Din nou despre Ccleaner

luni, august 6, 2012 12:09
Posted in category IT

CcleanerDeși pe site mai este un material despre Ccleaner, mai jos este o altă prezentare, ceva mai amuzantă, a respectivului soft. Materialul este preluat din Academia Cațavencu și scris de Dan Darie.

Știți foarte bine, PC-ul e ca o femeie: memorează orice greșeală neînsemnată, mesajele de eroare sunt la fel de clare ca și ‘Dacă nu știi de ce sunt supărată, nici n-o să-ți spun, porcule!’, asta ca să nu mai spun că începe să bârâie exact când ai chef să te uiți liniștit la TV. Din păcate, același PC vine fără părțile pozitive ale femeii: nu duce recycle bin-ul, nu dă cu mătura prin cookies, nu tunde regiștrii și așa mai departe. Că de asta am ales subiectul de azi.

Un soft capabil că curețe și să optimizeze chestii prin PC e la fel de necesar ca o menajeră franțuzoaică jucăușă și cu fusta de-o palmă. Nu oftați, că am vești bune: Ccleaner, că ăsta e numele lui, se instalează ușor ca un fulg și vine cu o suită întreagă de aplicații placate. Șterge fișierele inutile, curăță urmele de pași pe care le-ați lăsat în Internet history, taie și spânzură prin regiștrii uitați de câte un uninstall făcut în dorul lelii, deportează orice fișier temporar apărut din grija unei aplicații (nu insist, lista e lungă cât o zi de post), dezinstalează aplicații și șterge definitiv orice fișier mai buclucaș.

Sunt ferm convins că există cel puțin un cititor care parcurge aceste rânduri și mormăie în barbă: ‘Păi, bine, dar și TuneUp Utilities face cam aceleași chestii. Care e diferența?’. Diferența e de 50 de dolari, Ccleaner fiind nițel cam gratuit.

Cât privește menajera franțuzoaică, nu disperați. Se găsesc pe toate drumurile și nu cer mai mult de, hai să zicem, 700 de mega. Merg și câțiva giga, dar numai dacă e claritate Blu-ray.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: , ,

9 Responses to “Din nou despre Ccleaner”

  1. Un PC adevărat vrea aer condiționat | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 10th, 2015 at 17:34

    […] Din nou despre Ccleaner […]

  2. Cum aflam informatii despre placa de baza | A șaptea dimensiune says:

    februarie 5th, 2015 at 11:40

    […] produs de cei de la Periform (aceeași cu producătorii unui alt soft util și gratuit, anume Ccleaner. Instalați programul (ocupă puțin spațiu și nu vă mănâncă din memorie), dacă nu-l aveți […]

  3. Unlocker, deschizătorul de soluții | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 7th, 2015 at 8:14

    […] Din nou despre Ccleaner […]

  4. Cum creăm un folder ascuns | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 8th, 2015 at 13:35

    […] Din nou despre Ccleaner […]

  5. Cum protejăm un stick de viruși | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 9th, 2015 at 8:11

    […] Din nou despre Ccleaner […]

  6. Cum aflăm configurația calculatorului | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 10th, 2015 at 8:33

    […] Din nou despre Ccleaner […]

  7. Google Chrome, lider mondial pe piața browser-elor în iulie 2012 | A șaptea dimensiune says:

    august 16th, 2016 at 9:45

    […] Din nou despre Ccleaner […]

  8. Câte ceva despre solid-state drive (SSD) | A șaptea dimensiune says:

    august 16th, 2016 at 10:11

    […] Din nou despre Ccleaner […]

  9. Programe, softuri si altele asemenea | A șaptea dimensiune says:

    mai 18th, 2019 at 17:11

    […] CCleaner este un soft extrem de cunoscut. E cineva care nu a auzit de el? Cum? Domnișora blondă din spate încă nu a auzit. Ei bine, în acest caz treceți la citit aici sau aici. […]

Adauga un comentariu