Samsung Galaxy S22: tot ce știm până acum

duminică, noiembrie 7, 2021 7:10
Posted in category IT

Samsung Galaxy S22
Mai avem câteva luni înainte ca Samsung să-și lanseze smartphone-urile din seria Galaxy S22, dar scurgerile de informaţii și zvonurile descriu o imagine interesantă pentru viitorul model de smartphone Samsung. Iată tot ce știm despre Samsung Galaxy S22.

Detalii generale: data lansării, modele și prețuri

Lansările din seria Galaxy S ale Samsung tind să urmeze o formulă foarte simplă. Compania anunță trei dispozitive în februarie, de obicei cu prețuri mai mari decât telefoanele din anii anteriori, și începe să livreze telefoanele în martie.

Ne așteptăm ca Samsung să urmeze aceeași rețetă de bază cu lansarea Galaxy S22, deși pot exista câteva mici modificări. De exemplu, Galaxy S21 de anul trecut a fost anunțat în ianuarie, cu o lună mai devreme decât se aștepta. Samsung ar putea reveni la programul său tradițional de lansare pentru Galaxy S22, deși ar putea anunţa modelul încă din ianuarie 2022. (Front Page Tech sugerează că precomenzile pentru Galaxy S22 vor începe în februarie 2022.)

În ciuda datei de lansare incertă, gama Galaxy S22 pare fixată. Scurgerile de informaţii și zvonurile spun că Samsung va începe să producă un model de bază Galaxy S22, un Galaxy S22+ mai mare și un Galaxy S22 Ultra. Cele două modele mai mici de S22 pot fi disponibile în culorile negru, verde, roz și alb, în timp ce S22 Ultra ar putea renunța la opțiunea de culoare Pink Gold pentru roșu închis.

Cât de mult vor costa aceste telefoane, nu știm. O creștere a prețului este întotdeauna posibilă, deși Samsung a lansat anul trecut telefoanele din seria S21 cu 200 de dolari mai puțin decât dispozitivele sale S20. Având în vedere circumstanțele, ne așteptăm ca seria Galaxy S22 să înceapă de la 800 USD, la fel ca modelele de anul trecut.

Designul: un aspect familiar și… un aspect nou

Deși nu avem nicio imagine cu modelul de bază Galaxy S22 sau S22+, un set de fotografii Galaxy S22 Ultra care au apărut în spaţiul public arată practic desig-nul pentru toate cele trei telefoane. Evident, nu toate au același design, sunt diferenţe de nuanţe.

Imaginile Galaxy S22 Ultra scurse arată un telefon cu un design asemănător Galaxy Note. Renunță la cocoașa camerei, are acele colțuri pătrate și are chiar și un slot S-Pen.

Spre deosebire de S22 Ultra, modelele de bază Galaxy S22 și S22+ au un design foarte familiar, cu cocoașe mari ale camerei și carcase de plastic. Nu au sloturi S-Pen și au ecrane complet plate. (Unii contestă aceste afirmații și spun că modelele de bază S22 și S22+ vor renunța la denivelarea camerei.)

Potrivit FrontTron, Galaxy S22 standard va avea un ecran de 6,01 inchi, în timp ce S22+ va avea un ecran de 6,55 inci. Aceste ecrane sunt cu aproximativ 0,2 inci mai mici decât ceea ce am primit anul trecut, probabil pentru că gama Galaxy S22 nu folosește sticlă curbată.

Scurgerile sugerează că Galaxy S22 Ultra va avea un ecran de 6,81 inchi, care este mai mare din punct de vedere tehnic decât ecranul de 6,8 inci de anul trecut. Samsung va folosi sticlă curbată pentru afișajul Galaxy S22 Ultra, probabil aceasta îl va ajuta să iasă în evidență față de modelele mai ieftine. De asemenea, ar trebui să includă o rezoluție WQHD+ și, ca și anul trecut, o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

Spec Talk: primul telefon alimentat cu AMD?

