Optimizare Windows 7

duminică, martie 27, 2016 12:23
Posted in category IT

WindowsCu toții dorim ca Sistemul de Operare (OS-ul) să fie cât mai rapid, să așteptăm cât mai puțin posibil. Pentru aceasta este nevoie ca Windows-ul nostru să fie optimizat.

Iar (și) în acest domeniu, al optimizării, se aplică proverbul “Obrazul subțire cu cheltuială se ține”. Ce vrea să spună poetul? Un lucru elementar: dacă avem 1001 de luminite, poze etc. care fac ecranul monitorului foarte atrăgător, înseamnă că suntem dispuși să plătim prețul: foarte multă memorie RAM consumată. Iar această “fudulie” va conduce inevitabil la un timp de așteptare mai mare, doar asa-i în tenis: cu cât te întinzi mai mult cu atât se micșorează plapuma.

Ce putem face pentru a avea un Windows optimizat, la care timpii de așteptare să fie cât mai mici? Iată, mai jos, câteva soluții.

 • Imaginea de fundal trebuie înlocuită cu o culoare solidă
  Este prima și cea mai importantă schimbare, iar rezultatul va fi modificarea timpului afișarii ecranului Welcome, în sensul scurtării acestui timp.
 • Mențineți desktop-ul cât mai liber
  Este bine să aveți maximum 10 – 12 iconițe. Dacă aveţi un număr mic de pictograme pe desktop aveţi următoarele avantaje: timpul de boot este mai mic, memoria RAM este cu câţiva MB mai libera.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Optimizare Windows 7”

 1. Cele mai bune programe antivirus gratuite in 2016 | A șaptea dimensiune says:

  iulie 21st, 2016 at 16:10

  […] Optimizare Windows 7 […]

 2. Ce inseamna un titlu de articol optimizat SEO | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 25th, 2016 at 11:17

  […] Optimizare Windows 7 […]

 3. Cum maresti viteza de lucru a sistemului de operare Windows 10 | A șaptea dimensiune says:

  mai 18th, 2019 at 7:25

  […] Optimizare Windows 7 […]

Adauga un comentariu