O jignire la adresa învățământului

luni, mai 12, 2014 16:54
Posted in category Educatie, Locale

Ecaterina AndronescuDupă peste 20 de ani petrecuți în școlile din Republica România, în calitate de profesor, pot afirma că pupincuriștii bolșevicilor au fost și sunt încă suficient de mulți. Dacă în primii ani de după 1990 aceștia erau chiar majoritari, în timp procentul acestora a început să scadă. În ultimii ani chiar am fost privilegiat: nu am fost în compania unor pupincuriști fanatici care să-mi explice “binele comunist”. Situația s-a schimbat în acest an școlar, atunci când, prin grija PSD-ului, am ajuns să fiu coleg cu un individ care la trei fraze soune ceva de genul “Pe timpul lui Ceaușescu …”. Că nu era timpul lui Ceaușescu și nu era România moștenita de la mă-sa, adică nu putea face ce vrea în ea, aceasta chiar că nu mai contează acum. Respectivul tovarăș are, însă, și păreri despre societatea de azi, evident negative. Nu am să le enumăr, dar ceva mai la vale sunt câteva link-uri despre alte tâmpenii debitate de cei care încă au limba în fundul unui cizmar analfabet ce a confundat România cu propria curte.

Ei bine, dragii mei, ce păreri mai are tovarășul activist comunist: introducerea camerelor de spraveghere la examenele de final de ciclu este o jignire la adresa învățământului (a celor din învățământ). Desigur, lucrurile stau exact pe dos: este o jignire la adresa învățământului frauda masivă din perioada în care nu existau camere de supraveghere. Din păcate, genul ăsta de gândire nu e singular: 75% din cei care lucrează în învățământ nu dau doi bani pe corectitudinea examenelor naționale și alte asemenea “fleacuri” și vreți să avem functionari publici necorupți (hă, hăăă, hăăăăăă). Pentru mulți educația în România se rezumă la rezolvări de ecuații, tocit poezii etc. Nu, stimați tovarăși, un elev trebuie să învețe și multe allte lucruri: ce înseamnă democrație și dictatură, ce înseamnă să nu fii corupt, de ce nu-i bine să poluăm mediul etc. Educația nu înseamnă numai să știi niște cursuri, a fi educat înseamnă mult mai mult de atât. Dar să revenim la fraudarea a tot ce este examen national. Aș avea multe întâmplări trăite din această categorie, dar mă voi rezuma la una singură, relativ recentă.

An școlar 2012-2013, simularea Evaluării Naționale, proba de Matematică. Ce credeți că-mi propune un director de pe aici, după terminarea probei. “Știți ce am auzit că se poate face pentru a obține note mari și o medie mare pe școală? Mi-a spus X (îmi scapă numele persoanei) ce a făcut el: a luat lucrările după terminarea probei și, pe ici, pe colo, a corectat sau a adăugat rezultate. Se practică, am mai auzit că și alții au făcut la fel. Ce spuneți? Intrați la mine în cabinet, încuiem ușa și la fiecare lucrare îndreptăm ceea ce se poate îndrepta. Media pe școală crește, școala iese bine, dumneavoastră la fel. Ce mare lucru …” L-am refuzat. Dar, sincer, mi-a venit să vomit. Era clar: acest individ numit de USL în funcția de director nu dădea doi bani pe corectitudinea notelor. Munca unui copil bun era călcată în picioare de acest politruc ce voia note mari pentru toți, prin fraudă. Știți câți sunt ca el în învățământ? Probabil, destul de mulți. Și de aceea România este o țară coruptă. Corupția se învață de la școală. De la nostalgicii regimului comunist cei care nu ar avea nicio ezitare să te ucidă sau să te bage la pușcărie dacă ar reveni ciuma roșie. Vreți o țară ca afară? Eliminați ciuma roșie din învățământ.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “O jignire la adresa învățământului”

 1. Paradoxurile educației din România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 8th, 2015 at 17:58

  […] O jignire la adresa învățământului […]

 2. 25 de ani de lupta a Bisericii si Scolii impotriva democratiei si statului de drept | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 8th, 2015 at 18:02

  […] O jignire la adresa învățământului […]

 3. Finlanda, prima țară europeană care renunță la scrisul de mână în școli | A șaptea dimensiune says:

  februarie 11th, 2016 at 16:59

  […] O jignire la adresa învățământului […]

 4. Tehnici de manipulare | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 4th, 2016 at 13:26

  […] O jignire la adresa învățământului […]

Adauga un comentariu