Romania are cele mai multe biserici pe cap de locuitor din Uniunea Europeana

marți, martie 3, 2015 21:47
Posted in category Educatie

ReligieŢara noastră are cele mai multe biserici pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, pe întreg teritoriul României există 18.000 de biserici şi doar 400 de spitale.

Biserica Ortodoxă Română se află în topul celor mai profitabile instituţii din ţară, iar veniturile continuă să crească. Arhiepiscopiile şi Mitropoliile din ţară deţin averi uriaşe, de la clădiri, terenuri, mii de hectare de pădure până la trusturi de presă. În ultima perioadă, mai multe organizaţii nonguvernamentale au atras atenţia asupra bogăţiilor Bisericii, stârnind un val de dispute publice.

Ţara noastră are cele mai multe biserici pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, pe întreg teritoriul României există 18.000 de biserici şi doar 400 de spitale. Lăcaşe noi de cult se construiesc la tot pasul, ceea ce aduce prosperitate financiară continuă Bisericii Ortodoxe. Veniturile vor fi întotdeauna mai mari decât cheltuielile pentru că există fonduri nejustificate care nu trec prin măsurile de fiscalitate.

Cultul ortodox deţine la nivel naţional 35.000 de hectare de pădure şi 40.000 de hectare de teren arabil. Valoarea terenului arabil şi a pădurilor aflate în proprietatea Bisericii Ortodoxe este estimată la 420 milioane euro, potrivit unei investigaţii realizate în 2011 de Televiziunea Naţională.

Guvernul subvenţioneaza cultele religioase din ţară, deşi acestea au surse proprii de profit foarte consistente. Contribuţii, produse sub însemnul bisericii, sponsorizări, taxe din evenimente sunt doar câteva din sursele de profit ale Bisericii Ortodoxe. Fabricarea şi comercializarea de lumânări, obiecte de cult, cărţi religioase, calendare şi icoane, este doar unul dintre obiectele de activitate în care Biserica Ortodoxă deţine monopolul pieţei.

Citeste integral materialul pe adevarul.ro

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Romania are cele mai multe biserici pe cap de locuitor din Uniunea Europeana”

  1. VASILESCU says:

    martie 4th, 2015 at 14:32

    SFINȚIILE VOASTRE, CAPI AI ISERICE ORTODOXE ROMÂNEȘTI, AȚI UITAT OARE CĂ NE-AȚI PROPOVĂDUIT SĂ NU NE FACEM COMORI PE PĂMÂNT?! SĂ FI UITAT SFIINȚIILE VOASTRE , CĂ LĂCOMIA ESTE UN PĂCAT?! CARE ESTE SFINȚIILE VOASTRE IUBIREA DOMNIILOR VOASTRE FAȚĂ DE APROAPELE PE CARE L-AȚI LĂSAT MAI SĂRAC DECÂT COTROPITORII PĂGÂNI?! ȘTIȚI, DESIGUR, CÂT DE URÂTĂ ESTE FĂȚĂRNICIA, DAR CU TOATE ACESTEA, O PRACTICAȚI. AȚI ZDRUNCINAT ȘI ULTIMUL GRAD DE CREDINȚĂ DI CUGETELE IENORIAȘILOR, CARE VĂ SLUJEAU CU ABNEGAȚIE. CE TRIST!

  2. Alte crime comise in numele religiei | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 6th, 2016 at 13:16

    […] Romania are cele mai multe biserici pe cap de locuitor din Uniunea Europeana […]

Adauga un comentariu