Prim-miniştrii statului mafiot român: astăzi, Radu Vasile

luni, martie 23, 2020 8:48
Posted in category Mass-media

Radu VasileVă mai amintiţi de premierul Radu Vasile? Da, ăla cu ghiul, ca să nu mai zic de unghia aia mare de la degetul mic şi de mustaţa grizonată. Avea şi un pseudonim literar (Radu Mischiu, desigur).

Ei bine, amintirile astea de doi bani nu ar fi ieşit la suprafaţă, dacă nu ne-ar fi fluturat cineva pe sub nas Ordonanţa de Urgenţă nr. 98 din iunie 1999 “privind protecţia persoanelor ale căror contracte individuale de muncă vor fi desfăcute ca urmare a concedierilor colective”.

Există în această orodonanţă cu ghiul şi mustaţă un articol vestimentar care e ceva mai deosebit decât altele. Este vorba de art. 34 care, printre altlele, zice că “sumele de bani reprezentând plăţi compensatorii se pot plăti şi într-o singură tranşă dacă beneficiarul se angajează să le investească pe piaţa de capital în acţiuni, titluri de participare la fonduri mutuale” şi să ne oprim aici.

Vă mai amintiţi care era fondul mutual aflat în vogă la vremea respectivă? Fondul Naţional de Investiţii (FNI), desigur. Ce interes avea Radu Vasile ca oamenii să-şi depună banii la FNI? Interesul fostului premier al României era simplu: în schimbul acelui articol, părinţii lui Radu Vasile au primit de la FNI (adică de la mafiotul Sorin Ovidiu Vîntu – n.m.) un miliard de lei (vechi – n.m.). (“Academia Caţavencu”, nr. 644/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu