Raportul special al Luciei cu sexul

sâmbătă, decembrie 29, 2018 18:30
Posted in category Educatie

Lucia y el sexo – Lucia şi sexulLucia y el sexo – Lucia şi sexul (Spania, 2001); regia: Julio Medem; cu: Paz Vega etc.

Vineri seară, când am intrat eu la “Lucia şi sexul”, eram bucuros că am prilejul să fac o cronică de film european. Filmele europene prezintă un prim avantaj: le poţi vedea în linişte, cu sala pe jumătate goală. Cine să intre dacă nu rulează ceva americănesc, cu efecte speciale, multă acţiune şi, dacă se poate, puţină comicăreală?

Spuneam că eram bucuros nu pentru că acum n-aş mai fi. Să ne înţelegem, mie unuia mi-a plăcut filmul. Din păcate, m-am înhămat la o treabă prea complicată. Cum să vă povestesc în doar câteva cuvinte un scenariu atât de complex, în care firul poveştii driblează derutant când realul, când ficţiunea, personajele se întrepătrund şi la propriu şi la figurat, asta ca să nu mai vorbesc de scenele în care apare din plin sexul. Şi nu mă refer aici numai la sexul Luciei …

Dacă aveţi peste 18 ani şi vreţi o poveste desfăşurată pe mai multe planuri, în care cronologia este fixată de mintea şi sufletul privitorului, acesta-i filmul ce trebuie, şi merită, văzut. (“Academia Caţavencu”, nr. 563/2002)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu