Pupincuriștii lui Ceausescu populează în procent majoritar învățământul românesc

luni, ianuarie 20, 2014 21:05

ComunismCel puțin în mediul rural. Dar să o luăm metodic. O știre relativ recentă relevă faptul că aproape 45% dintre români cred că regimul comunist a însemnat “un lucru bun pentru România”. Și asta după ce niște copii nevinovați sunt uciși în 1989, la Timișoara, din ordinul lui Ceașcă, cel care a făcut din România Etiopia Europei, adică țara în care se murea de foame (traducere necesară pentru cei corigenți la geografie). Desigur, cei mai cu limba între fesele dictatorului sunt moldovenii, pe care-i doare-n cur de chinurile românilor basarabeni deportați și uciși de bolșevici sau de elita românească exterminată în închisorile comuniste.

Cum este posibil așa ceva? Una din cauze este ponderea mare, chiar majoritară, a pupincuriștilor lui Ceașcă în sistemul de învățământ românesc. Pentru “luminile comunității” viața celor uciși de bolșevici sau furtul teritoriilor istorice românești nu fac doi bani pe lângă “comoditatea” unei dictaturi, în care totul era simplu: nu erai obligat să citești manuale școlare, era doar unul, nu erai obligat să gândești, doar gândea partidul bolșevic pentru tine. Iar ca să nu spuneți că teoretizez prea mult, am și un exemplu.

Acum câteva zile discutam cu cineva pe care l-am cunoscut în acest an școlar, prin prisma faptului că am devenit colegi. Nu-i dau deocamdată numele. Modul său de gândire m-a îngrozit: nu mai era vorba de dreptul la opinie, ci de faptul că acest individ formează generații pentru România de mâine. Cu elevi educați de el și peste 10 ani dictatorul criminal Nicolae Ceaușescu va avea în Moldova nefurată de ruși adepți peste 50% din populația cu drept de vot. Poate că nu merită aduse în discuție reziduurile unei gândiri limitate, dar o fac pentru a înțelege rezultatele sondajului amintit la început. Asadar, puteți-va masca de protecție pe creier, și haideți să vedem cum gândește un pedagog din școala românească de azi.

 • Ceaușescu a fost bun, cei de azi sunt răi (parcă la istorie și cultură civică elevii învață despre crimele comunismului, libertate, drepturile omului etc.; prostii, nu-i așa, pupincuriștii lui Ceașcă?).
 • Toți politicienii sunt hoți, dar, evident, USL-iștii trebuie votați, doar USL-ul ne dă nouă lapte, brânză, carne, ouă (dacă ești în USL ajungi director în învățământul românesc, doar nu credeți că ajungi director dacă crezi în valorile democrației).
 • Îl urăsc pe Băsescu fiindcă e șpanchi (asta-i cea mai tare dovadă despre pedagogul din el; aprecierea unei persoane după aspectul fizic denotă grave lacune padagogice ale respectivului).
 • Iliescu a fost cel mai bun președinte (crimele minerilor, abandonarea Basarabiei, distrugerea României chiar că nu contează).
 • Democrația este o prostie adusă de americani. Era mai multă libertate înainte de 1989 (corect, erai atât de liber încât faceai pușcărie dacă ascultai postul de radio Europa liberă; mi se pare extrem de grav cum un profesor chiar nu apreciază libertatea culturală, accesul liber la informații, lipsa cenzurii; realizați că acest individ, ce populează cu ideile sale nocive mintea unor copii, ar fi orcând dispus să ne pună pumnul în gură, să ne trimită la Canal sau în pușcării, din moment ce crede sincer în superioritatea comunismului).

Ce să mai spui în astfel de cazuri? Realizați că educația pentru o societate democratică este apa de ploaie pentru unii, iar civilizația Uniunii Europene – “o organizație ce vrea răul” unora precum acest pupincurist ordinar – este la ani-lumină de mintea puțină a “elitei” satului românesc. Ce să înțeleagă acest individ, pe care nu-l interesează crimele odioase al bolșevicilor, din demersul nobil de a face din România o țară liberă, civilizată și prosperă. În 2024, Moldova: 57% dintre cetățenii adulți cred că regimul comunist a făcut bine că a ucis niște intelectuali în pușcării, să se învețe minte și să nu mai gândească; doar noi muncim, nu gândim. Oare România s-o fi despărțit definiv de comunism sau fantoma comunismului este în continuare partenera de sex cu politicieni a lui “uoi” și “fă”? Răspunsul nu poate fi decât afirmativ. Iar comunismul le-o trage bine unora, dovada cea mai bună fiind nudul din creier.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

9 Responses to “Pupincuriștii lui Ceausescu populează în procent majoritar învățământul românesc”

 1. După 5 ani și jumătate | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2014 at 20:43

  […] Pupincuriștii lui Ceașcă populează în procent majoritar învățământul românesc […]

 2. Al patrulea de la coadă | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 1st, 2015 at 11:52

  […] Pupincuriștii lui Ceașcă populează în procent majoritar învățământul românesc […]

 3. Nostagicii comunismului criminal sunt formati in bancile scolii | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 21st, 2015 at 20:43

  […] Pupincuriștii lui Ceașcă populează în procent majoritar învățământul românesc […]

 4. România, o țară bolnavă (I) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 1st, 2016 at 18:54

  […] Pupincuriștii lui Ceașcă populează în procent majoritar învățământul românesc […]

 5. Țara te vrea prost (I) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 11th, 2016 at 10:57

  […] Pupincuriștii lui Ceausescu populează în procent majoritar învățământul românesc […]

 6. Țara te vrea prost (II) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 11th, 2016 at 11:07

  […] Pupincuriștii lui Ceausescu populează în procent majoritar învățământul românesc […]

 7. Țara te vrea prost (III) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 11th, 2016 at 11:17

  […] Pupincuriștii lui Ceausescu populează în procent majoritar învățământul românesc […]

 8. Bărbații adevărați nu omoară câini | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 4th, 2016 at 8:34

  […] Pupincuriștii lui Ceausescu populează în procent majoritar învățământul românesc […]

 9. Secretomania specifica mafiotilor si infractorilor din politica este exersata inca de pe bancile scolii | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 12:11

  […] Pupincuriștii lui Ceausescu populează în procent majoritar învățământul românesc […]

Adauga un comentariu