Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie

sâmbătă, aprilie 5, 2014 16:56
Posted in category Educatie, Locale

Ecaterina AndronescuDacă vreți să aflați cum ești umilit și înjosit într-o școală dintr-o localitate din Moldova roșie, vă puteți angaja într-o școală de pe aici. Pentru un salariu de mizerie, veți avea parte de gândiri și acțiuni care vă vor lecui definitiv de idealismul credinței în noțiunea de “persoană educată” ce populează această regiune. Haideți să vedem cam ce poți păți dacă ai proasta inspirație să nu intri în turma roșie și infracțională care face legea pe aici.

Cum gândește un profesor ce predă elevilor nonviolența

Pentru a înțelege România infracțională, haideți să privim în mintea celor care sădesc, la rândul lor, în mintea copiilor ideile nobile ale unei societăți libere (hă, hăăă, hăăăăă). Să luăm la întâmplare un personaj de pe aici: profesorul de sport din Școala Havîrna. Pentru mine, două situații sunt relevante în privința modului de gândire al acestui individ. Prima: îl supără odată Șuhan Valeriu la Școala Tătărășeni (și acesta un personaj grobian, căruia îi cădeau uneori pantalanii pe la ore, de beat ce era, plus că era posesorul unui limbaj violent, de cioban, iar uneori chiar era violent la propriu, riscând să iei bătaie în școală, doar era școala maică-sii) pe domnul profesor de sport, iar acesta afirmă “Plătesc pe cineva și-i sparge geamurile lui Șuhan”. Pur și simplu, legea junglei. A doua: ajunge domnul profesor de sport coleg de serviciu cu un profesor de engleză, ambii iubind aceeași fată într-un anumit moment al vieții. Profesorul de sport: “I-aș putea face viața un iad, am gașca mea, dacă vreau acestui individ” (adică profesorului de limbă engleză). Păi, nu-i așa că educația de pe aici este pe mâini bune. Aceștia sunt indivizii ce, teoretic, dau elita localităților rurale (fratele respectivului este viceprimar, iar taică-su a fost un bolșevic ce făcea mult rău, părinților mei le-a făcut viața un iad, deoarece avea copii și trebuia să-i hrănească, chiar dacă aceasta însemna să-i belească pe tăranii cooperatori, cum era pe atunci). Modul acestuia de gândire, mai rău decât al unui mafiot, arată cât de jos este nivelul mentalității publice în Moldova infracțională.

Nu contează ce ai făcut în viață, contează să fii în gașca potrivită

Poate în școlile din orașe chiar contează ce studii ai, dacă ai citit niște cărți sau dacă ai o gândire europeană. În colhozul Havîrna sau în colhozul Mileanca nu contează. Chiar dacă ești ultima nulitate, nu ai citit trei cărți în viata ta, vorbești mai rău ca ultimul cioban analfabet, ești un individ corupt ce a trăit din șpăgi date și luate, vei ajunge director dacă ești în gașca infracțională potrivita. Restul, proștii care au mai și citit ceva, n-au nicio șansă să lupte cu gașca ta. Școala românească de azi, la fel ca cea din comunism, aparține unor găști, mai ales școlile mici de la țară. Toți sunt rude între ei, nu contează ce faci sau ce nu faci. Titularizările se fac prin tot soiul de mișcări dubioase și nu ai curajul să spui nimic singur fiind. În Moldova roșie, turnătorii la Securitate ajunși primari, datorită unei turme de idioți pentru care răul făcut de securiști nu contează, fac în așa fel încât viața ta să fie o teroare continuă precum cea din vremurile în care ei slujeau criminalilor bolșevici.

Nu ești cu noi, ești împotriva noastră

Nu contează ce știi sau la ce ești bun în gulagul bolșevic Havîrna sau Mileanca. Contează minciuna, bârfa, calomnia. Majoritatea de pe aici este formată din indivizi abrutizați, grobieni care nu gândesc o secundă. Acești votanți PSD-iști se hrănesc cu minciunile găștilor de care vorbeam mai sus. Pe aici, sunt destui fomiști cu o capacitate imensă de a face rău. Aceștia nu merită nicio școală, oricum nu dau doi bani pe activitatea intelectuală, pentru ei fiind pierdere de timp. Dar sunt dispuși oricând să te convingă de faptul, evident pe aici, că ei sunt legea. Bâta lor e mai puternică decât orice argument. Ai opinii? Foarte rău: mașina ta va fi zgâriată (mașina subsemnatului are numai zgârieturi). Nu-ți plac turnătorii la Securitate? Fii sigur că te vei trez cu un cauciuc spart (mi s-a intamplat si asa ceva). Crezi că ciobanii nu au ce căuta în funcția de director? Ești amenințat că mai ieși viu din acea localitate. Asta este societatea de căcat din Moldova ce face subiectul știrilor de la ora 17. Asta este teroarea zilnică în care trăiești, spaima că oricând “gașca” te-ar putea elimina sau chiar lichida.

