PC Health Check îţi spune acum de ce computerul tău nu se poate actualiza (upgrade) la Windows 11

duminică, august 29, 2021 6:46
Posted in category IT

Windows 11Dacă sunteți interesaţi să rulaţi sistemul de operare Windows 11 pe computer, este posibil să fi descărcat deja aplicația de verificare a compatibilității Microsoft, denumită „PC Health Check”, doar pentru a obține un „nu” fără niciun motiv clar. Dar există vești bune: acum instrumentul de verificare a actualizărilor vă va oferi un motiv mai clar și este posibil să rezolvați cu ușurință cauza incompatibilităţii computerului cu Windows 11.

Windows 11 va avea unele cerințe de sistem destul de scăzute și unele cerințe destul de abrupte. Un procesor de 1 gigahertz (GHz) sau mai rapid cu 2 sau mai multe nuclee, procesor pe 64 de biți nu este o barieră chiar de atât de înaltă, nici 4 GB de memorie RAM și 64 GB spaţiu de stocare. Aceste cerinţe sunt doar puțin mai mari decât la Windows 10, cu excepția blocării procesorului pe 32 de biți.

Dar alte cerințe sunt mai grele. În primul rând, nu fiecare procesor care îndeplinește specificațiile de mai sus este de fapt compatibil și Microsoft a trebuit să alcătuiască o listă. Procesorul dvs. i7 din 2011 ar putea avea o putere mai mult decât suficientă, dar este posibil să nu accepte toate caracteristicile moderne necesare, de exemplu.

În plus, mesajul Microsoft despre cipurile TPM (Trust Platform Module) este confuz. Pe pagina sa principală, numește jetoanele TPM 2.0 o cerință. Desigur, cipurile TPM 2.0 nu sunt tocmai obișnuite, iar unii încearcă deja să profite de grabă pentru a îndeplini cerința. Dar acesta nu este întregul adevăr.

Microsoft explică în altă parte că TPM 2.0 este o cerință „soft”. Asta înseamnă că, dacă nu îl aveți, Windows 11 va funcționa în continuare, dar Microsoft vă va sfătui să nu faceţi actualizarea cu această caracterisică. Cerința „dură” este TPM 1.2, pe care îl acceptă aproape fiecare procesor din ultimii cinci ani. Dar pentru mulți oameni, această caracteristică este dezactivată în bios.

Aici intră în joc Microsoft’s PC Health Check. Este o piesă simplă de software care nu numai că îți spune despre starea computerului tău, dar poate verifica dacă PC-ul tău este compatibil cu Windows 11. Dar, din păcate, la primele sale variante, tot ce ar spune despre computerul tău a fost „nu, nu este compatibil cu Windows 11” fără să spună şi motivul acestei nepotriviri. Ar putea fi RAM-ul, un procesor vechi sau doar nevoia de a vă schimba BIOS-ul.

Din fericire, Microsoft a realizat că este o idee proastă și a actualizat instrumentul PC Health Check cu mesaje mai bune. Noua formulare vă va spune în mod specific dacă este o problemă TPM, o problemă de spaţiu de stocare, o problemă cu procesorul sau o problemă de memorie RAM. După ce știți, puteți rezolva problema modificând configuraţia hardware a computerului.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu