De ce BOR nu are dreptul moral de a indoctrina religios copiii din Romania

vineri, februarie 27, 2015 22:25

Vrem spitale, nu catedraleOrtodocșii de azi nu sunt urmașii martirilor morți în temnițele comuniste, ci ai turnătorilor la Securitate

Am privit aseară (26 februarie 2015) 10 minute la o dezbatere televizată privind studiul religiei în școlile din România. Printre altele, l-am zărit la (i)Realitatea TV pe Oreste Teodorescu, acest Marean Vanghelie al spiritismului. Cum nu-l putea împroșca pe Traian Băsescu și apropiații săi cu rahat, Oreste a început să bată câmpii, neștiind că, daca-i bați, îi doare. Printre alte tâmpenii debitate de acest individ s-a numarat și următoarea (citez aproximativ): “Fie că ne place, fie că nu, în ființa ancestrală a poporului român se află ortodoxismul, bla, bla, bla”. Cu alte cuvinte, noi cei de azi trebuie să cotizăm în continuare la bunăstarea BOR, mai ales a parcului auto. Numai că, dacă mergem pe această logică, SUA, de exemplu, are în ființa ancestrală gunoaiele umane ce au fugit în America de Nord, în secolele XVI, XVII, pentru a scăpa de bratul legii din Europa acelor vremuri. Dar n-a fost deloc obligatoriu ca SUA de azi să rămână ancorată în această matcă a gunoiului uman. Dimpotrivă, SUA de azi e o țară unde infractorii sunt pedepsiți drastic, nu ca în România majoritar ortodoxă. Și în cazul nostru, nu-i obligatoriu să rămânem o țară de hoți, chiar daca în comunism toți furau pentru a supraviețui, după cum nu este obligatoriu să rămânem o țară de ortodocși, specialiști în lins funduri de ruși cotropitori sau de șpăgari notorii (BOR este locul cel mai corupt din România).

De ce Biserica Catolică Poloneză are dreptul moral să ceară studiul religiei în școli, iar BOR nu

Tot în emisiunea de aseară, o tanti foarte pornită împotriva “răilor” ce nu lasă copiii să sărute icoane înainte de a-și încărca un clip erotic pe telefon, a spus ceva de genul “Vai, dar în Polonia, de exemplu, nici nu se pune problema scoaterii religiei din școli”. Bun, acum nu știm cum este în Polonia, deși am putea afla la o simplă căutare pe net, dar să zicem că ar fi așa, adică Polonia are în structura programei școlare studiul religiei. Ceea ce nu a spus respectiva este implicarea masivă a Bisericii Catolice din Polonia la dărâmarea comunismului ateu și cucerirea libertății, inclusiv a celei religioase. Nu este cazul BOR, aceasta fiind un cuib de turnători la Securitate și pupincuriști ai nomenclaturii comuniste. Spre aducere aminte, iată, mai jos, cum era lins fundul lui Stalin, cel mai mare criminal din toate timpurile (din ordinul sau au fost ucisi aproximativ 50 de milioane de oameni, majoritatea rusi), de cel mai înalt prelat al BOR. Și este doar un exemplu din multele posibile. Ce mi se pare aberant în tot acest amalgam de dezinformări crase? România nu are dotări în spitale și școli, dar finanțează la greu huzurul funcționarilor BOR, care nu răspund în fața nimănui pentru ceea ce fac. Oricum, rezultatul acțiunii BOR din ultimii 25 de ani se vede cu ochiul liber: România produce cei mai mulți infractori (majoritatea autodeclarați ortodocși) din UE. Așa încât, orice comentariu este de prisos. BOR, ne lași cu textele?

Justinian Marina, patriarhul României: „Omul nou este omul sovietic. Prin urmare Cristos este sovietic!”

Justinian Marina, pe numele de mirean Ioan Marina, (n. 22 februarie 1901, Suești, județul Vâlcea – d. 26 martie 1977, București) a fost al treilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, între 1948 și 1977. A fost patriarhul care a acceptat colaborarea dintre Biserica Ortodoxă și autoritățile comuniste.

Sub conducerea patriarhului Justinian a fost inițiată colaborarea Bisericii Ortodoxe Române cu autoritatea comunistă. Patriarhul a promovat ideea ca istoria merge după niște legi date de Dumnezeu, iar una dintre aceste legi este lupta de clasă. Scriitorul polonez Czeslaw Milosz, laureat al premiului Nobel, citează pe patriarhul Justinian în cartea sa „Gândirea captivă”.

„Stalin, conducătorul Partidului Comunist, duce la îndeplinire legea istoriei, cu alte cuvinte acționează așa cum dorește Dumnezeu, motiv pentru care trebuie să ne supunem lui. Omenirea poate fi reînnoită după modelul rusesc; de aceea nici un creștin nu se poate opune ideii – crude, ce-i drept – care va crea un om nou pe întreaga planetă. Asemenea argumente sunt adesea folosite de clerici care sunt unelte ale Partidului. „Cristos este omul nou. Omul nou este omul sovietic. Prin urmare Cristos este sovietic!” a spus Justinian Marina, patriarhul României.” (Sursa)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “De ce BOR nu are dreptul moral de a indoctrina religios copiii din Romania”

 1. 25 de ani de lupta a Bisericii si Scolii impotriva democratiei si statului de drept | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 8th, 2015 at 18:00

  […] De ce BOR nu are dreptul moral de a indoctrina religios copiii din Romania […]

 2. Papa Francisc: Biserica nu mai crede in Iad | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 15th, 2015 at 20:26

  […] De ce BOR nu are dreptul moral de a indoctrina religios copiii din Romania […]

 3. Cat rau au facut nostalgicii comunismului Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 17th, 2015 at 8:53

  […] De ce BOR nu are dreptul moral de a indoctrina religios copiii din Romania […]

 4. Tiganul PSD-ist Vanghelie a donat bani furati Bisericii Ortodoxe | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 25th, 2015 at 14:07

  […] De ce BOR nu are dreptul moral de a indoctrina religios copiii din Romania […]

 5. De ce Genocidul mieilor de Paste nu are nici o legatura cu Crestinismul | A șaptea dimensiune says:

  mai 9th, 2015 at 8:59

  […] De ce BOR nu are dreptul moral de a indoctrina religios copiii din Romania […]

 6. Romania are cele mai multe biserici pe cap de locuitor din Uniunea Europeana | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 5th, 2016 at 21:05

  […] De ce BOR nu are dreptul moral de a indoctrina religios copiii din Romania […]

 7. Biserica Ortodoxă Română (BOR) a slujit dictatura comunistă, iar astăzi sprijină acţiunile criminale ale ciumei roşii (PSD) | A șaptea dimensiune says:

  august 13th, 2018 at 11:13

  […] De ce BOR nu are dreptul moral de a indoctrina religios copiii din Romania […]

 8. Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (III) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 3rd, 2019 at 16:38

  […] De ce BOR nu are dreptul moral de a indoctrina religios copiii din Romania […]

Adauga un comentariu