5 convertoare online pentru a modifica formatul cărţilor electronice (e-books)

joi, august 9, 2018 12:03
Posted in category IT

Online-ConvertCărţile electronice (e-books) sunt deja prezente în librăriile online şi nu numai. De altfel, se presupune că într-un viitor nu foarte îndepărtat cărţile tipărite vor dispărea (vor deveni exponate de muzeu) fiind înlocuite de cărţi electronice. La e-books poate apărea problema formatului. Adică noi dorim să citim acea carte cu un anumit soft, iar cartea respectivă se poate citi cu alt soft. Pentru a trece cartea electronică într-un alt format, există convertoare online care-şi fac bine treaba şi ne scutesc de bătăi de cap inutile. Iată 5 asemenea convertoare online.

 1. Online-Convert poate converti atât cărţi electronice, cât şi imagini şi fişiere video. Puteți efectua conversiile cele mai comune, cum ar fi EPUB la MOBI și EPUB la AZW3, dar site-ul suportă, de asemenea, mai multe formate de nișă, cum ar fi LIT, LRF și FB2. Site-ul oferă instrumente extinse de conversie a cărţilor electronice, inclusiv toate formatele principale de cărți electronice, precum și formate mai largi precum PDF, HTML, TXT și DOC. Cele nouă ieșiri acceptate sunt AZW, EPUB, FB2, LIT, LRF, MOBI, PDF, PDB și TCR. Fişierele pot fi încărcate din propriul computer, din Google Drive sau Dropbox. Se selectează formatul şi se face conversia. Site-ul vă permite să editați unele metadate și să setați câteva opțiuni de afișare înainte de a începe conversia. Dacă nu sunteți sigur care formate sunt suportate de un anumit device, puteți alege dispozitivul dintr-un meniu derulant, iar Online-Convert va avea grijă de restul.
 2. Zamzar este un alt site de conversie a fișierelor care oferă o listă extinsă de formate ebook. În ceea ce privește rezultatele fișierelor, instrumentul este mai puternic decât Online-Convert. Acesta acceptă un număr mare de formate. Acestea sunt AZW, AZW3, CBZ, CBR, CBC, CHM, EPUB, FB2, LIT, LRF, MOBI, RPC, PDB, PML, RB și TCR. Acesta oferă, de asemenea, o caracteristică care nu este prezentă în Online-Convert: capacitatea de a converti paginile web în formate ebook. Este util dacă doriți să citiți un site atunci când nu veți avea o conexiune la internet. Cu toate acestea, Zamzar are o parte negativă. Acesta poate efectua numai conversii între formate dedicate ebook. Aceasta înseamnă că poți converti AZW în EPUB sau converti MOBI la AZW3, dar nu poți converti DOC în EPUB. De asemenea, nu este posibil să convertiți mai multe cărți la un moment dat. Online-Convert suferă de aceeași problemă. Pentru a converti cărți electronice utilizând programul Zamzar, va trebui să încărcați documentul original de pe computer. Serviciile precum Google Drive și Dropbox nu sunt acceptate. După ce ați încărcat fișierul, alegeți formatul de ieșire preferat din lista derulantă. Veți primi fișierul convertit prin e-mail.
 3. To ePub este de preferat dacă aveți un număr semnificativ de cărți pe care doriți să le convertiți. Spre deosebire de Online-Convert și Zamzar, acesta poate gestiona până la 20 de fișiere per conversie, ceea ce face mult mai ușor conversia mai multor cărți electronice între diferite formate. Dar aveți grijă: dacă biblioteca dvs. este plină de formate neobișnuite sau de nișă, este posibil să descoperiți că ePub nu-şi face treaba. Gama de formate de fișiere acceptate este mult mai mică decât la cele două aplicații anterioare. Există doar șase formate acceptate de ePub: EPUB, MOBI, AZW3, FB2, LIT și LRF. Aplicația ePub este ușor de folosit: puteți încărca ebook-urile pe care doriți să le convertiţi selectându-le manual sau trăgându-le în spațiul desemnat. Apoi selectați formatul dorit de ieșire făcând click pe fila corespunzătoare, apoi, după ce conversia s-a terminat, click pe Download All.
 4. Aconvert are cea mai extinsă listă de formate de intrare acceptate, dintre cele 5 convertoare online din acest material. Acesta va accepta AZW, AZW3, AZW4, CBZ, CBR, CBC, CHM, DJVU, DOCX, EPUB, FB2, HTML, HTMLZ, LIT, LRF, MOBI, ODT, PDF, TCR, TXT și TXTZ. Deși va converti EPUB la PDF și alte tipuri comune de fișiere cu ușurință, lista sa de ieșire disponibilă este puțin mai îngustă decât lista sa de intrări. Ieşirile acceptate sunt AZW3, EPUB, DOCX, FB2, HTML, OEB, LIT, LRF, MOBI, PDB, PMLZ, RB, PDF, RTF, SNB, TCR și TXT. La fel ca Zamzar, Aconvert vă permite de asemenea să transformați paginile web într-un format ebook; aveți nevoie doar de adresa URL a site-ului. Pentru a efectua o conversie, faceți click pe File sau URL, introduceți fișierul sursă selectat sau pagina web și alegeți formatul de ieșire preferat utilizând meniul derulant. După ce conversia sa terminat, faceți click pe pictograma de descărcare pentru a salva fișierul nou. Numele noului fișier este un șir de caractere aleatoare, deci va trebui să îl redenumiți.
 5. ePUBee (https://www.epubee.com/)
  La fel ca la ePub, instrumentul ePUBee vă permite să convertiți în același timp un lot mare de mai multe cărți electronice, făcându-l o alegere excelentă pentru persoanele cu biblioteci mari. Din păcate, lista formatelor de fișiere acceptate este mică. Sunt disponibile numai șase intrări (EPUB, AZW, MOBI, PDF, TXT, DOC) și patru ieșiri (EPUB, MOBI, PDF, TXT). Efectuarea unei conversii este simplă. Setați formatele de intrare și de ieșire, apoi selectați fișierele pe care doriți să le convertiți dând clic pe butonul de adăugare a fișierelor mari. După ce ați terminat conversia, dați clic pe linkul de descărcare pentru a le salva pe computer.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “5 convertoare online pentru a modifica formatul cărţilor electronice (e-books)”

 1. Unde citim ziare şi reviste online din întreaga lume | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 19th, 2019 at 19:42

  […] 5 convertoare online pentru a modifica formatul cărţilor electronice (e-books) […]

Adauga un comentariu