Mark Elliot Zuckerberg, unul dintre cei mai tineri miliardari ai lumii

joi, mai 16, 2024 17:57
Posted in category IT

Mark Elliot Zuckerberg, Facebook

La numai 40 de ani, Mark Elliot Zuckerberg, fondatorul celei mai faimoase şi populare reţele de socializare, este unul dintre cei mai tineri miliardari din lume.

În acest moment (2024), Facebook are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori pe lună care accesează celebra reţea de socializare.

Mark Elliot Zuckerberg s-a născut în mai 1984 în New York, tatăl său fiind medic stomatolog, iar mama psiholog. Este cel mai mic dintre cei patru copii ai familiei, ceilalţi trei fiind surori mai mari.

Mark Elliot Zuckerberg a fost foarte bun la învăţătură , atât la şcoala elementară, cât şi la liceu (colegiu). A câştigat multe premii la concursuri de matematică, ştiinţă şi astronomie.

Mark Elliot Zuckerberg era, ca elev şi student, foarte bun la limbi străine, putând să citească şi să scrie în franceză, ebraică, latină şi greaca veche.

Mark Elliot Zuckerberg a fost student la Univesitatea Harvard, profil informatic, dar în 2006 a renunţat la studii, nefiind absolvent la Facultăţii de Informatică din cadrul Universităţii Harvard.

Mark Elliot Zuckerberg a fondat Facebook în 2004.

Se căsătoreşte în 2012, cu iubita sa Priscila Chan, iar în prezent locuieşte cu familia într-o vilă din Palo Alto, California.

În 2009, Mark Elliot Zuckerberg este declarat cel mai tânăr miliardar din lume.

Revista de afaceri Forbes a estimat, în noiembrie 2014, la 34,3 miliarde de dolari averea managerului general al Facebook, Mark Elliot Zuckerberg.

Mark Elliot Zuckerberg s-a declarat ateu.

În prezent (aprilie 2024), conform aceleiaşi reviste Forbes, averea netă a fondatorului Facebook este cotată la aproximativ 180 de miliarde de dolari.

Mark Elliot Zuckerberg este co-fondator al Meta Platforms, care deţine în proprietate companiile de social media Facebook, Instagram, Threads şi WhatsApp.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu