Cele mai vizitate pagini web din Romania

luni, martie 23, 2015 21:53
Posted in category IT

InternetAvem o țară frumoasă, păcat că-i populată, ar spune unii, si mai avem și viteza la Internet de invidiat, cea mai bună din Europa. Asa încât avem toate premisele să folosim acest derivat al revoluției informaționale la care asistăm, o revoluție considerată de unii chiar mai importantă decât revoluția industrială din ultimele secole. Haideți să vedem, așadar, pe unde mai hoinăresc românii pe Internet, unii cu treabă, alții cu alte “treburi”. Pe alexa.com, găsim top sites in Romania, iar aici primele trei locuri sunt cele de acum 5 ani: google.ro, locul 1, doar iubim și folosim limba română, inclusiv la căutatul pe Net, facebook.com, locul 2, aproape că nu putem trăi fără FB, google.com, locul 3, mulți dintre români preferă limba engleză și bine fac.

La locul 4, găsim o modificare față de acum 5 ani. Pe locul 4, așadar, se află yahoo.com, ce are serviciul de mail si messenger mai de nota 7, hai 8, în rest este varză, atât motorul de căutare cât și eventualele știri produse de acest portal. Pe locul 5 a coborât YouTube-ul (era pe 4), care știm cu ce se mănâncă. Și ajungem la locul 6, acolo unde în urmă cu câțiva ani era Neobux-ul, o porcărie de site de “făcut bani”, ce poate era rentabil la începuturile sale. L-am încercat și eu și, după ce am bagat în el aproximativ 100 de euro, prin 2013, n-am reușit să recuperez decât jumătate din sumă, atunci când m-am retras. Astăzi, pe locul 6 este olx.ro, util daca vreți să vindeți sau să cumpărați ceva. Pe 7 este wikipedia.org, ce are interfață și în limba română, pentru cei care vor informații autentice, nu bârfe, iar pe locul 8 este bing.com, pentru cei care iubesc produsele Microsoft.

Și ajungem la locul 9, acolo unde se află emag.ro, cel mai mare magazin online din România, ce are filiale și în Bulgaria și/sau Ungaria, dacă nu greșesc, iar pe locul 10 este filelist.ro, o comunitate în care se intră pe bază de invitații (cine are o invitație disponibilă?). Pe locul 11 este twitter.com, doar ciripim zilnic, unii pe la DNA, alții pe unde pot, iar pe locul 12 este tocmai.ro, dacă vreți să vindeți ceva sau altceva, de exemplu soacre, amintiri neplăcute etc. Pe locul 13 este imdb.com acolo unde găsiți informații despre filme, iar pe locul 14 este adevarul.ro, cel mai bine clasat site al unei publicații din România.

Pe locul 15, ne așteaptă amazon.com, daca vreți să comandați produse sau să vindeți în SUA și nu numai, iar pe locul 16 este wordpress.com, platforma gratuită pentru bloguri. Restul clasamentului îl puteți vedea la link-ul anterior.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Cele mai vizitate pagini web din Romania”

 1. Plugin-uri esentiale pentru platforma WordPress | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 17th, 2015 at 15:41

  […] Cele mai vizitate pagini web din Romania […]

 2. 8 informatii interesante despre Facebook | A șaptea dimensiune says:

  mai 23rd, 2015 at 14:43

  […] Cele mai vizitate pagini web din Romania […]

 3. Cele mai accesate pagini web din Romania | A șaptea dimensiune says:

  august 6th, 2015 at 14:53

  […] Cele mai vizitate pagini web din Romania […]

 4. Cum postezi simultan pe mai multe retele de socializare | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 4th, 2015 at 14:27

  […] Cele mai vizitate pagini web din Romania […]

 5. Cum aflam de cate ori a fost distribuita o pagina web | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 11th, 2016 at 20:56

  […] Cele mai vizitate pagini web din Romania […]

Adauga un comentariu