Drumul Preşedintelui: de la adevăruri necesare la inexactităţi şi limbă de lemn

marți, iulie 26, 2011 11:59
Posted in category Educatie, Justitie

Traian BasescuNu ştiu dacă aţi remarcat, dar neocomuniştii din PSD şi liberalii roşii nu mai vorbesc, în ultima perioadă, de suspendarea preşedintelui României. Aceasta înseamnă că acesta s-a cuminţit, a devenit omul de paie dorit de mafioţii din România. Pericolul care-l paşte pe Traian Basescu nu este dezamăgirea electoratului pesedist, aceştia oricum nu-l vor înţelege şi aprecia niciodată, ci dezamăgirea celor care l-au votat.

Atunci când mogulii îi cer linişte şi-l acuză de tensiuni în societate, această linişte reprezintă ceva comparabil cu liniştea instaurată de mafie, doar în linişte mafioţii putând câştiga sume fabuloase. Din păcate, în ultima perioadă, Băsescu seamănă tot mai mult cu Ilici Iliescu, prin limba de lemn şi inexactităţi dureroase. Legat de raportul european privind justiţia din România, limba de lemn şi-a făcut treaba, Băsescu preferând s-o scalde, în loc să afirme răspicat că avem o justiţie de c…t. Invitat la TVR, acelaşi Preşedinte, ce seamănă tot mai puţin cu autorul afirmaţiei ‘Un fleac, i-am ciuruit!’, începe să vorbească despre educaţie, un domeniu unde nu se pricepe.

Cum să pretinzi profesionalism de la funcţionarii publici, când primul funcţionar public al României debitează tot soiul de tâmpenii. De exemplu, afirmă la un moment dat că ‘profesorii au luat examenul de definitivat în procent de 30%’ (citat aproximativ). Profesorii n-au ‘luat examenul de definitivat’, ci examenul de titularizare, care este cu totul altceva. Cum poţi să-ţi dai cu părerea la ceva la care nu te pricepi? Eu, de exemplu, nu discut despre nave comerciale, deoarece nu am habar de acest subiect.

‘Reforma Marga a fost un eşec’ este o altă aberaţie. În primul rând, ‘reforma Marga’ a durat doar doi ani, 1999 şi 2000. În 2001, neocomuniştii din PSD au anulat, în mare parte, prevederile anterioare, iar liberalii lu’ peşte au pus pe butuci total învăţământul din România, prin fraudarea masivă a examenelor de sfârşit de ciclu. Mai mult, liberalii au introdus intrarea la liceu, indiferent de mediile obţinute la evaluarea de la sfârşitul ciclului gimnazial, astfel încât au fost cazuri de copii analfabeţi la propriu care au devenit liceeni. Tot liberalii roşii sunt cei care au desfiinţat şcolile de meserii, nu Andrei Marga cum greşit afirmă Preşedintele. Se pare că memoria îi cam joacă feste. Nu înţeleg de ce nu-i lasă pe specialişti să vorbească despre educaţie, preferând să bată câmpii.

Licee cu profil auto sunt şi acum, domnule Preşedinte, chiar dacă nu se văd din Palatul Cotroceni. Mai are o reacţie total nepotrivită legată de nota obţinută de elevul Traian Băsescu la Bacalaureat. Faptul că nota a fost mică nu-i o catastrofă, dar s-o spui cu zâmbetul pe buze, cu aerul şmecheresc ce denotă atitudinea de cioban Becali care s-a îmbogăţit fără şcoală, este foarte grav pentru un preşedinte de ţară. Putea să adauge că e bine să înveţe copii, chiar dacă el n-a prea făcut-o.

La acestea se pot adăuga formulări total neinspirate de genul ‘copii trebuie să vină puţin la şcoală’ (numai puţin?) sau ‘noua lege care va face minuni’. Legea este literă moartă, fără aplicarea corectă în teritoriu. Oare cetăţeanul Băsescu nu trăieşte în România şi nu ştie că, în această ţară ieşită din bezna comunistă, legile nu se aplică în spiritul lor? La nici doi ani din al doilea mandat, încep să cred că, după un mandat reuşit, actualul mandat pare a fi un eşec, în primul rând un eşec al mesajelor către români. Păcat de cei 5.000.000 de oameni care au crezut în brand-ul Traian Băsescu. O fi obosit, o fi bolnav sau efectiv îl doare-n cot de România, aşa cum l-a durut şi pe Ilici vreme de 11 ani?

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Drumul Preşedintelui: de la adevăruri necesare la inexactităţi şi limbă de lemn”

 1. Mircea says:

  iulie 26th, 2011 at 13:27

  Daca nu as avea familie, bani sau as fi un om al strazii as lucra, cersii pana sa fac banii de un ak47, 3,4 incarcatoare, ceva grenade si deun bilet pana la bucuresti. I-as gaurii pe toti, nici unul n-ar scapa!!!

 2. gogea says:

  iulie 27th, 2011 at 9:58

  To Mircea
  Cand te hotarasti sa vii la Bucuresti, da-mi un mail, sa-ti fac o descriere detaliata a traseului spre „Spitalul 9”. :d

 3. Justiţia bananieră din România europeană | A șaptea dimensiune says:

  iunie 26th, 2016 at 20:08

  […] Drumul Preşedintelui: de la adevăruri necesare la inexactităţi şi limbă de lemn […]

 4. Republica România sau Teritoriul Fărădelegii | A șaptea dimensiune says:

  iunie 26th, 2016 at 20:54

  […] Drumul Preşedintelui: de la adevăruri necesare la inexactităţi şi limbă de lemn […]

Adauga un comentariu