Moștenirea lui Nelson Mandela: Africa de Sud, capitala mondială a criminalității

vineri, octombrie 3, 2014 20:19
Posted in category Istorie, Mass-media

Nelson MandelaPoliția “de culoare” din Africa de Sud a ucis 1.550 de oameni, între 1997 și 2000, comparativ cu 2.700 uciși de regimul apartheid în 30 de ani.

Michael Radu scria în februarie 2003, pe Frontpagemag.com: “Africa de Sud a văzut o creștere a milițiilor private care umplu golul lăsat de o poliție incompetentă (discriminarea pozitivă, din nou – o treime dintre polițiști sunt analfabeți dpdv funcțional) și violentă – care între 1997 și 2000 au ucis 1.550 de oameni, comparat cu 2.700 uciși de regimul apartheid în 30 de ani.”

“Între timp, un copil este violat la fiecare trei minute și trei copii sunt uciși în fiecare zi”, scrie Daniel Greefield despre mostenirea lui Mandela.

La rece: Dincolo de meritul de a fi contribuit la căderea apartheidului, Nelson Mandela a lăsat Africa de Sud cu o criminalitate de câteva ori mai ridicată decât a găsit-o, iar acum, “Mandela’s democratic legacy” în Africa de Sud este statutul țării de “Capitală mondială a criminalității”. Dacă îl judecam după merite, bilanțul lui Nelson Mandela e covârșitor negativ.
Nici nu putea fi altfel.

 • Mandela despre România lui Dej și Ceaușescu:
  “Victoria socialismului din URSS, Republica Populară Chineză, Bulgaria, Cehoslovacia, Ungaria, Polonia și România, unde condițiile de viață ale oamenilor erau în multe privințe similare sau mai rele decât cele din țara noastră, demonstrează că și noi putem atinge acest obiectiv important.” (sursa)
 • Mandela despre SUA:
  “Dacă există o țară care a comis atrocități incalificabile în lume, aceasta este SUA. Lor [americanilor – n.trad.] nu le pasă de ființele umane.” (sursa)
 • Mandela despre terorism islamic și Israel
  “Nu considerăm Organizația pentru Eliberarea Palestinei [ organizație teroristă ce a fost condusă de Yasser Arafat – n.trad.] o organizație teroristă. Dacă trebuie să vorbim despre un stat terorist, am putea să ne referim la guvernul israelien, pentru că ei sunt cei care măcelăresc arabi nevinovați și fără apărare în teritoriile ocupate.” (Sursa)
 • Mandela despre Fidel Castro și revoluția comunistă din Cuba:
  „Există o sferă de activitate în cadrul căreia Cuba [lui Fidel Castro – n. trad.] se ridică cu un cap deasupra celorlalte țări – cea a afecțiunii pentru libertate și drepturile omului!”. “Din primele ei zile, Revoluția Cubaneză a fost o sursă din inspirație pentru toți iubitorii de libertate. Admirăm sacrificiile poporului cubanez în menținerea independenței și a suveranității în fața campaniei perverse orchestrate de imperialiști de a distruge câștigurile impresionante obținute în Revoluția Cubaneză. …Trăiască Revoluția Cubaneză. Trăiască tovarășul Fidel Castro.”
 • Despre Gaddafi:
  “Este de datoria noastră să oferim spijin fratelui conducător… în special în privința sancțiunilor care nu îl afectează doar pe el, dar și masele de oameni obișnuiți… frații și surorile noastre africani.”

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Moștenirea lui Nelson Mandela: Africa de Sud, capitala mondială a criminalității”

 1. Africa de Sud: albii in ghetouri, negroteii in vile cu piscine | A șaptea dimensiune says:

  octombrie 19th, 2016 at 16:32

  […] Moștenirea lui Nelson Mandela: Africa de Sud, capitala mondială a criminalității […]

 2. Criminalul KGB-ist Putin, un vampir pentru fosta lui soție și pentru lumea civilizată | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 6th, 2016 at 21:00

  […] Moștenirea lui Nelson Mandela: Africa de Sud, capitala mondială a criminalității […]

 3. Brand-uri românești pe facebook | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 6th, 2016 at 21:17

  […] Moștenirea lui Nelson Mandela: Africa de Sud, capitala mondială a criminalității […]

 4. UNPR-istul criminal Cristian Popescu Piedone a obtinut permisul auto ilegal | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 30th, 2016 at 16:23

  […] Moștenirea lui Nelson Mandela: Africa de Sud, capitala mondială a criminalității […]

Adauga un comentariu