Pe culmile erotismului, cu Emil Cioran

joi, iulie 19, 2018 10:16
Posted in category Literatura

Perfectiune femininaProfesorul Alexandru Rosetti povestea pe vremuri o anecdotă despre Cioran. Acesta, fecior fiind, dorea să-şi rezolve problema aceea pe care o au toţi adolescenţii. A fost sfătuit să se ducă la piaţă, să ochească vreo ţărăncuţă mai săltată, să cumpere ceva de la ea şi, uite aşa, din una în alta, problema se rezolvă.

Cioran s-a conformat, s-a dus la piaţă, a pus ochii pe o fetică cu câteva mere în faţă, s-a interesat de preţul merelor şi apoi a oferit pe ele de vreo zece ori mai mult decât i se ceruse. La care fetica, zâmbind şăgalnic, ar fi spus: “Aoleo, conaşule, la banii ăştia mă şi f…!”

Bătrânul cărturar povestea amuzat şi trăgea concluzia că după un asemenea răspuns Cioran n-ar fi avut niciun motiv să scrie Silogismele amărăciunii sau, mai ales, Schimbarea la faţă a României.

Le-a scris totuşi şi bine a făcut. Ca să avem şi noi, românii, la ce medita, când nu tăiem frunză la maidanezi. (“Academia Caţavencu”, nr. 492/2001)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Pe culmile erotismului, cu Emil Cioran”

  1. Scrisorile de dragoste ale lui Napoleon către Josephine | A șaptea dimensiune says:

    august 11th, 2018 at 17:12

    […] Pe culmile erotismului, cu Emil Cioran […]

  2. Nu faceţi ce vi se spune, faceţi ce trebuie făcut! | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 29th, 2019 at 15:07

    […] Pe culmile erotismului, cu Emil Cioran […]

Adauga un comentariu