Ce ar trebui sa stii daca vrei sa folosesti in continuare Windows XP sau Windows Vista

miercuri, aprilie 26, 2017 15:51
Posted in category IT

Windows XPPoate știți, poate nu, dar, începând cu data de 11 aprilie 2017, Microsoft nu mai oferă suport pentru Windows Vista, adică acest sistem de operare nu va mai primi niciun fel de actualizare, aici intrând și actualizările de securitate. Cum nici Windows XP nu mai primește actualizări de câtiva ani (nu mulți), avem varianta să trecem la alt sistem de operare, Windows 7 sau Windows 10, de exemplu. Dacă totuși doriți să folosiți în continuare Windows XP sau Windows Vista, iată câteva recomandări.

  • Dacă sunteți amatori de jocuri și doriți să le rulați pe Windows XP sau Windows Vista, ignorați jocurile lansate în ultimii șapte ani și rulați jocuri vechi, dar bune.
  • Dacă doriți să folosiți o suită Office, puteți folosi Office 2010. Este ultima variantă care suportă Windows XP și Windows Vista. Pentru orice altă variantă ulterioară de Office, trebuie să upgrade-ați sistemul de operare. Dacă aveți o license key pentru Office 2010, dar nu mai aveți mediul de instalare (CD-ul sau DVD-ul), puteți descărca softul de pe site-ul Microsoft. Tastați cheia (cele 25 de caractere), selectați limba și începeți descărcarea. Microsoft oferă suport pentru Office 2010 până în 2020. Iar dacă nu aveți nevoie neapărat de toate componentele Office-ului, puteți opta pentru programe gratuite, cum ar fi LibreOffice, care suportă XP și Vista.
  • Playerele media, în foarte multe cazuri, sunt compatibile, deocamdată, cu Windows XP și Vista. Inainte de a instala un player media este bine să verificați dacă suportă XP și Vista. Sau puteți folosi Windows Media Player, inclus atât în XP, cât și în Vista.
  • Softurile antivirus încă rulează, multe dintre ele, pe platforme XP și Vista. Așa încât, puteți alege un antivirus, eventual gratuit, compatibil cu cele două sisteme de operare. Este chiar obligatoriu să aveți antivirus, dacă doriți să le folosiți în continuare.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Ce ar trebui sa stii daca vrei sa folosesti in continuare Windows XP sau Windows Vista”

  1. Cum maresti viteza de lucru a sistemului de operare Windows 10 | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 13th, 2019 at 10:41

    […] Ce ar trebui sa stii daca vrei sa folosesti in continuare Windows XP sau Windows Vista […]

Adauga un comentariu