Filme vechi, dar bune (X)

luni, iulie 9, 2018 9:06
Posted in category Educatie

Mickey Blue EyesDacă te-ai săturat de filmele grele, de Cinematecă, şi vrei să vezi o comedie agreabilă, ei, în acest caz filmul Mickey Blue Eyes – Mickey, ochi albaştri (1999), cu Hugh Grant, este soluţia mănuşă.

În afară de frumuşica din rolul feminin principal, aici poţi vedea floarea cea vestită a actorimii care a jucat în roluri de mafioţi de linia a doua sau a treia, de la pistolari feroci, la cârciumari cotizanţi.

Acţiunea e simplă, nu-ţi dă bătăi de cap: “băiatul” e angajat al unei case de licitaţii de artă, iar “fata”, profesoară, e fiica unui mafiot, şef de cârciumă. Şeful ăl mare, al Familiei, are un băiat pictor amator, ceva de groază, dar pe care el, ca părinte, ar dori să-l scoată în lumea artei şi, fiind mafiot, reuşeşte să-l convingă pe “băiat”.

Sunt trimişi să cumpere tablourile de groază datornicii la taxa de protecţie. Intră pe fir şi FBI-ul, bineînţeles. Are loc şi o împuşcătură din greşeală, şi o confuzie, chiar două. Asta aduce două familii rivale în pragul războiului civil, evident, din cauza uneia dintre confuzii.

Până la urmă, totul se termină cu bine şi cei doi se căsătoresc aşa cum au dorit scenariştii. Sunt şi poante, sunt şi peisaje color din New York, nu-i rău filmul. E de râs şi, în plus, nu v-am povestit chiar tot subiectul. (“Academia Caţavencu”, nr. 481/2001)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Filme vechi, dar bune (X)”

 1. Raportul special al Luciei cu sexul | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2018 at 18:30

  […] Filme vechi, dar bune (X) […]

 2. Filme vechi, dar bune (XI) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 3rd, 2019 at 14:45

  […] Filme vechi, dar bune (X) […]

 3. Filme vechi, dar bune (XII) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 30th, 2019 at 20:55

  […] Filme vechi, dar bune (X) […]

 4. Serviţi puţină nebunie? | A șaptea dimensiune says:

  iulie 15th, 2019 at 15:44

  […] Filme vechi, dar bune (X) […]

Adauga un comentariu