Noul browser web Vivaldi pentru Android Auto nu este atât de periculos pe cât pare

vineri, decembrie 24, 2021 9:33
Posted in category IT

Vivaldi, browser pentru Android Auto
Când vă gândiți la toate funcțiile pe care Google continuă să le adauge în Android Auto, una care probabil nu vă vine în minte (din motive evidente de siguranță) este un browser web . Cu toate acestea, compania Vivaldi tocmai a lansat primul browser web nativ Android Auto pentru vehiculele Polestar și nu este atât de periculos pe cât pare.

Vivaldi afirmă că acesta este primul browser disponibil pentru sistemul de operare Android Auto și unul dintre primele browsere cu funcții complete disponibile pentru mașini. Merită remarcat faptul că acesta este disponibil doar pentru Polestar 2 EV, compania intenționând să-l aducă pe mai multe vehicule Polestar în viitor.

Știm la ce vă gândiți. A putea naviga pe web în timp ce conduceți sau sunteți blocat în trafic nu sună prea sigur. Și nu vă faceți griji, nu puteți face asta. Vivaldi crede că are mai multe opțiuni, setări și funcții de siguranță pentru a se asigura că poate oferi o experiență puternică de browser web în mașini, rămânând în siguranță.

  • Siguranță: Pentru a asigura siguranța, browserul Vivaldi poate fi utilizat numai când maşina este parcată. Conținutul de redare în flux va fi doar audio dacă părăsiți parcarea și începeți să conduceți. Fișierele nu pot fi descărcate în timp ce conduceţi, plus că se pot aplica câteva şi alte restricții de siguranță.
  • Confidențialitate: Datele private de navigare nu sunt stocate de mașină. Când vă conectați la un cont Vivaldi, datele de navigare pot fi partajate între alte dispozitive conectate la același cont. Aceste date însă nu sunt partajate cu Polestar.
  • Caracteristici: Navigarea, streaming video, blocarea reclamelor, instrumente de traducere, notiţele, protecția de urmărire și funcționalitatea de sincronizare sunt criptate.

„Suntem cu adevărat mândri să prezentăm browserul nostru la o mașină pentru prima dată și în special cu o marcă precum Polestar. Ambițiile noastre tehnologice și de durabilitate sunt bine definite. Apreciem transparența, confidențialitatea și inovația responsabilă, inclusiv faptul că avem serverele noastre în Islanda, una dintre cele mai noi piețe ale Polestar. La fel ca Polestar, suntem un brand provocator și adoptăm o abordare scandinavă a designului, care se bazează pe încredere și ascultarea utilizatorilor noștri”, spune Jon Stephenson von Tetzchner, CEO la Vivaldi.

După cum puteți vedea, browserul web funcționează numai când vehiculul este parcat și, odată ce începeți să conduceți, practic devine inutilizabil. Acestea fiind spuse, dacă se redă un videoclip, acesta va comuta în modul doar audio, astfel încât șoferii să poată continua să se bucure de conținut, totul fără a fi distras de videoclip. Compania nu a explicat alte posibile caracteristici de siguranță sau restricții pe care le-ar putea avea în vigoare.

Vivaldi oferă deja un browser web puternic pentru dispozitivele Android, unul pe care îl puteți obține din Google Play Store. Cu toate acestea, același browser continuă să fie extins la lista în continuă creștere a vehiculelor care rulează Android Auto.

Browserul web Vivaldi Android Auto pentru Polestar 2 este disponibil acum pe toate piețele din Europa, America de Nord și Asia Pacific. Proprietarii îl pot găsi în Google Play Store în interiorul mașinii lor. Ne așteptăm ca browserul să fie disponibil și în viitorul SUV Polestar 3 care va veni în 2022, Polestar 4 și vehiculele viitoare.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu