Republica România sau Teritoriul Fărădelegii

miercuri, august 24, 2011 15:59
Posted in category Justitie

AntimaneleCred că la intrarea în scumpa noastră ţărişoară ar trebui montate plăcuţe, eventual în mai multe limbi intens folosite pe Terra, cu următorul mesaj: ‘Atenţie! Intraţi într-un teritoriu unde respectarea legii este opţională. Puteţi avea probleme dacă sunteţi de partea legii din partea majorităţii băştinaşe care ocoleşte legea.’ S-ar putea crede, dacă vii din Occident, că legea nu este respectată doar de cei fără educaţie, cu probleme de comportament etc. Greşit! În România, viitoarea Rromânia, a respecta legea este o dovadă de naivitate, în cel mai bun caz, sau de prostie. Iată şi câteva exemple.

 • ‘Europa FM’ este un post de radio, pe care-l ascultam acum ceva vreme. Periodic eram informaţi, ascultătorii acestui post de radio, despre radarele de pe drumurile patriei. N-am înţeles şi nu înţeleg de ce. Oare nu trebuie să respectăm legea privind circulaţia pe drumurile publice întotdeauna? Sau numai când este un radar prin apropiere. În rest te doare-n bască. Şi ne mai mirăm că-n România rutieră se moare şi există atâta suferinţă.
 • Trecem la al doilea exemplu. Pe un site era prezentat un soft pentru a cărui achiziţionare trebuia platită o sumă de bani. ‘Deşteptul’ care a realizat tutorialul respectiv îi îndemna pe cei care intrau pe site ‘să se descurce’ (a se citi ‘să încalce legea’) pentru achiziţionarea respectivului soft. C-aşa-i în România.
 • Să trecem la al treilea exemplu. Codul rutier în vigoare prevede la art. 70, alin (2) că ‘Pentru a conduce o bicicleta pe drumurile publice, conducatorul acesteia trebuie sa aiba varsta de cel putin 14 ani.’. Veniţi pe aici, şi nu numai, să vedeţi copilaşi de 7 ani, 5 ani, 10 ani circulând fără probleme cu bicicleta pe drumurile publice. Dacă ţiganii se căsătoresc la 10 ani, de ce n-ar circula copilaşii pe 5 ani pe drumurile publice, cu bicicleta. Şi, cică, au părinţi responsabili (hă, hă, hă), iar la şcoală sunt lecţii de circulaţie rutieră. Dar ce credeţi că afirmă un poliţist, întrebat de subsemnatul ce părere are de acest fenomen. Agent Cuti Bogdan, postul de Poliţie Havîrna: ‘Au părinţi, nu este treaba mea.’ Este frumos, totuşi, atunci când poliţiştii apar la tembelizor, după un accident rutier, şi ne povestesc cum s-a întâmplat. Dar pentru a preveni accidentul ce au făcut stimabilii? Nimic. Nu este treaba lor. Pe aici cel puţin nu am întâlnit, în ultimii doi ani, nici un echipaj de la Poliţia Rutieră să mai vadă care-i situaţia cu legea, violată şi abandonată în şanţ. Pe când un nou ‘Ieşi afară, javră ordinară’? Tot la tembelizor, apare formularea, care poate lăsa urme în creierele ‘netede’ ale ‘boborului’, ‘I s-a întocmit dosar penal’. Aceasta, stimată naţie, este frecţie la un picior de lemn. În 99% din cazuri respectivul nu păţeşte nimic. Victima rămâne mutilată fizic şi psihic, iar agresorul este bine-mersi. Nu contează că pe victimă o cheamă România (ca în cazul numitului Adrian Năstase, care are nu ştiu câte dosare penale, dar nu i se întâmplă nimic) sau bătrânul Ionescu Gheorghe, din Ţinutul Fărădelegii, care doar dacă moare are şanse ca cel care l-a agresat să ajungă după gratii, ieşind repede după aceea pentru bună purtare.
 • Oare chiar pe cei de la UE nu-i interesează deloc situaţia justiţiei din România. Această ţară nu are ce căuta în EU, cu o justiţie de că..t şi o poliţie aşijderea. Dar cum să se respecte vreo lege în România atunci când aleşii neamului, parlamentarii, nu ţin cont de rezultatele referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la o singură cameră. Unde sunt organizaţiile civice care să se lege cu lanţuri de clădirea parlamentului pentru a fi respectată voinţa poporului. Chiar poporul este format numai din tembeliziunile mogulilor şi neocomuniştii din PSD? Alo, tanti UE, democraţie din România nu este funcţională. Politicienii lu’ peşte fac ce vor, prostimea aplică legea junglei, iar ţiganii procreează pentru viitoarea Rromânie. Anarhia este mai rea decât dictatura. Unde-i omul sau partidul providenţial pentru această ţară?

Politistul din filmuletul de mai jos arata cat se poate de clar cine sufla in fiola in Republica Romania: fraierii. Ofiterii superiori sunt deasupra legii, bai, popor roman. ‘Iesi afara, javra ordinara …’

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Republica România sau Teritoriul Fărădelegii”

 1. Câţi atei sunt în România | A șaptea dimensiune says:

  iunie 30th, 2016 at 9:00

  […] Republica România sau Teritoriul Fărădelegii […]

 2. Primele 10 site-uri comerciale din România | A șaptea dimensiune says:

  iunie 30th, 2016 at 21:20

  […] Republica România sau Teritoriul Fărădelegii […]

Adauga un comentariu