui Valentin Ceauşescu), de Gh. Gheorghiu Dej, de Postelnicu, de Complexul Snagov-plajă, de Palatul Republicii şi de palatul lui Nicolae Ceauşescu, de Florea Ceauşescu (probabil, unul dintre fraţii dictatorului – n.m.), de Ambasada URSS, de Meleşcanu şi de Gigi Boeru. Mascarada vremurilor puterii populare s-a transformat într-o operetă de trei parale, în care vilele vechi sunt găbjite de stăpânii cei noi. Bunăoară, pe vila Regelui Mihai pun mâna pe rând Petru Groza, Gheorghe Maurer, Ilie Verdeţ, Constantin Dăscălescu, Petre Roman şi în fine Nicolae Văcăroiu (articolul este din mai 1996, iar pe atunci agramatul Votcăroiu era premier – n.m.).

Gamma

Şi pentru că acest extraordinar potenţial, mamă a inspiraţiei şi tătâne a tuturor fărădelegilor, nu putea să încapă pe mâna unui niznai din opoziţie, pare logic de ce destinele Snagovului au fost încredinţate unei paiaţe pe nume Teodor Biriş, pe care zeii din Dealul Mitropoliei şi din Piaţa Victoriei să o poată manipula încoace şi-ncolo. Născut în 1946 în Alba şi neavând nicio legătură de rudenie cu Veta Biriş, Tudorică ajunge pe meleagurile Snagovului prin căsătorie. După înalte studii făcute la Şcoala Populară de Artă, se angajează clarinetist la Hanul lui Manuc, codru de şmenuri, unde va lega o strânsă camaraderie cu mai multe clanuri lăutăreşti (adică ţigăneşti – n.m.), încuscrite până în prăselele sufletului cu actualele vârfuri ale mafiei ţigăneşti.

Delta

Cu numai trei luni înainte de revoluţie, Biriş se botează în apele tulburi ale PCR (Partidul Comunist Român, pentru cei tineri – n.m.). După spectacolul de capă şi spadă din decembrie 1989, se înscrie la PDSR (Partidul Democraţiei Sociale din România, devenit ulterior PSD, pentru cei şi mai tineri – n.m.) şi, după un stagiu de vice-primarde 6 luni, ajunge primar pe listele PUNR (Partidul Unităţii Naţionale Româneşti, un fel de Mişcare Legionară dată cu parfum bolşevic – n.m.). Transferând Caritasul clujean în Snagov, unde se câştigă două miliarde de lei care iau cărarea Bucureştilor, Biriş migrează la PDSR până de curând, de când îşi ia flotantul în PUR (partidul creat de securistul Voiculescu-puşcărie – n.m.).

Epsilon

Una dintre primele isprăvi ale sale este confecţionarea şi contabilizarea a două registre agricole paralele şi inegale: unul pentru amărăşteni, moştenit de pe vremea lui Pazvante, şi altul catalogat drept strict secret, pentru evidenţa anumitor terenuri de pe malul lacului. Fireşte că estimp cel de al doilea registru a făcut picioare şi a dispărut într-o direcţie necunoscută, identificată de unii drept adresa bunului său prieten Cozmâncă.

Zeta

Pentru a intra în posesie cu un teren pe maulul lacului, se inventează de regulă un revoluţionar de profesie. Aflat întâmplător la îndemână în astfel de împrejurări, Bebe Ivanovici, prieten de casă al lui Biriş, este dispus să-ţi acorde, la orice oră, unul dintre sutele de certificate de revoluţionar în alb, cu care şi-a căptuşit jiletca. Odată uns cu titlul de luptător, preiei mult râvnitul lot, nu înainte, însă, de a semna o clauză secretă, care prevede că eşti obligat să vinzi terenul mai înainte de a te dedulci la el. Şi-l vinzi primului cumpărător care îţi iese numaidecât în cale. Până şi revoluţionarul Zainea şi-a vândut lotul de pe malul lacului Tâncăbeşti. Mâine acolo va răsări o vilă, figurând, însă, mai mult ca sigur, pe numele Zainea, dar locuită poate de un general din SRI, care va zice că îşi petrece duminicile la un prieten, la ţară.

