Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (IV)

marți, februarie 4, 2020 21:30

ComunismCe notau securiştii criminali în 1987, despre oamenii din Braşovul care se ridicase împotriva dictaturii comuniste şi a stalinismului de esenţă primitivă impus în România acelor ani de Elena şi Nicolae Ceauşescu vedem mai jos.

Situaţia persoanelor care au deţinut funcţii de conducere la Întreprinderea de Autocamioane şi Centrala Industrială pentru Autovehicule de Transport Braşov

 • Sechi Manole, n. 1929, Tîrgu-Bujor – Galaţi. În calitate de director general al centralei, nu s-a implicat în cunoaşterea şi aplanarea stării de spirit negative create ca urmare a aplicării de penalizări nejustificate la retribuţie şi nu a ationat pentru a împiedica elementele huliganice (pentru securiştii criminali muncitorii nemulţumiţi erau “elemente huliganice” – n.m.) să se deplaseze din uzină spre centrul oraşului. Destituire. Mutat la Întreprinderea de Maşini-Agregat şi Subansamble Auto Sfîntu Gheorghe. La data de 01.04.1988 s-a pensionat, locuind în prezent în Braşov. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
 • Vulcan Ion, n. 1939, Drăgăşani – Vîlcea. În calitate de director plan producţie al centralei, nu s-a implicat în cunoaşterea şi aplanarea stării de spirit negative create ca urmare a aplicării de penalizări nejustificate la retribuţie şi nu a ationat pentru a împiedica elementele huliganice (pentru securiştii criminali muncitorii nemulţumiţi erau “elemente huliganice” – n.m.) să se deplaseze din uzină spre centrul oraşului. Destituire. Mutat la Întreprinderea de Maşini-Agregat şi Subansamble Auto Sfîntu Gheorghe. La data de 01.02.1988 s-a transferat la Întreprinderea Meacnică Timişoara. În virtutea atribuţiilor de serviciu, efectuează deplasări la unităţi economice din ţară, inclusiv din Braşov, unde are domiciliul stabi. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
 • Macovei Augustin, n. 1936, Bălăceanu – Buzău. În calitate de director comercial al centralei, nu s-a implicat în cunoaşterea şi aplanarea stării de spirit negative create ca urmare a aplicării de penalizări nejustificate la retribuţie şi nu a ationat pentru a împiedica elementele huliganice (pentru securiştii criminali muncitorii nemulţumiţi erau “elemente huliganice” – n.m.) să se deplaseze din uzină spre centrul oraşului. A participat la şedinţa BECOM din 11.11.1987, unde s-a hotărât în mod abuziv şi ilegal egalizarea retribuţiilor personalului muncitor din diferite secţii. Destituire. Mutat la Întreprinderea de Mecanică Fină Sinaia. Nu s-a stabilit în Sinaia, făcând naveta la Braşov, unde are domiciliul. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
 • Mogoş Petru, n. 1939, Braşov. În calitate de director adjunct al centralei şi director general al întreprinderii, nu s-a implicat în cunoaşterea şi aplanarea stării de spirit negative create ca urmare a aplicării de penalizări nejustificate la retribuţie şi nu a ationat pentru a împiedica elementele huliganice (pentru securiştii criminali muncitorii nemulţumiţi erau “elemente huliganice” – n.m.) să se deplaseze din uzină spre centrul oraşului. A participat la şedinţa BECOM din 11.11.1987, unde s-a hotărât în mod abuziv şi ilegal egalizarea retribuţiilor personalului muncitor din diferite secţii. Destituire. Mutat la Întreprinderea de Maşini-Agregat şi Subansamble Auto Sfîntu Gheorghe. Decedat (ei, dacă erai decedat, securiştii criminali te lăsau în pace, nu-şi mai puneau problema dacă ai sau nu o atitudine ostilă faţă de dictatura comunistă – n.m.).
 • Fercală Mihai – n. 1950, Mihăileni – Botoşani. În calitate de contabil-şef al centralei, nu s-a implicat în cunoaşterea şi aplanarea stării de spirit negative create ca urmare a aplicării de penalizări nejustificate la retribuţie şi nu a ationat pentru a împiedica elementele huliganice (pentru securiştii criminali muncitorii nemulţumiţi erau “elemente huliganice” – n.m.) să se deplaseze din uzină spre centrul oraşului. A participat la şedinţa BECOM din 11.11.1987, unde s-a hotărât în mod abuziv şi ilegal egalizarea retribuţiilor personalului muncitor din diferite secţii. Destituire. Mutat la Întreprinderea “Automecanică” Mediaş. Nu s-a stabilit în Mediaş, făcând naveta la Braşov, unde are domiciliul. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
 • Munteanu Vasile, n. 1935, Răuleşti – Vrancea. În calitate de director comercial al întreprinderii, nu s-a implicat în cunoaşterea şi aplanarea stării de spirit negative create ca urmare a aplicării de penalizări nejustificate la retribuţie şi nu a ationat pentru a împiedica elementele huliganice (pentru securiştii criminali muncitorii nemulţumiţi erau “elemente huliganice” – n.m.) să se deplaseze din uzină spre centrul oraşului. A participat la şedinţa BECOM din 11.11.1987, unde s-a hotărât în mod abuziv şi ilegal egalizarea retribuţiilor personalului muncitor din diferite secţii. Destituire. Mutat la Întreprinderea Mecanică Tîrgu Secuiesc – Covasna. Nu s-a stabilit în Tîrgu Secuiesc, făcând naveta la Braşov, unde are domiciliul. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
