Poliţiştii – şpăgarii de serviciu ai neamului românesc

duminică, aprilie 4, 2021 9:01
Posted in category Mass-media

PolitistiÎn perioada în care infractorul Sorin Ovidiu Vîntu era patronul penal la cocina media numită Realitatea TV, pseudo-ziariştii de acolo erau obligaţi să repete câteva lozinci de rahat, printre care “Vrem o ţară ca afară!” şi “Suntem cetăţeni europeni şi vrem să fim respectaţi!” (hăăă, hăăă, hăăăă).

Şi cine voia respect. Un infractor ca Vîntu, un puşcăriaş jegos despre care puteţi citi aici, aici sau aici.

Dar o să insist mai mult pe prima lozincă de rahat: “Vrem o ţară ca afară!”. Evident, “afară” însemnând lumea civilizată a Vestului, acolo unde se duc să se trateze politicienii (Traian Băsescu s-a dus la Viena să se opereze, doar nu era să-şi dea sănătatea pe mâna spitalelor din România, în care intri cu şanse de a te însănătoşi şi ieşi contaminat de tot felul de microbi, care te duc direct în raiul ortodox) sau unde-şi trimit odraslele la studiu (cum a făcut puşcăriaşul Adrian Năstase, care nu şi-a dat copii pe mâna sistemului educaţional românesc, pe care pesedeii l-au făcut praf).

Aşadar, gunoiul de Vîntu, care a lăsat mii de oameni pe drumuri, după ce a furat banii de la FNI (Fondul Naţional de Investiţii), îşi dorea o ţară ca afară. Doar că “afară” nu furi milioane de euro şi rămâi cu banii furaţi, plus câteva luni de puşcărie, în regim hotelier de 5 stele.

Şi tot “afară” poliţiştii nu sunt şpăgarii de serviciu ai naţiei, iar şefii poliţiştilor nu sunt mână în mână cu interlopii, pe care-i protejează de braţul legii, în schimbul banilor foarte mulţi. Ne amintim cu toţii cazul Alexandrei, tânara ucisă deşi a sunat la 112. A păţit cineva din conducerea centrală sau locală a Poliţiei Române ceva în urma acestui act criminal, o parte din vină revenind poliţiştilor? Nu, da’ unii încă visează la o ţară ca afară. Dacă într-adevăr se vrea o ţară ca afară, păi jumatate dintre poliţişti trebuie daţi afară, iar la ceillalţi mărit salariu şi stat cu ochii pe ei ca pe butelie: eşti poliţist corupt, la puşcărie, esţi incompetent, concediat. Asta se întâmplă “afară”.

Unde au învăţat poliţiştii să ia şpăgi? În regimul criminal al PSD = ciuma roşie. Iată mai jos o scurtă însemnare din 2004, atunci când România era la şliţul a doi criminali: KGB-istul Ion Iliescu şi puşcăriaşul Adrian Năstase.

Cât e avansul la ofiţerii de poliţie?

Ritualul avansărilor din Poliţie s-a schimbat de ceva vreme. Consecinţele sunt pe măsură. Aţi văzut la televizor cum leşinau absolvenţii de la Academia de Poliţie în timp ce premierul (puşcăriaşul Adrian Năstase la acea vreme – n.m.), ministrul de Interne şi alţi generali umpleau microfonul cu metafore? Să nu-i credeţi pe medici, care spun că tinerii poliţişti leşinau de căldură! Mai bine să-i ascultăm pe tinerii absolvenţi abia încadraţi în Poliţie, care au altă explicaţie.

După ce au terminat un an, doi de activitate cu “Excepţional”, aşteaptă cu nerăbdare să fie avansaţi ofiţeri. Numai că acest ritual al avansărilor a fost modificat. Nicio avansare nu se face fără avizul lui Toma Zaharia, secretarul de stat personal al lui Adrian Năstase.

Iar avansările se fac, de cele mai multe ori, prin intermediari. Ei au atribuţia de a testa terenul şi de a face apele. După acest studiu de piaţă intern, tinerilor poliţişti li se sugerează că, pentru a avansa, trebuie să pregătească o şpagă de aproximativ 5.000 de euro. Poate fi mai mult sau mai puţin în funcţie de ce li s-a mai stricat superiorilor pe la vile.

Aşa ajung să urce pe scara ierahiei şi indivizi care încă nu s-au căţărat suficient pe scara evoluţiei, de nici câinii poliţişti nu prea au ce discuta cu ei. (“Academia Caţavencu”, nr. 659/2004)

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Poliţiştii – şpăgarii de serviciu ai neamului românesc”

  1. Raul says:

    aprilie 4th, 2021 at 10:07

    Sa te pui in fata lui cu o pancarta, „afara nici probele sportive nu le luati”

Adauga un comentariu