Situaţia celor oprimaţi de regimul comunist la 15 noiembrie 1987, Braşov (I)

vineri, ianuarie 31, 2020 20:19

ComunismCe notau securiştii criminali în 1987, despre oamenii din Braşovul care se ridicase împotriva dictaturii comuniste şi a stalinismului de esenţă primitivă impus în România acelor ani de Elena şi Nicolae Ceauşescu vedem mai jos.

Situaţia autorilor înscrisului cu conţinut necorespunzător (“necorespunzător” pentru comuniştii criminali – n.m.) din clădirea universităţii din Braşov:

  1. Torjo Mihai, n. 1964, Braşov. Exmatriculat. Repartizat la Întreprinderea Mecanică de Material Rulant Braşov.
  2. Brîncoveanu Marin, n. 1964, Poiana – Gorj. Exmatriculat. Repartizat la Întreprinderea de Reparaţii Utilaj Minier Tîrgu-Jiu.
  3. Lupou Marian, n. 1965, Bran – Braşov. Exmatriculat. Repartizat la Combinatul de Celuloză şi Hârtie Zărneşti.

Autori ai unor înscrisuri cu conţinut necorespunzător apărute în ziua de 15 decembrie 1987 pe pereţii interiori a două clădiri ale Universităţii din Braşov, unde urmau cursurile Facultăţii de Mecanică, secţia seral. Au redactat împreună o scrisoare cu conţinut necorespunzător, care a fost înmânată obiectivului “Diana” (Doina Cornea – n.m.) din Cluj-Napoca, ulterior fiind transmisă de postul de radio BBC. Au preocupări de a redacta materiale cu conţinut denigrator pe care să le trimită în străinătate pe căi ilegale. Din datele existente nu rezultă să adopte poziţie ostilă prezentă.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu