O vânzare cusută cu aţă Alb

miercuri, mai 24, 2023 6:34
Posted in category Mass-media

PSD, Budai, economie la buget, masini noiO lecţie de istorie adevărată spune că centrul istoric al Clujului a fost luat cu japca de comunişti şi renaţionalizat după 1989. Aşa s-au trezit o seamă de personaje proprietari peste superbele apartamente din imobilele „art nouveau” sau din vechile castele ale nobilimii maghiare.

De toată povestea asta nu este străin nici Liviu Şipoş. Dar cine mai e şi ăsta?! Deşi s-ar putea să nu aibă nicio importanţă, Şipoş e fostul coleg de bancă al lui Dinel Staicu din şcoala de miliţie. Şipoş a fost omul acoperit al Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate şi Antidrog (CZCCOA) Cluj, infiltrat printre interlopii din Oradea.

În prezent (în decembrie 2004 – n.m.), Şipoş este dihai ofiţer PNA (Parchetul Naţional Anticorupţie, predecesorul DNA – n.m.). Tot el a fost băiatul bun la toate al eminenţei cenuşii, spre negru, numită Toma R., şeful CZCCOA.

Ideea e că prin 1996 sufletul ăsta de miliţian era fără acoperiş deasupra capului. Fapt pentru care primeşte o chirie de toată frumuseţea în buricul târgului pe B-dul Ferdinand, la nr. 16. În 1997, caraliul bate palma cu societatea Construct Ardealul care administra imobilul şi cumpără apartamentul în chestiune conform Legii 112/1995.

Numai că, în aceeaşi lege, scrie negru pe alb că doar chiriaşii care au ocupat spaţiul în momentul apariţiei legii (anul 1995) au drept de cumpărare. Aş, un moft, pentru că Şipoş scoate lejer 4 milioane (lei vechi, la valoarea din 1997 – n.m.) din buzunar şi devine (a)propitar.

După câţiva ani, moştenitorii proprietarului de dinainte de 1948, un medic renumit, vin de-şi caută dreptatea în instanţă. Acolo dau însă de judecătoarea Alb, care, plictisită teribil, enunţă: „Chiar dacă în normele metodologice scrie acest lucru (cumpărarea permisă doar acelora care erau chiriaşi la apariţia legii), asta nu are nici o relevanţă pentru speţa în cauză.”

Mai relevant pentru speţa în cauză, zicem noi, e că soţul judecătoarei Alb, avocat de felul său, e un tip gri-şters şi s-a mânjit la un moment dat în zona neagră a unui trafic de influenţă. În final, avocatul a făcut puţin arest şi atât, după care a ieşit mai Alb ca niciodată.

De această spălare de dosar s-au ocupat colegii lui Şipoş, miliţienii. Desigur, după principiul „o mână spală pe alta”. („Academia Caţavencu”, nr. 679/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu