În România, turnătorii la Securitate sunt peste tot

marți, aprilie 10, 2012 10:48
Posted in category Dictatura comunistă

ComunismRomânia este o ţară bolnavă. Economic şi nu numai. Cauza este, în opinia mea, de natură morală. Nu poţi avea o democraţie funcţională în condiţiile în care securiştii şi turnătorii la Securitate fac legea şi legile în România. Sunt peste tot: în presă, în administraţiile locale, în educaţie, în justiţie etc.

Cum să nu fie votat USL-ul (Uniunea Sovietico-Liberală), formaţiune formată şi din securişti şi turnători, din moment ce aceştia sunt prezenţi în toate structurile importante ale societăţii româneşti. În cele ce urmează, sunt prezentate două exemple din zecile de mii posibile.

Fostul boxer Ion Stan îl acuză pe ex-preşedintele Federaţiei de Box Rudel Obreja că l-ar fi turnat la Secu’, prin 1987: ‘Sunt aproape sigur că el e cel care m-a dat în primire la Securitate, când plănuisem să rămân în RFG. Obreja era susţinut de generalul de Miliţie Tudor Stănică, şeful de la Cercetări Penale’, spune Stan în Gazeta Sporturilor. ‘Am admis că, pe la 17 – 18 ani, am scris rapoarte pentru Securitate, dar n-am făcut rău absolut nimănui. Erau doar banalităţi, generalităţi, nimic concret’, răspunde Obreja (adică tovarăşul Obreja scria poezii spre delectarea securiştilor – n.m.). Sigur, generalităţile astea erau complet inofensive: securiştii abia aşteptau să-ţi afle banalităţile vieţii ca să te scoată rapid din monotonie şi să-ţi organizeze o viaţă mai palpitantă prin beciurile lor. (Academia Caţavencu)

‘A fost utilizat de noi în bune condiţiuni (…). A obţinut rezultate bune şi foarte bune pe linie informativă şi în munca de influenţă, manifestând sinceritate, seriozitate şi corectitudine în toate acţiunile ce le-am întreprins împreună.’ Aceste cuvinte nu sunt venite din partea vreunui călugăr, ci un fragment din concluziile unui ofiţer de Securitate care se referă la râvna lui Adrian Marino. Iar când te lăuda Securitatea, care, altfel, vedea peste tot duşmani ai poporului şi trădători de ţară, ei bine, înseamnă că meritai cu vârf şi îndesat aceste laude. Chiar dacă se opune Observatorul cultural (finanţat, de altfel, de un fost lucrător al Securităţii), Adrian Marino tot nu are cum să devină sfânt. A turnat cu sinceritate, seriozitate şi corectitudine. (Academia Caţavencu)

În aceste condiţii, nu este de mirare că România este singura ţară din fostul lagăr comunist, membră a UE, care nu are o lege a lustraţiei. Bulgaria, de exemplu, are legea lustraţiei din 2007, cred. Mai mult, pentru a doua oară în decurs de doi ani, dinozaurii de la Curtea Constituţională au decis că Legea lustraţiei este neconstituţională. Cu alte cuvinte, trăim în Republica Securistică România şi asta se simte la buzunar şi se vede la tembelizor. Restul e tăcere.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “În România, turnătorii la Securitate sunt peste tot”

 1. Judecătorii turnători la Securitate ai Curţii Constituţionale | A șaptea dimensiune says:

  februarie 7th, 2015 at 15:39

  […] În România, turnătorii la Securitate sunt peste tot […]

 2. Botoşani – 20 de ani sub papucul securiştilor şi turnătorilor | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2015 at 15:46

  […] În România, turnătorii la Securitate sunt peste tot […]

 3. Cum arată, beat şi descheiat la prohab, viitorul preşedinte al României | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2015 at 15:55

  […] În România, turnătorii la Securitate sunt peste tot […]

 4. Republică, măreaţă şatră (II) | A șaptea dimensiune says:

  august 21st, 2015 at 7:42

  […] În România, turnătorii la Securitate sunt peste tot […]

 5. Turnătorul la Securitate de la revista (i)morală ‘Cațavencii’ | A șaptea dimensiune says:

  august 21st, 2015 at 15:35

  […] În România, turnătorii la Securitate sunt peste tot […]

 6. Andrei Marga, un fost nomenclaturist bolşevic | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2015 at 16:04

  […] În România, turnătorii la Securitate sunt peste tot […]

 7. Cui datorăm iubirea de criminali bolşevici | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2015 at 16:33

  […] În România, turnătorii la Securitate sunt peste tot […]

Adauga un comentariu