Cum a colaborat PSD-ul cu infractorii României

duminică, iunie 10, 2012 13:11
Posted in category Iliescu KGB, PeNaLii

Jos Ciuma rosie = PSD!Ce făceau ofiţerii SRI pe vremea când Ilici KGB Iliescu se juca de-a democraţia originală

Generalul SRI Ovidiu Soare provine din Direcţia a V-a a Securităţii, unde a fost unul dintre aghiotanţii lui Nicu Ceauşescu. Este cel care a creat Diviziunea Apărarea Constituţiei din cadrul SRI. Ce înseamnă Apărarea Constituţiei pentru mintea unui fost securist: Soare pune mâna pe telefon şi-l invită pe omul de afaceri Ovidiu Tender la restaurantul ‘Johann Strauss’ din Floreasca, aflat la doi paşi de fosta vilă a lui Ceauşescu.

Aici, generalul îi propune lui Tender să intervină pe lângă consilierul prezidenţial Ioan Talpeş (consilierul lui Ilici KGB Iliescu, în acea perioadă – n.m.) să-l avanseze pe tac-su, fost colonel de miliţie, la gradul de general în rezervă. În contrapartidă, Soare îi promite lui Tender informaţii secrete de stat din propriul său dosar, culese de SRI.

Tender a făcut negoţ cu arme şi furnituri militare, împreună cu colonelul de contrainformaţii olandez Willem Matser, fost consilier al secretarului general NATO, lordul George Robertson. Matser a fost urmărit penal pentru spălare de bani, motiv pentru care afacerile lui cu Tender au fost supravegheate de SRI.

Soare a mai vândut informaţii culese de SRI producătorilor de alcool Mihai Anăstăsescu, Gheorghe Florea şi Ioan Niculaie. Când a fost arestat de DNA şi condamnat simbolic, Soare era trecut deja în rezervă. În locul lui a fost promovat colonelul Vasile Ghiţă, fost chelner până la Revoluţie, cu studii de subinginer făcute la seral şi cu lecţii de tras cu urechea învăţate de la colonelul SRI Vasile Mălureanu, tătucul poliţiei politice din Direcţia I a fostei Securităţi, care l-a supravegheat informative pe Andrei Pleşu. În 2010, Ghiţă a fost avansat general de brigadă, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existenţă a SRI. (Academia Caţavencu).

Cum colaborează PSD-ul cu infractorii României

Generalul din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Ovidiu Soare i-a divulgat informaţii secrete deputatului PSD Ion Stan în timp ce se aflau la pescuit. Datele confidenţiale erau transmise ulterior la făptaşi.

În acest dosar, judecătorii instanţei supreme arată, în decizia de condamnare a ofiţerului SRI Ovidiu Soare, că acesta este cel care a compromis dosarul Distileria, anchetat de SRI Prahova în perioada 2001-2003.

Un martor a declarat că Soare a înlăturat din sistem toate persoanele care s-au ocupat de caz şi că a le-a spus celor implicaţi să nu mai vorbească la telefon întrucât sunt interceptaţi.

Anchetatorii au aflat astfel şi despre tranzacţii ilegale cu produse petroliere în care erau implicate persoane cu funcţii înalte în stat. Generalul SRI a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Cum a colaborat PSD-ul cu infractorii României”

 1. Turnătorul la Securitate de la revista (i)morală ‘Cațavencii’ | A șaptea dimensiune says:

  februarie 7th, 2015 at 16:00

  […] Republică, măreaţă şatră (II) […]

 2. Nu votați „Securitatea” | A șaptea dimensiune says:

  august 22nd, 2015 at 7:47

  […] Republică, măreaţă şatră (II) […]

 3. Securistul Dan Voiculescu a pus haite de postaci să-i facă propagandă pe Internet | A șaptea dimensiune says:

  august 22nd, 2015 at 10:20

  […] Republică, măreaţă şatră (II) […]

 4. În România, turnătorii la Securitate sunt bine | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 9:31

  […] Republică, măreaţă şatră (II) […]

 5. Cum l-a lucrat Securitatea pe ultimul dictator comunist | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 17:15

  […] Republică, măreaţă şatră (II) […]

 6. Cetin Ametcea, un tătar ce urăște România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 10th, 2016 at 10:24

  […] Cum a colaborat PSD-ul cu infractorii Romaniei […]

 7. În România, continuă îndoctrinarea religioasă | A șaptea dimensiune says:

  iulie 7th, 2016 at 21:02

  […] Cum a colaborat PSD-ul cu infractorii Romaniei […]

Adauga un comentariu