Eta

Tot prin mânăriile lui Biriş, Iordan Rădulescu, preşedintele Fundaţiei Revoluţiei Române şi fost colonel de contrainformaţii la trupele de grăniceri, a reuşit să achiziţioneze câteva duzini de certificate de proprietate de un hectar de pământ. Preţurile de achiziţie ale terenurilor, obţinute în baza Legii 42, au sărit deja la 500.000 lei (vechi; 1leu de azi = 10.000 lei vechi, pentru cei tineri – n.m.), cee ace este vax de vreme ce preţul real de strigare al unui metro pătrat pe malul lacului este de 12 $, iar cel maxim de 60 $.

Theta

O altă manevră a lui Biriş este aceea de a folosi persoane fără căpătâi din sat, pentru a le pune în posesie, ca de exemplu Balaban, beţivanul satului, împroprietărit cu terenul directorului Popescu, de la Institutul de Igienă. Balaban semnează după acelaşi tipic o clauză secretă prin care se angajează să renunţe urgent la teren. Cumpărătorul este Haliu, unul dintre capii mafiei ţigăneşti, om de încredere al lui Adrian Năstase şi om de legătură cu Bebe Ivanovici. Haliu a locuit o vreme în Germania de unde s-a întors cu Mercedes şi cu un cufăr de lovele cu care şi-a luat agenţie imobiliară, lăudându-se acum că o să-i bage pe toţi snagovenii în buzunar. Deocamdată i-a vândut lui Gigi Boeru terenul lui Balaban şi a mai intermediat vânzarea/cumpărarea a cel puţin încă o duzină de loturi, pe care ciracii lui Boeru au apucat să-şi construiască tot atâtea vile.

Iota

Pentru că Haliu are bube de neşters la dosar, Biriş şi l-a tras pe lângă suflet pe Gicanu, un şmenar mai puţin luat în collimator de organele sănătoase ale Poliţiei, atâtea câte o mai fi rămas ele. Între timp, Haliu s-a apucat să-şi înalţe propriile vile, pe terenurile pe care i le pasează Biriş, vânzându-le apoi cu preţuri atingând 120.000 $. Aici se spală tot mai mulţi mangoţi, încât, recent, o persoană protejată de generalul Niţu a primit cadou de nuntă o vilă la cheie, lângă celebra vilă 23.

Kappa

Biriş şi-a tras şi el 1.000 metri pătraţi la vila Bayer, fiind vecin cu fostul fotbalist Kassai şi cu preşedintele FRF (de atunci – n.m.) Mircea Sandu, care au achiziţionat câte 5.000 de metri pătraţi de la un cetăţean fără identitate. Prieten cu Văcăroiu, cu Adrian Năstase, cu generalul Gioni Popescu, cu directorul Nucuţă de la Romcereal şi cu Mironov, cu care obişnuieşte să tragă la restaurantul Flamingo al fostului boxer Gândac, Biriş a fost recompensat de putere cu bilete de voie, ba la Campionatul mondial de fotbal din Statele Unite (din 1994, atunci când Naţionala României a obţinut cea mai bună performanţă din toate timpurile, locul 5 la un Campionat mondial – n.m.), ba la Campionatul mondial de caiac-canoe, din Mexic.

Lambda

Puetrea i-a mai făcut lui Biriş şi o gazetă, Oglinda Snagovului, condusă de Costică Georgescu, unul dintre angajaţii fostei Securităţi. Dar pentru că bătea deja prea abitir la ochi, primarele Snagovului este luat în cătare pentru fals intelectual şi uz de fals, cu referire expresă la încălcarea Legii Fondului Funciar. Serviciul pentru Combaterea Criminalităţii Economico-Financiare al Poliţiei capitalei a reţinut în sarcina lui Biriş câteva acte care au stat la baza repartizării ilegale ale unor terenuri, pe care s-au construit 11 vile. Cu toate acestea, fostul şi actualul primar se pregăteşte vertiginos de alegeri (este vorba de alegerile locale din 1996 – n.m.), cadorisind babele cu chiloţi cu mânecuţe şi moşii cu efecte militare provenind de la SPP.

