Lacheii ciumei roşii. Astăzi, Răzvan Theodorescu

marți, august 16, 2022 16:37
Posted in category Mass-media

Razvan Theodorescu

Un articol din 2004 în care apare şi acest personaj odios.

Întoarcerea bătrânei ţaţe

Se adună nori negri deasupra Muzeului Ţăranului Român (MŢR). Săptămâna aceasta (din octombrie 2004 – n.m.) se întoarce din America, din concediul lui de 6 luni pe an, Dinu C. Giurescu, deja acru şi cu o falcă în cer şi cu una în pământ din cauza scandalului.

Pe de altă parte, Omul Roş, adică Geta Roşu, directoarea de la muzeografie care a distrus toată munca echipei şi chiar echipa creată de Irina Nicolau, şi-a luat şi ea un concediu medical, fix de când a început scandalul, şi nu a mai venit la muzeu. În schimb, e văzută zilele astea pe la Ministerul Omului Spân, unde stă la secretarul de stat Ioan Opriş şi pregăteşte represaliile pentru cei care s-au revoltat.

Pe 14 septembrie 2004, la acţiunea de protest a societăţii civile în faţa MŢR-ului, Ioan Opriş declarase că ministerul nu se poate băga în activitatea muzeului, fiindcă muzeul este autonom.

În primăvară (2004 – n.m.) însă, când au apărut primele fricţiuni majore, directorul Giurescu a fost cât pe ce să îşi dea o demisie teatrală declarând că „există nişte cai nărăvaşi la muzeu pe care nu îi mai pot struni”. Atunci, ca să vedeţi ce înseamnă autonomia, Răzvan Theodorescu a declarat pentru Curierul naţional că „nu permit ca oricine să îi pună piedici colegului academician Dinu C. Giurescu şi voi lua măsuri ca acei cai nărăvaşi să îşi dea demisia sau muzeul va renunţa la ei”.

Ca să ştiţi care este atmosfera la MŢR acum (început de octombrie 2004 – n.m.), trebuie să vă informăm că ministerul (Culturii, condus de lacheul ciumei roşii, Răzvan Theodorescu, cel care în 14 iunie 1990, apărea la TVR cu mesajul „Ne atacă legionarii!”, iar ceea ce a urmat, Mineriada din 14-15 iunie 1990, a aruncat România în cea mai neagră izolare internaţională – n.m.) plănuieşte să trimită o comisie care să îi evalueze pe protestatari şi să îi dea afară (doar MŢR-ul este moştenire de la mă-sa lui Răzvan Theodorescu, pus ministru de cel mai corupt premier din istoria României, Adrian Năstase, în regimul KGB-istului criminal Ion Iliescu – n.m.).

Ca în orice instituţie, există o anumită categorie de oameni care ar fi gata să primească această comisie cu pâine şi sare. De pildă, Liliana Ionescu, şefa de la Relaţii cu Publicul, care luna trecută (septembrie 2004 – n.m.) stătea în curtea muzeului şi îi fotografia pe cei care stăteau de vorbă cu presa, ca să le facă dosar. („Academia Caţavencu”, nr. 669/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu