Preţul SSD-urile ar putea creşte în viitorul apropiat

miercuri, februarie 16, 2022 16:11
Posted in category IT

SSD
Western Digital a spus recent că o „contaminare materială” la două unități de producție flash NAND japoneze a deteriorat aproximativ 6,5 exaocteți (sau 6.500.000.000 de gigaocteți) de produs. Din cauza acestui incident și a pandemiei, TrendForce prezice că prețurile SSD-urilor ar putea crește cu 5% până la 10% în luna aprilie 2022.

Vestea este cel puţin îngrijorătoare. SSD-urile sunt deja destul de scumpe, unele modele ajungând în medie la aproximativ 1 USD per gigaoctet. Iar înainte ca Western Digital să raporteze această „contaminare materială”, prețurile SSD-urilor erau de așteptat să scadă cu până la 10% din cauza unei oferte excesive.

Potrivit raportului TrendForce, cei 6,5 exaocteți de stocare NAND deteriorați reprezintă 13% din producția Western Digital sau aproximativ 3% din producția totală pentru 2022. Aceasta poate părea o pierdere minoră, dar este afectată şi Kioxia, un alt producător de SSD, care împarte facilitățile de producție afectate cu Western Digital.

Vestea bună: prețurile pot scădea înainte de a crește

Deoarece în economia globală apar uneorio contradicții și speculații, este posibil să primim în continuare reducerea SSD pe care economiștii au prezis-o înainte pierderile Western Digital. Pentru o vreme, cel puțin.

TrendForce afirmă că prețurile SSD-urilor ar putea scădea în primul trimestru al anului 2022, deoarece există încă o ofertă excesivă de produse. Dar prețurile ar putea reveni la normal sau ar putea crește în T2 (care începe la 1 aprilie), deoarece oferta se va potrivi mai bine cu cererea.

Rețineți că acestea sunt previziuni ale pieței. TrendForce nu are o minge de cristal magică de văzut în viitor; ci pur și simplu prezice modificări ale prețurilor SSD pe baza datelor de pe piață. Este posibil să nu vedem niciodată o „reducere” la SSD-uri sau chiar o creștere a prețului.

Este timpul să cumpărați SSD-uri

Oricum, dacă aveți nevoie de un SSD, acum este momentul să o faceţi. Sau, cel puţin, ar trebui să vă faceţi lista cu SSD-uri bune pentru a le urmări evoluţia prețurilor, deoarece valoarea SSD-urilor ar putea scădea înainte de creșterea așteptată a prețului.

Dacă are loc o creștere a prețurilor, aceasta va afecta toate formele de memorie flash NAND, inclusiv SSD-urile NVME (stick-uri), SSD-urile SATA și unitățile USB NAND. O astfel de creștere a prețurilor ar putea mări cererea de HDD-uri, deși prețurile HDD-urilor ar trebui să rămână stabile.

Via ReviewGeek.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

Adauga un comentariu