Miu

Somat de partid să o lase ceva mai moale, Biriş mimează că îşi face catrafusele şi că sare pârleazul în ograda PUR-ului lui Voiculescu, cu nici 3 săptămâni în urmă (mai 1996 – n.m.). Şi tot cu începe de atunci, Voiculescu-Crescent (actual puşcăriaş – n.m.) scoate şi ediţia Jurnalului de Snagov. Activist din naştere şi negustor prin profesie, acest fiu al lui Bagdaproste şi nepot al lui Daiboj, pe nume Biriş, îşi regăseşte vocaţia partinică, achiziţionând cu 5.000 lei (vechi, adică 0,5 lei noi azi – n.m.) suflete pentru PUR, în timp ce PDSR-ul le preţuieşte la 10.000 lei (tot vechi, adică 1 leu nou astăzi – n.m.). (În timpul cuponiadei, Biriş şi-a exersat vocaţia de cumpărător de vânt, făcând afaceri cu arabul Omar, patronal cazinoului din incinta Ambasadei Coreei de Nord, căruia i-a promis 3.000 de cupoane cu 1 milion de lei bucata.)

Niu

Astăzi (mai 1996 – n.m.) Snagovul etalează cu ajutorul lui Biriş, al lui Cozmâncă şi al lui Michiduţă, inspiratorul Codului Penal românesc, peste 450 de vile construite după 1989, dintre care cel mult 30% au origine paternă cunoscută. În acest timp, fosta gospodărie de partid, care a patronat 110 vile, s-a refăcut integral sub sceptrul Regiei Autonome a Protocolului de Stat. După ce l-a scăpat pe Biriş printer degetele răşchirate ale legii, pentru meritele sale incontestabile de-a închide ochii, a pcni din câlcâie şi a aplica întocmai şi al timp politica PDSR, Adrian Năstase se laudă acum că va face din Snagov o zonă rezidenţială de talie europeană. Însă indifferent cine va ajunge primar (urmau alegerile locale din 1996 – n.m.) trebuie să-şi scoată definitiv din cap idea că va descâlci iţele, prin care actuala nomenclatură (PSD-istă – n.m.) a reuşit să păstreze tot ce a furat de la fosta nomenclatură (comunistă – n.m.). (“Academia Caţavencu”, nr. 237/1996)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Cum a ramas Snagovul, dupa 1989, cuibusorul de nebunii al mafiei PSD-iste”

 1. Cum a falimentat mafia PSD-ista ARO | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 21st, 2017 at 18:02

  […] Cum a ramas Snagovul, dupa 1989, cuibusorul de nebunii al mafiei PSD-iste […]

 2. Cum a fost distrusa intreprinderea ARO de catre mafia Securitatii comuniste | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 9th, 2018 at 16:26

  […] Cum a ramas Snagovul, dupa 1989, cuibusorul de nebunii al mafiei PSD-iste […]

 3. Cum a pierdut FSN-ul flota Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 20th, 2019 at 12:25

  […] Cum a ramas Snagovul, dupa 1989, cuibusorul de nebunii al mafiei PSD-iste […]

 4. Zece motive pentru care PSD (ciuma rosie) este dusmanul de moarte al Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 17:00

  […] Cum a ramas Snagovul, dupa 1989, cuibusorul de nebunii al mafiei PSD-iste […]

 5. Teodor Melescanu, o fantoma securista care ne bantuie si azi | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 17:20

  […] Cum a ramas Snagovul, dupa 1989, cuibusorul de nebunii al mafiei PSD-iste […]

 6. Amintiri din infernul guvernarilor mafiei PSD-iste (II) | A șaptea dimensiune says:

  mai 11th, 2019 at 14:25

  […] Cum a ramas Snagovul, dupa 1989, cuibusorul de nebunii al mafiei PSD-iste […]

 7. In Romania PeSeDista, apareai la TV numai daca dadeai spaga | A șaptea dimensiune says:

  mai 15th, 2019 at 21:57

  […] Cum a ramas Snagovul, dupa 1989, cuibusorul de nebunii al mafiei PSD-iste […]

 8. Amintiri din infernul guvernarilor mafiei PSD-iste | A șaptea dimensiune says:

  mai 16th, 2019 at 21:11

  […] Cum a ramas Snagovul, dupa 1989, cuibusorul de nebunii al mafiei PSD-iste […]

Adauga un comentariu