Microsoft a reproiectat Notepad pentru Windows 11

sâmbătă, decembrie 11, 2021 16:52
Posted in category IT

Notepad
Notepad este una dintre acele aplicații Windows care rămâne pur și simplu uitată pe undeva. Dar este, de asemenea, una dintre cele mai utile și mai cunoscute părţi software ale Microsoft și, ca atare, merită să arate mult mai bine. De aceea, Microsoft promovează, în sfârșit, o versiune reproiectată a Notepad pentru Windows 11 – are un mod întunecat, are o nouă funcție de anulare pe mai multe niveluri și totul pare proaspăt şi curat.

Microsoft nu a actualizat cu adevărat aplicația Notepad de la Windows Vista, ceea ce ar putea explica de ce arată încremenită în proiect timp de 15 ani. Această reproiectare, ca și recentul MS Paint, aduce Notepad-ul la o tematică și design modern, demnă de Windows 11. Aplicația arată frumos atât în modul luminos, cât și în modul întunecat și, în timp ce unele meniuri contextuale necesită încă o actualizare, Microsoft practic a scos aplicaţia din anonimat.

Unii raportează această reproiectare ca fiind doar estetică, deoarece nu există caracteristici. Dar asta este o minciună! Notepad are acum un sistem îmbunătățit de găsire și înlocuire, plus o funcție de anulare pe mai multe niveluri, care, este adevărat, vine cu aproximativ douăzeci de ani mai târziu.

Este de remarcat faptul că nu am avut mult timp să ne jucăm cu noul Notepad. Poate că are erori și, de ce nu, poate că are niște greșeli de scriere! Dar sunt de așteptat câțiva spini – aceasta este versiunea de previzualizare a unei aplicații care a rămas practic neactualizată de mulţi ani.

Noua aplicație Notepad este disponibilă pentru Dev Channel Insiders care rulează versiunea de previzualizare Windows 11 22509. Pentru a o instala, pur și simplu deschideți aplicația Microsoft Store, accesați Library și actualizați (update) Notepad.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu