Modalităţi de a converti paginile web în fişiere PDF

vineri, mai 18, 2018 20:23
Posted in category IT

PDFTrecerea unei pagini web în format PDF este, pentru cei care nu ştiu încă, o alegere inspirată dacă respectiva pagină, sau respectivele pagini, urmează a fi tipărite sau se doreşte citirea lor offline. Prin trecerea în format PDF se elimină reclamele, plus, eventual, alte imagini, această eliminare aerisind pagina şi făcând-o mai suportabilă pentru o eventuală lectură. Iată şi aceste modalităţi:

 1. Conversia în format PDF via Print Page din browser
  Unele browsere permit salvarea unei pagini web în format PDF. Pentru aceasta trebuie urmaţi următorii paşi (dacă folosiţi Google Chrome):

  • deschideţi pagina web pe care doriţi s-o convertiţi în format PDF;
  • click pe butonul meniului Chrome (trei puncte orizontale);
  • click pe opţiunea “Print” sau “Printează”, dacă folosiţi interfaţa în limba română; această acţiune modifică ecranul într-o casetă de dialog pentru imprimare;
  • Sub butoanele “Print” şi “Cancel” (sau “Printează” şi “Anulează”) există, probabil, o imprimantă selectată; sub imprimantă aveţi butonul “Change” (“Modificaţi”); daţi click pe acest buton şi, în fereastra nouă deschisă, găsiţi opţiunea “Save as PDF” (“Salvaţi ca PDF”); înainte de a face click pe “Save” (“Salvează”) alegeţi opţiunile legate de numărul de pagini şi ce mai este de ales.
  • După ce aţi dat click pe “Save”, veţi alege directorul (dosarul) în care este salvat fişierul în format PDF ce cuprinde pagina sau paginile web.
 2. Se pot converti paginile web în format PDF folosind aplicaţii online şi extensii pentru browser; plus aplicaţii ce trebuie descărcate
  Pentru început, iată câteva aplicaţii online care, evident, nu necesită instalare.

  • Webpage to PDF
   Introduceţi URL-ul paginii şi click pe “Convert”. Pentru mai multe opţiuni, click pe butonul din dreapta adresei URL. De exemplu, puteți elimina imaginile de fundal.
  • Web2PDF funcționează în mod similar, dar oferă numeroase alte opțiuni când faceți clic pe pictograma cu imaginea unei chei.
  • Convert Web to PDF (Android) este o aplicaţie ce trebuie instalată şi care transformă paginile web în format PDF. Aplicaţia conţine o funcţie ce poate elimina imaginile pentru a micşora dimensiunea fişierului PDF.
  • InstaWeb (iOS)
   Dacă utilizați un dispozitiv iOS, luați în considerare aplicația InstaWeb. Oferă o caracteristică care elimină tot conținutul inutil pe o pagină Web. Această funcție face PDF-urile mai ușor de citit. Organizarea PDF-urilor este și simplă, deoarece InstaWeb oferă foldere. Creați-le după subiect, o zi a săptămânii sau orice altă metodă care are sens. După ce descărcați și instalați InstaWeb pe dispozitivul dvs. iOS, aplicația apare în meniu şi puteți trimite o pagină Web direct la InstaWeb. Puteţi descărca InstaWeb (iOS) şi de aici
  • Web2PDF (Windows)
   După descărcarea aplicației, aveți mai multe opțiuni pentru a lucra cu pagini web pentru a le transforma în PDF-uri. Mai întâi, puteți salva orice pagină web ca un PDF pe dispozitiv. Dacă lipsa spațiului este o preocupare, utilizați funcția aplicației care trimite PDF-ul în căsuța de e-mail. Sau utilizați probabil cea mai simplă posibilitate și introduceți o adresă URL a unei pagini web în câmpul de formular pentru a converti acea pagină. În cele din urmă, puteți utiliza browserul dispozitivului pentru a naviga la pagina Web și a începe conversia acolo.
  • Save as PDF Add-on (Chrome, Firefox) este disponibilă din PDFcrowd și permite salvarea paginilor web ca PDF cu un singur click. Începeți prin deschiderea paginii web pentru conversia în browserul dvs. Apoi, faceți clic pe pictograma barei de instrumente PDFcrowd. Atunci când devine animat, aceasta indică o conversie în curs. Dacă vedeți un dreptunghi roșu în locul fișierului convertit, ceva a mers prost. Deplasați cursorul peste forma pentru a obține detalii despre problemă. Există câteva pagini web pe care această extensie nu le acceptă. Acestea includ cele protejate de parole sau site-uri web ce cuprind flash.
  • Print Friendly & PDF (Chrome) este o extensie ce permite salvarea paginilor web în format PDF. În plus, puteți modifica dimensiunea textului paginii web. Toate fișierele PDF pe care le salvați cu această extensie includ și link-uri ce pot fi accesate, inclusiv adresa URL a sursei.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

One Response to “Modalităţi de a converti paginile web în fişiere PDF”

 1. 5 convertoare online pentru a modifica formatul cărţilor electronice (e-books) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 30th, 2019 at 18:54

  […] Modalităţi de a converti paginile web în fişiere PDF […]

Adauga un comentariu