Nu te apără nimeni

România bananieră încasează taxe și impozite pentru a-și proteja cetățenii. Normal că sunt protejați doar unii, de exemplu parlamentarii. În Moldova rurală, căzută în cap din cireșul istoriei, nu te apără nimeni, dacă nu ești într-o gașcă. Polițiștii sunt de fațadă. Fie sunt lași, fie nu au chef să-și complice viața, poate și una și alta, dar aceștia nu se bagă. Ei știu că pot avea probleme, “gașca” fiind mai puternică decât legea. Ei sunt arbitrii imparțiali ai unei lupte nedrepte. Polițiștii vin doar să-ți admire rănile sau să vomite pe cadavrul tău. “Prevenirea” nu face parte din prioritățile meseriei lor. Dacă un copil de 5 ani este cu bicicleta pe drumul public, domnii polițiști nu se bagă în comunele Havîrna sau Mileanca. Dacă un căruțaș beat pune în pericol siguranța traficului, domnii polițiști se fac că nu-l văd. Dacă un șmecheraș merge cu 100 km/h în localitate, oamenii legii (hă, hăăă, hăăăă) au puternice dureri în cot. Dacă se organizează noaptea curse de mașini, polițistul de pe aici, om și el, are puternice erecții conjugale, legea putând să mai aștepte.

Tățismul oricărui final

Se spune că fiecare individ are o scară de valori. Valoarea fundamentală din Moldova ce a votat un criminal, Ilici “KGB “ Iliescu, este “țățismul”. Adică totul se rezumă la bârfa de la colțuri, nu există pe aici vinovați sau nevinovați. Infractorii sunt iubiți sau chiar preferați. Oamenii integri sunt umiliți. Gașca își face treaba. Bolșevici, gură-cască, ciobani din învățământ, bugetari inutili din primării, colhoznici despuși oricând să fure etc. iată-i pe cei care-ți ucid orice speranță că ai putea visa la o altă lume. Ei trăiesc în mocirlă, dar se declară creștini. Ei te vor în mocirlă. Singurul lor orizont este acela în care te văd pe tine, care gândești altfel, drept dușmanul lor. Te vor umili printr-o batjocură de zi cu zi. Îți vor picura otrava amărăciunii până te vor îmbolnăvi. Ei, nebunii unei lumi normale, precum lumea civilizată occidentală, vor crede că tu ești nebun din moment ce împtrivești “găștii”. Țățismul lor e mai tare decât cultura ta. Prostul cu mintea odihnită te va obosi zi de zi, existența ta fiind singura lui preocupare. Trăiesc din bârfa zilnică, iar tu te încăpățânezi să nu intri în țățismul lor. Așa ceva nu este acceptat. Doar și comuniștii îi etichetau drept “nebuni” pe cei care nu credeau în binele bolșevic.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

12 Responses to “Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie”

 1. Stafii says:

  aprilie 8th, 2014 at 16:02

  Cred ca problema nu e ca esti profesor, problema este ca decizi sa fi profesor in continuare, sunt multe persoane care isi schimba cariera la 30 de ani, de ce nu o fac?
  Prea greu?

 2. Cornel Căruntu says:

  aprilie 8th, 2014 at 17:20

  @ Stafii: Inainte de a-ti citi comentariul, mi-am spus in gand sa fiu tare, deoarece ma asteptam sa fiu injurat si improscat cu scuipati de unii de pe aici. Ma astepatm sa fiu etichetat „prost”, „urat”, „nebun” etc. Dar comentariul tau este pasnic. Are doar mici probleme de exprimare: se scrie corect „sa fii”, nu „sa fi”, de exemplu. Legat de intrebarea ta, raspunsul e simplu: cand mai ai 15 ani pana la pensie, e mai greu. Dar, evident, nu imposibil. Se mai poate pune o intrebare: daca as pleca nu ar fi, din partea mea, o dovada de lasitate? Cand dai de greu, este bine sa renunti? La cati neaveniti sunt in invatamant, la cate toape si cati neciopliti exista in educatie, poate prezenta mea este necesara pentru un echilibru intre cultura si incultura, intre democratie si bolsevism, intre stiinta si ignoranta. Sau poate ma iluzionez cu speranta ca intr-o zi va fi altfel.

 3. În Educație, ca și la fotbal, vinovați sunt arbitrii says:

  iunie 28th, 2014 at 17:47

  […] Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Tags: havirna, invatamant […]

 4. Pentru ciobanii din România, legile sistemului educațional nu contează | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 1st, 2015 at 12:05

  […] Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie […]

 5. Bătrânii României lăsați la cheremul infractorilor | A șaptea dimensiune says:

  iulie 6th, 2015 at 14:09

  […] Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie […]

 6. Cum ajung analfabetii sa aiba diplome in Romania | A șaptea dimensiune says:

  august 21st, 2015 at 11:44

  […] Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie […]

 7. Barbaria nordului Moldovei (III) | A șaptea dimensiune says:

  august 22nd, 2015 at 12:00

  […] Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie […]

 8. Guvernul socialist Ponta a dat liber la fraudat examenele naționale | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 17:05

  […] Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie […]

 9. Cum sunt promovati analfabetii in scolile din mediul rural | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 20th, 2016 at 18:45

  […] Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie […]

 10. Cum ne-a condamnat Romania rurala la neocomunism | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 22nd, 2016 at 13:12

  […] Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie […]

 11. Cum economisești combustibilul mașinii tale | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 4th, 2016 at 12:18

  […] Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie […]

 12. O jignire la adresa învățământului | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 4th, 2016 at 13:05

  […] Cum ești umilit pentru un salariu de mizerie […]

Adauga un comentariu