Recomandarile sfarsitului de saptamana (#3)

duminică, iulie 5, 2015 11:42
Posted in category IT

RecomandariAm ajuns și la al treilea episod al serialului ce cuprinde recomandări de materiale cel puțin inedite, din diverse domenii. Iată și recomandările de azi.

 • Facebook vrea încă un miliard de utilizatorii ai rețelei de socializare

  Cel puțin așa a declarat Mark Zuckerberg, fondatorul farcebook (și unul dintre cei mai bogați oameni din lume). Pentru aceasta, începând din martie 2014, este proiectat un “sistem laser” de conectare la Internet, cu viteze foarte mari, sistem ce va pătrunde peste tot, inclusiv în cele mai sărace țări din lume. „Facebook plănuieşte să dezvolte o conectare între sateliţi şi drone prin unde laser, iar apoi să transmită Internetul spre Pământ.” Ambiția Facebook este să conecteze restul de 5 miliarde de oameni la rețea. Sunt vizați, mai ales, cetățenii lumii a treia, adica saracii planetei. Se exclude miliardul de chinezi, comuniștii având oroare de accesul liber la informații (facebook-ul este interzis în China comunistă).

 • Ne îndreptăm rapid spre o altă lume: Mastercard vrea să renunțe la PIN și să folosească selfie

  ”Potrivit ZDNet, compania vrea să elimine codurile PIN și parolele și să le înlocuiască cu tehnologii experimentale de recunoaștere facială și de recunoaștere a amprentelor.” Cu alte cuvinte, încet, dar sigur, ne îndreptăm spre realitatea filmelor SF.

 • Dacă ne-a plăcut Star Trek, aflați că lumea de acolo începe să prindă contur în realitate

  Mai exact, vorbim despre holograme, care sunt ușor de implementat, dar mai greu de creat unele cu care poți interacționa. Dar japonezii au reușit și vor prezenta în august proiectul lor. Iată, mai jos, și un filmuleț pe această temă. Star Trek în toată regula.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Recomandarile sfarsitului de saptamana (#3)”

 1. Recomandarile sfarsitului de saptamana (#4) | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 20th, 2015 at 16:07

  […] Recomandarile sfarsitului de saptamana (#3) […]

Adauga un comentariu