Partidul Catedralei Neamului

duminică, februarie 16, 2020 19:20
Posted in category Mass-media

TeoctistNicio autoritate responsabilă de până acum (era martie 2004 – n.m.) n-a izbutit să-i scoată din cap lui Teoctist obsesia maladivă de-a ne lăsa moştenire o măgăoaie a mântuirii neamului. Nici clasa politică, nici societatea civilă şi nici soboarele arhitecţilor. Starostele ortodoxiei româneşti este chitit să dea măsura nimicniciei care l-a mumuficat acum 18 ani (se împlineau 18 ani în 2004 – n.m.) în scaunul patriarhilor. De când a subscris printr-o tăcere laşă, de eunuc sirian, la marile demolări de monumente bisericeşti, din ultimii ani ai zodiei ciumei (roşii – n.m.), care au mutilat Capitala.

Nu l-am auzit vreodată pe Teoctist făcându-şi mea culpa sau să-şi asume vina pentru că s-a molipsit de orbul găinilor la demolarea Mănăstirii Văcăreşti sau de morbul struţului cu capul în nisip la mătrăşirea bisericii Sfânta Vineri.

În schimb, s-a făcut luntre şi punte pentru a ne băga pe gât mântuirea. A sădit o piatră de temelie cu afurisenii teribile, în enormul scuar de pe locul fostelor Hale Unirea şi al Spitalului Brâncovenesc, demolate şi ele de furia devastatoare a Vampirului din Carpaţi, unde era hotărnicită prima locaţie a măgăoaiei.

A învins până la urmă raţiunea, şi de diabolicul plan patriarhal, ca şi de afuriseniile lui medievale s-a ales praful, şi locaţia a plutit ceva mai la vale, pe Splaiul Unirii. Locaţie pusă şi ea sub semnul lui ucigă-l toaca.

A învins din nou binele şi cortegiul funerar al maniei patriarhale şi-a mutat calabalâcul în Parcul Carol. Unde, prin complicitatea banditească a Guvernului (este vorba de guvernul PSD, al ciumei roşii aşadar, condus la acea vreme de mafiotul Adrian Năstase – n.m.) şi în contradicţie flagrantă cu prevederile Constituţiei, Biserica a fost pusă în posesie cu cinci hectare din proprietatea publică.

Pentru prima dată în această afacere, Partidul (PSD – n.m.) şi-a asumat rolul de complice al mântuirii neamului, şi gestul lui duhneşte irespirabil a strategie electorală. Scopiţii din Dealul Mitropoliei şi-au dat mâna cu paparudele de la Cotroceni şi Palatul Victoria, într-o geampara creştină cu miros de arome budiste.

Or, lumea a uitat că în 1990, într-un din şedinţele CPUN, Iliescu a propus ca ziua de Paşte să fie liberă, uitând că sărbătoarea cade implacabil doar duminicile. Poporul a uitat că anul trecut (2003 – n.m.), Stănoiu (Rodica Stănoiu, fost ministru PSD al Justiţiei, turnătoare la Securitatea comunistă, jegoasa care a adus justiţia românească la şliţul baronilor roşii din PSD – n.m.) şi-a salutat colegii, presa şi naţiunea, de Paşti, cu insolita urare: Hristos a înviat şi pe această cale! Opinia publică n-ar trebui să uite că săptămâna trecută (era martie 2004 – n.m.), filiala Lugoj a organizaţiei PSD Timiş a trimis în teritoriu felicitări cu urări de Crăciun.

Cele trei gesturi trădează profunda incultură creştină a membrilor Partidului (PSD – n.m.) şi fac front comun cu abnorma incultură civică a partidei patriarhului. Care vrea să ne sufoce cu o cogeamite hală de peşte, din prefabricate şi fier-beton, ce se va logodi în cele din urmă cu Casa Republicii, rămasă de atâta amar de vreme fată bătrână. (“Academia Caţavencu”, nr. 641/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu