Să vă teleportați bine

duminică, octombrie 5, 2014 9:54
Posted in category Puţină fizică

TeleportareSă mai spună cineva că lumea de azi e plictisitoare. În timp ce echipa de șoc și groază a PSD vrea liber la furat, prin alegerea Mitomanului în funcția de Președinte al României, în Vestul “decadent”, unde hoții ajung la răcoare extrem de repede, a fost teleportat cu succes un foton. Acum n-o să mă apuc să traduc ce înseamnă foton, având mari îndoieli că electoratul PSD chiar citește ceva, mai ales pe acest blog. Sper c-ați participat la cursul de fizică, la liceu, acolo unde votanții Plagiatorului n-au ajuns niciodată. Dar haideți să-i lăsăm pe PSD-iști în Marx-ul lor și să abordăm ceva mai serios tema. Mai ales că pare a fi începutul unei noi ere pentru locuitorii Terrei.

Pentru prima dată, o echipa de fizicieni a teleportat cu succes o stare cuantica a unui foton la un cristal departe printr-un cablu de fibră optică de peste 25 km. Aceasta a arătat în mod eficient ca starea cuantică fotonului, nu compoziția sa, este importantă pentru procesul de teleportare. Echipa a fost condusa de Nicolas Gisin de la Universitatea din Geneva, iar rezultatele au fost publicate în revista „Nature Photonics”, aia cu palgiatul lui Ponta, dacă vă mai amintiți. Cu acest nou document, echipa Gisin a depășit cu succes recordul anterior, stabilit un deceniu în urmă, atunci când s-a teleportat o stare cuantica a unui proton 6 km.

Starea cuantică a fotonului este capabil să păstreze informațiile în condiții extreme. Aceste informații străbat distanțe precum lumina sau sunt păstrate în cristale. Informațiile de stare ale fotonului pot fi teleportate pe distanțe mari, folosind fibra optică, și pot fi stocate în interiorul cristalului. Acest lucru a fost realizat datorită unui fenomen din mecanica cuantică cunoscut sub numele de „rețea de sârmă ghimpată”, în care două particule au o corelație, în ciuda faptului că acestea nu se ating, și se transmit informații între ele.

Pentru a testa acest lucru, un foton a fost depozitat într-un cristal în timp ce celălalt a fost trimis de-a lungul fibrei optice, pe o distanță de 25 km. Fotonul care a fost trimis de-a lungul fibrei optice se ciocnește cu un al treilea foton, care aavea rolul de a-l distruge. Cu toate acestea, informațiile din primul foton a fost transferate la al treilea foton în coliziune, cum ar fi transferul de energie atunci când o minge de biliard lovește pe o alta. Informațiile de la al treilea foton ua revenit la cristal, unde au putut fi măsurate, pentru a verifica faptul că informația a fost păstrată între primul și al doilea.

Aici nu este vorba de o teleportare „fizică”, precum cea din filmele SF, ci de o teleportare a informației. Adică vom avea, într-un viitor nu foarte îndepărtat, informații care ajung instanataneu la noi, indiferent de distanțe. Oricum, este un prim pas spre o posibilă teleportare „fizică”.

Urmează o perioadă „interesantă” pentru fizica cuantică, acolo unde se vor pune bazele teoretice ale aplicațiilor practice ce stau să apară. Peste câțiva ani numai ce vom auzi că tot aurul BNR s-a „teleportat” în buzunarele membrilor PSD, că așa a vrut poporul, adică morții care au votat, din plictiseală, iarăși și iarăși, urmașul partidului bolșevic, cel care a destrămat România Mare și a „făcut” creștinul „roșu” de azi.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Să vă teleportați bine”

 1. Aparatul de zbor ce poate strabate orice distanta pe Terra in doar 4 ore | A șaptea dimensiune says:

  februarie 1st, 2015 at 16:50

  […] Să vă teleportați bine […]

 2. Povestile nemuritoare ale Matematicii (II) | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 16:13

  […] Să vă teleportați bine […]

 3. Top 10 motociclete ale viitorului | A șaptea dimensiune says:

  iulie 18th, 2015 at 17:17

  […] Să vă teleportați bine […]

 4. Cu un avion alimentat cu energie solara in jurul lumii | A șaptea dimensiune says:

  iulie 20th, 2015 at 12:54

  […] Să vă teleportați bine […]

 5. GPS fara conexiune la Internet | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 7th, 2015 at 13:31

  […] Să vă teleportați bine […]

 6. A fost creat plasticul ce se descompune în aer liber în doar trei ore | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 4th, 2016 at 21:32

  […] Să vă teleportați bine […]

Adauga un comentariu