Ca și în cazul versiunilor anterioare, ne așteptăm ca Samsung să folosească cele mai recente procesoare Qualcomm Snapdragon și procesoare Exynos personalizate în telefoanele sale din seria Galaxy S22. Unele regiuni vor primi cel mai recent cip Snapdragon 895 (care ar trebui să fie lansat în decembrie), în timp ce altele vor primi noul cip Exynos 2200.

Aceste procesoare fac din Galaxy S22 va fi cel mai puternic smartphone cu sistemul de operare Android de până acum (cel puțin pe hârtie). Dar asta nu este tot – Galaxy S22 poate fi primul telefon care folosește un GPU AMD RDNA2, același cip folosit în Xbox Series X și PS5.

Samsung și AMD s-au asociat în vederea dezvoltării de hardware grafic pentru smartphone-uri încă din 2019 și se pare că iau, în sfârșit, această afacere în serios. Având în vedere capabilitățile GPU-ului AMD RDNA2, seria S22 poate marca o piatră de hotar uriașă pentru jocurile mobile.

Camerele: un upgrade important față de anul trecut?

Informațiile despre gama de camere din seria Galaxy S22 sunt şi mai interesante. Mai multe scurgeri și zvonuri sugerează o actualizare uriașă față de anul trecut, deși este dificil de verificat aceste afirmații, mai ales deoarece camerele la modelul Samsung S21 nu au adus o îmbunătățire majoră față de modelele anterioare.

Deci, iată ce am auzit. Samsung va continua să folosească o cameră selfie de 10 megapixeli în S22 și S22+. Aceste dispozitive vor păstra, de asemenea, vechiul obiectiv ultra-wide de 12 MP, deși teleobiectivul lor poate câștiga capacități de zoom optic de 3X. De asemenea, Samsung ar putea face upgrade lentilei principale ale S22 și S22+ cu un senzor Samsung ISOCell GN5 de 50MP.

Și în timp ce S22 Ultra va păstra aceeași matrice de camere ca anul trecut (obiectiv selfie de 40 MP, obiectiv principal de 108 MP, ultra-larg de 12 MP și două camere teleobiectiv de 10 MP), poate produce fotografii substanțial mai bune decât S21 Ultra.

În timp ce S21 Ultra are, din punct de vedere tehnic, același obiectiv principal de 108 MP ca și S22 Ultra, folosește pixeli binning pentru a transforma aceste fotografii de înaltă rezoluție în imagini de 12 MP. Scurgerile sugerează că Samsung va folosi o versiune îmbunătățită a senzorului HM3 108MP în versiunea sa S22 Ultra, va introduce un nou „mod de detaliu îmbunătățit” pentru fotografii de înaltă rezoluție și va reduce gradul de pixeli pentru a îmbunătăți calitatea fotografiilor.

Alte caracteristici: încărcare super rapidă sau nu?

Samsung tinde să zdrobească concurența când vine vorba de viteza de încărcare, dar gama S21 de anul trecut s-a încărcat la o viteză maximă de doar 25 de wați. De fapt, S21 Ultra se încarcă mai lent decât predecesorul său, S20 Ultra (probabil, pentru a îmbunătăți sănătatea bateriei pe termen lung).

Acestea fiind spuse, nu știm cu adevărat cât de repede se vor încărca dispozitivele din seria S22. Unele scurgeri sugerează că Samsung experimentează încărcarea rapidă de 65 de wați, în timp ce altele susțin că Samsung se menține la aceleaşi elementele de bază.

Iată cea mai fiabilă scurgere pe care am văzut-o – Ice Universe spune că S22 Ultra se va încărca la 45 de wați, aceeași viteză pe care am obținut-o cu S20 Ultra în urmă cu aproape doi ani. Dacă acest zvon este corect, atunci Samsung va rămâne probabil cu încărcare de 25 de wați în S22 și S22+ pentru a ajuta la diferențierea produselor sale.

Ne așteptăm ca Samsung să-și anunțe gama Galaxy S22 în ianuarie sau februarie 2022, dar până când compania va programa un eveniment, tot ce putem face este să speculăm. Totuși, vom să prezentăm orice informații noi pe care le găsim despre gama Galaxy S22.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu