România sub ocupaţia baronilor pesedişti

duminică, iunie 27, 2010 7:21

Marian OprişanEste ciudat că o parte a populaţiei României crede în continuare că în această ţară se poate trăi bine fără să se muncească eficient, cu o corupţie cvasiprezentă, cu o selecţie a valorilor îndoielnică, cu televiziuni care promovează tot ce este mai urât într-o societate (certuri, scandaluri, ţigăneli etc) precum OTV-ul. Recent, într-un scenariu (?) la o emisiune pe “Prima TV” (“Părinţi versus copii” pe numele ei, cred) un elev, absolvent al clasei a VIII-a, este întrebat ce note a luat la Evaluarea naţională. “La mate am luat 6, deoarece am avut colegi de la care să copii (sîc!)” a afirmat cel promovat de o televiziune cu pretenţii, dintr-o ţară cu un imn naţional intonat multă vreme, poate şi astăzi, într-un cor de fluierături şi scandări de genul “Ţiganii! Ţiganii!” pe stadioanele lumii civilizate. Ce se înţelege din scenariul prezentat de “Prima TV”? La Evaluarea naţională se poate copia. Ciudat este că toată lumea ştie şi nimeni nu face nimic. Doar legile sunt pentru fraieri în această ţară, băieţii deştepţi se antrenează de pe băncile şcolii (nu aşa cum îşi imaginează ‘ziariştii’ mogulilor Vîntu şi Voiculescu că apar, aşa, din senin).

Dar să revenim. Se numeşte Marian Oprişan, baron pesedist din provincia europeană Vrancea. A absolvit Liceul nr.5 (industrial) Focşani, ulterior încercând să-şi continue studiile la particulara ‘Petre Andrei’, instituţie de învăţământ implicată într-un imens scandal al diplomelor false. În declaraţia de avere, postată pe site-ul CJ Vrancea, datată 15.06.2009 (oare declaraţiile de avere nu trebuie reactualizate? chiar în ţara aceasta nu te întreabă nimeni nimic?), Marian Oprişan pare cel mai sărac politician. Deşi trăieşte într-un lux descris pe larg de presa locală, declaraţia de avere este cu rubrici goale. În afara câtorva bunuri, Oprişan, nefiind fraier, nu şi-a trecut altceva în declaraţia de avere. La un moment dat, presa a semnalat că a fost turnător la Securitatea comunistă.

Dar ce făcea acest baron roşu în 2009? “Academia Caţavencu” (nr.8/2009) ne informează ce preocupări ‘nobile’ avea acest fost ‘sculer-matriţer’. Astfel, odată cu intrarea pesediştilor la guvernare, Oprişan trage sfori în partid pentru ca soţii judecătoarelor din Vrancea să primească funcţii înalte. Într-o Românie cu politicieni de rahat şi o justiţie de cacao, Oprişan aducea combinaţia mortală pentru România, în judeţul în care este tătuc. Iulian Matache, soţul preşedintei Judecătoriei Focşani, Daniela Matache, este numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale; Vasile Pintilie, soţul judecătoarei Dorina Pintilie (secţia civilă a Judecătoriei Focşani) este numit director la Apele Române; Gică Duţă, soţul judecătoarei Silvia Duţă (secţia contencios a Tribunalului Focşani) este numit subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii etc. Şi acum să ne imaginăm că Marian Oprişan comite vreo ilegalitate în regiunea europeană Vrancea. Firesc, dosarele ajung la doamnele judecătoare, iar fraierii de cetăţeni obişnuiţi vor aştepta în zadar aplicarea acelui articol din Constituţia României cu ‘toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii’. Numai că Oprişan a fost, este şi va fi (?) mai egal decât egalii României.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “România sub ocupaţia baronilor pesedişti”

 1. O alta realizare PSD + Puie Monta: Oltchim se vinde la fier vechi | A șaptea dimensiune says:

  februarie 9th, 2015 at 20:32

  […] România sub ocupaţia baronilor pesedişti […]

 2. Mulţumim PSD-ului şi Curţii Constituţionale pentru creşterea preţurilor | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 23rd, 2015 at 20:40

  […] România sub ocupaţia baronilor pesedişti […]

 3. Cum promovau pesediştii posibili infractori în posturile înalte ale guvernării | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 23rd, 2015 at 20:47

  […] România sub ocupaţia baronilor pesedişti […]

 4. Ce-ar fi fost într-o posibilă guvernare pesedistă | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 24th, 2015 at 18:10

  […] România sub ocupaţia baronilor pesedişti […]

 5. Cum a furat miliarde Ioan Niculae in guvernarea securisto-comunistă Adrian Năstase | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 24th, 2015 at 18:19

  […] România sub ocupaţia baronilor pesedişti […]

 6. Micşunică fără frică (de lege) sau ‘valorile’ PSD(=PCR)-ului în acţiune | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 25th, 2015 at 15:29

  […] România sub ocupaţia baronilor pesedişti […]

 7. Decalogul PSD-ist al dezinformării | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 11th, 2016 at 16:11

  […] România sub ocupaţia baronilor pesedişti […]

Adauga un comentariu