Nicio surpriză: Tesla amână Cybertruck și Roadster pentru a se concentra pe alte proiecte

vineri, ianuarie 28, 2022 20:12

Tesla Roadster
Săptămâna aceasta, Tesla a confirmat ceea ce mulți au presupus deja. Compania va întârzia Cybertruck din cauza constrângerilor lanțului de aprovizionare, plus alte probleme, și va întârzia Roadster-ul. CEO-ul Elon Musk a anunţat în schimb proiectele care au prioritate: robotul umanoid Tesla, AI și pe software-ul complet de conducere autonomă, proiecte care vor beneficia de atenţie maximă pe tot parcursul anului 2022.

Miercuri seara, Elon Musk a spus că Tesla nu va lansa niciun vehicul nou în 2022. În schimb, se concentrează pe creșterea producției de modele existente, pe eficientizarea fabricilor și pe dezvoltarea de noi tehnologii.

Aceasta este o veste nefericită, dar nu neașteptată. Pentru a înrăutăți lucrurile, Tesla nu a anunţat o cronologie pentru momentul în care ne putem aștepta să sosească Cybertruck. Compania nu a detaliat noi specificații, caracteristici, modificări sau un posibil preț.

În ceea ce privește conducerea autonomă completă (FSD), Musk a spus: „Aș fi șocat dacă nu vom obține o conducere autonomă completă mai sigură decât un om în acest an”. Compania intenționează să facă progrese semnificative în software și AI, să aplice acest lucru vehiculelor actuale și să înceapă să lucreze la Cybertruck anul viitor.

Dar veştile proaste nu se opresc aici. În 2019, când Cybertruck și-a făcut debutul inițial, Musk a spus că preţul minim va fi de 39.900 de dolari. Totuși, în această săptămână, Musk a sugerat că Tesla are probleme în dezvoltarea Cybertruck-ului la un preț pe care oamenii și-l pot permite, mai ales având în vedere toate caracteristicile suplimentare pe care le adaugă pentru a concura cu Rivian, Ford și Chevy.

În 2022, împreună cu lucrul la proiectele existente, Tesla își va schimba strategia pentru a se concentra pe dezvoltarea de produse pentru a face Tesla Bot. Acesta este robotul său umanoid anunţat în 2021, care va fi cunoscut sub numele de Optimus.

Robotul umanoid Optimus de la Tesla are prioritate, deoarece Musk îl vede ca o posibilă modalitate de a pune capăt penuriei de forță de muncă, de a ajuta la fabricile Tesla și multe altele. Apoi, CEO-ul a spus că Optimus are „potențialul de a fi mai important decât afacerea cu vehicule în timp”. Tesla a sugerat că robotul ar putea fi în producție până la sfârșitul anului 2023.

În esență, Tesla nu va lansa niciun produs nou precum Cybertruck, Roadster, Tesla Semi sau robotul în 2022. În schimb, își va muta toată atenția asupra eficienței, ofertelor actuale, AI, FSD și Optimus.

Dacă ați așteptat cu răbdare Cybertruck, aceasta nu este cea mai bună veste, dar lucrurile bune vin pentru cei care au răbdare până la capăt.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu