Cum creăm un folder ascuns

sâmbătă, septembrie 1, 2012 15:32
Posted in category IT

Free Hide FolderNu-i o mare noutate a crea un folder ascuns. Doar soft-ul poate fi ceva nou. Dar mai ales prezentarea merită atenție. Iar de prezentare se ocupă același Dan Darie, materialul de mai jos fiind preluat din ‘Academia Catavencu’. Hai să vedem cum arată prezentarea în care găsim și ceva umor de bună calitate.

Am primit la redacție următoarea epistolă: ‘Dragă redacție, l-am scăpat pe ăla micu’ la computer și mi-a șters pentru totdeauna folder-ul în care îmi țineam actele firmei. Nu-I nimic, am zis, am ‘back-up’. Da, îl aveam. Criptat bine de tot, că bestia voia să mă șantajeze: ori îi dau bani de discotecă, ori ghicesc singur parola. I-am dat două palme și am ghicit-o imediat. Ce voiam să vă rog: n-aveți un soft care să bată copii la fund?”.

Dragă părinte, din păcate n-avem. Am căutat, am întrebat experți, răspunsul a fost invariabil același: operațiunea în cauză n-a trecut în era digitală. Ea funcționează în parametri optimi doar în mod manual, ceea ce nu vă recomand. Nu de alta, dar mâine-poimâine vă treziți că bătaia nu mai e bătaie, ci legitimă apărare. În schimb, vă pot recomanda o aplicație gândită să prevină asemenea situații într-un mod foarte elegant: Free Hide Folder (https://www.cleanersoft.com/hidefolder/free_hide_folder.htm). Soft-ul e compatibil cu toată suita de sisteme Windows și singurul său scop în viață este să fie un bun partener în jocul ‘De-a v-ați ascunselea’. Instalați, lansați, alegeți o parolă, selectați folder-ul buclucaș, adăugați în listă. Gata, dosarul a dispărut ca prin minune și nimeni nu poate bănui că a fost vreodată acolo. Nu încercați să-i dați de urmă cu un banal ‘Search’ sau să scrieți manual calea, că nu merge. Lansați din nou soft-ul, introduceți parola și scoateți folder-ul din ascunzătoare dacă vreți să-l folosiți. Soft-ul nu merge dezinstalat dacă nu știți parola. E drept, poate fi șters în mod barbar, dar asta nu aduce folder-ele la iveală. Ele rămân ascunse până când reinstalați și lansati soft-ul din nou.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Cum creăm un folder ascuns”

 1. Cum protejăm un stick de viruși | A șaptea dimensiune says:

  august 22nd, 2015 at 9:46

  […] Cum creăm un folder ascuns […]

 2. Cum aflăm configurația calculatorului | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 10th, 2015 at 8:32

  […] Cum creăm un folder ascuns […]

 3. Cum obținem o boot-are rapidă | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 11th, 2015 at 7:58

  […] Cum creăm un folder ascuns […]

 4. Cum prevenim dispariția unui folder | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 13th, 2015 at 8:56

  […] Cum creăm un folder ascuns […]

 5. Câte ceva despre solid-state drive (SSD) | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2016 at 10:05

  […] Cum creăm un folder ascuns […]

 6. De unde putem descărca pictograme (iconite) | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2016 at 10:24

  […] Cum creăm un folder ascuns […]

Adauga un comentariu