 • Rozorea Nicolae, n. 1932, Veneţia de Jos – Braşov. În calitate de director adjunct administrativ al întreprinderii, nu s-a implicat în cunoaşterea şi aplanarea stării de spirit negative create ca urmare a aplicării de penalizări nejustificate la retribuţie şi nu a ationat pentru a împiedica elementele huliganice (pentru securiştii criminali muncitorii nemulţumiţi erau “elemente huliganice” – n.m.) să se deplaseze din uzină spre centrul oraşului. A participat la şedinţa BECOM din 11.11.1987, unde s-a hotărât în mod abuziv şi ilegal egalizarea retribuţiilor personalului muncitor din diferite secţii. Destituire. Mutat la Întreprinderea de Aparataj şi Motoare Electrice Sfîntu Gheorghe. Nu s-a stabilit în Sfîntu Gheorghe, făcând naveta la Braşov, unde are domiciliul. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
 • Buzdugan Nicolae, n. 1941, Sighişoara – Mureş. În calitate de contabil-şef al întreprinderii, nu s-a implicat în cunoaşterea şi aplanarea stării de spirit negative create ca urmare a aplicării de penalizări nejustificate la retribuţie şi nu a ationat pentru a împiedica elementele huliganice (pentru securiştii criminali muncitorii nemulţumiţi erau “elemente huliganice” – n.m.) să se deplaseze din uzină spre centrul oraşului. A participat la şedinţa BECOM din 11.11.1987, unde s-a hotărât în mod abuziv şi ilegal egalizarea retribuţiilor personalului muncitor din diferite secţii. Destituire. Mutat la Întreprinderea de Mecanică Fină Sinaia. Nu s-a stabilit în Sinaia, făcând naveta la Braşov, unde are domiciliul. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
 • Ilie Gheorghe, n. 1945, Tîrgovişte – Dîmboviţa. În calitate de şef birou retribuire al întreprinderii, a participat la şedinţa BECOM din 11.11.1987, unde nu s-a opus adoptării hotărârii ilegale şi abuzive de egalizare a retribuţiilor personalului muncitor din diferite secţii. Destituire. Mutat la Întreprinderea de Piese pentru Tractoare Întorsura Buzăului – Covasna. Nu s-a stabilit în Întorsura Buzăului, făcând naveta la Braşov, unde are domiciliul. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
 • Oancea Nicolae, n. 1931, Armeniş – Braşov. În calitate de şef serviciu personal-retribuire al întreprinderii, nu a acţionat pentru respectarea riguroasă a prevederilor legale în ce priveşte acordarea retribuţiei şi nu s-a implicat în cunoaşterea şi aplanarea stării de spirit negative create ca urmare a aplicării de penalizări nejustificate la retribuţie. Destituire. Mutat la Întreprinderea de Aparataj şi Motoare Electrice Sfîntu Gheorghe. Nu s-a stabilit în Sfîntu Gheorghe, făcând naveta la Braşov, unde are domiciliul. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
 • Tătărăscu Bazil, n. 1948, Braşov. În calitate de director al Fabricii de Subansamble Turnate şi Forjate din întreprindere, nu s-a implicat în cunoaşterea stării de spirit negative create ca urmare a aplicării de penalizări nejustificate la retribuţie şi nu a acţionat pentru aplanarea conflictului declanşat la secţia “Matriţe”. Destituire. Mutat la Întreprinderea de Piese Auto Sibiu. Nu s-a stabilit la Sibiu, făcând naveta la Braşov, unde are domiciliul. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
 • Ghelase Valeriu, n. 1934, Galaţi. În calitate de şef secţie “Matriţe” şi ofiţer de serviciu pe întreprindere în noaptea de 14/15 noiembrie 1987, nu a acţionat pentru aplanarea, încă din primele momente, a conflictului declanşat de penalizarea ilegală a retribuţiilor personalului muncitor. De asemenea, nu a informat operativ factorii de conducere din centrală şi întreprindere despre situaţie. Destituire. Mutat la Întreprinderea de Mecanică Fină Sinaia. Nu s-a stabilit în Sinaia, făcând naveta la Braşov, unde are domiciliul. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
 • Anghel Ion, n. 1946, Iazu – Ialomiţa. În calitate de director tehnic al întreprinderii, la şedinţa BECOM din data de 11.11.1987 a influenţat pe participanţi să hotărască în mod abuziv şi ilegal egalizarea retribuţiilor personalului muncitor din diferite secţii. Nu s-a implicat în cunoaşterea şi aplanarea stării de spirit negative create ca urmare a aplicării de penalizări nejustificate la retribuţie şi nici nu a acţionat pentru a împiedica elementele huliganice să se deplaseze din uzină spre centrul oraşului. Condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Mutat la Întreprinderea de Maşini-Agregat şi Subansamble Auto Sfîntu Gheorghe. Din data de 15.08.1988 s-a transferat la Întreprinderea Mecanică Vaslui. Soţia sa refuză să se mute, continuând să domicilieze în Braşov (securiştii comunişti criminali aveau toate informaţiile despre membrii familiei; oare ştiau şi când fac sex cei urmăriţi de aparatul diabolic al Securităţii comuniste? – n.m.). Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).
 • Luca Vasile, n. 1946, Sighişoara – Mureş. În calitate de şef de birou plan-dezvoltare din centrală, la şedinţa BECOM din 11.11.1987 nu s-a opus adoptării hotărârii abuzive de egalizare a retribuţiilor personalului muncitor din diferite secţii, ceea ce a provocat nemulţumiri în rândul celor afectaţi ca urmare a penalizărilor ilegale aplicate la retribuţie. Condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Mutat la Întreprinderea de Piese pentru Tractoare Întorsura Buzăului – Covasna. Nu s-a stabilit la Sfîntu Gheorghe, facând naveta la Braşov, unde are domiciliul. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă (ostilă regimului comunist criminal – n.m.).

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu