Din nou despre PDF-uri

joi, august 1, 2013 12:20
Posted in category IT

PrimoPDFFormatul PDF este prezent cam peste tot, atunci când este vorba de documente de orice fel și nu numai. Pentru cei care vor o listă de instrumente în care intervine formatul PDF, click pe link-ul Metode gratuite de a crea și edita fișiere PDF. Astăzi vom vedea împreună un material scris de Dan Darie, și publicat în Academia Cațavencu, despre PrimoPDF.

Cuget în sinea mea că ar trebui să dau o mână de ajutor fraților vitregi și bugetari, că sunt și ei oameni, dacă-i scoți din spatele ghișeului și a pauzei de cafea de trei ore din alea patru jumate de program.
Cum-necum, am ajuns într-un birou de stat, zis și Mausoleul Sfintei Birocartina, loc de revelații mistice pentru un biet profan calculatorist ca mine. Dar s-o iau de la capăt: “Dacă vreți să trimiteți cererea pe e-mail, trebuie în format PDF. Nu se acceptă .doc, .txt, .rtf, că de aia mestecam în gând niște .ftv la adresa directorașilor care-au scos din burtă asemenea reguli.” “Și dacă vine totuși un .doc de sus și trebuie făcut .pdf?” “Aaaa, păi, e simplu: descărcăm documentul, îl printăm, îl scanăm și gata, am rezolvat. Simplu și sigur!”
Dacă raționamentul de sus e corect și nu tâmpit, atunci abandonați lectura, vă mulțumesc pentru atenție. Dacă nu, să trecem la subiectul de față: PrimoPDF e un pui de freeware capabil să facă .pdf din orice tip de fișier (mai puțin mizeriile aduse de Office 2007 – .docx, .pptx, .samdx). Download, install, setați una-alta după preferințe, save settings, luați fișierul de guler și trăgeți-l fără milă deasupra shortcut-ului adăugat de soft. Felicitări, aveți un .pdf.
Evident, astea sunt doar chestii simple, pentru că softulețul e capabil de mai mult și de mai bine, chiar și așa, pe gratis: știe să adauge unui .pdf deja creat conținutul oricărui alt fișier (sau fișiere). În plus, PrimoPDF protejează cu parolă și o mână de opțiuni de bun-simț (permite sau nu printarea documentului, copierea de conținut sau chiar modificarea fișierului) și adaugă informații esențiale când HDD-ul e plin de asemenea fișiere și deja habar n-aveți unde să le căutați: titlu, autor, subiect, cuvinte-cheie. Și uite-așa am ajuns la final de text: să-l folosiți bine, că meniul e prietenos și tare m-aș mira să vă rătăciți prin el.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

9 Responses to “Din nou despre PDF-uri”

 1. Capcanele tehnologiei Wi-Fi | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 10th, 2015 at 19:52

  […] Din nou despre PDF-uri […]

 2. Uniunea Europeană a pus gând rău pirateriei online | A șaptea dimensiune says:

  martie 1st, 2015 at 19:16

  […] Din nou despre PDF-uri […]

 3. Internet, limbaje și protocoale | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 28th, 2015 at 14:55

  […] Din nou despre PDF-uri […]

 4. Despre viruși, troieni, viermi și alte „creaturi” IT | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 29th, 2015 at 17:34

  […] Din nou despre PDF-uri […]

 5. Cum ajung virușii în calculatorul tău | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 30th, 2015 at 14:57

  […] Din nou despre PDF-uri […]

 6. Absolut banal: telefoanele noastre pot fi ascultate | A șaptea dimensiune says:

  august 17th, 2016 at 14:48

  […] Din nou despre PDF-uri […]

 7. Tehnologia modernă creează dependență | A șaptea dimensiune says:

  august 17th, 2016 at 15:47

  […] Din nou despre PDF-uri […]

 8. Cum putem proteja printr-o parola documente in format PDF | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 10th, 2016 at 15:23

  […] Din nou despre PDF-uri […]

 9. Modalităţi de a converti paginile web în fişiere PDF | A șaptea dimensiune says:

  mai 1st, 2019 at 19:59

  […] Din nou despre PDF-uri […]

Adauga un comentariu