Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VIII)

vineri, mai 12, 2017 16:30
Posted in category Mass-media

Stiri

  • Adevăratul motiv pentru care telefoanele mobile trebuie închise în timpul zborului cu avionul

    Telefoanele mobile nu prăbușesc avioane și nu există nicio dovadă că acestea ar interfera cu sistemele de navigație al avioanelor.
    Telefoanele mobile trebuiesc oprite la decolare şi la aterizare. Acesta este o regulă pe care trebuie să o respecte orice pasager indiferent dacă zboară până la Sibiu sau până la New York. Motivul oficial ar fi că telefoanele mobile și alte dispozitive electronice ar interfera cu sistemul de navigație al avionului.
    Adevăratul motiv pentru care telefoanele mobile trebuie oprite este acela că în timpul decolării telefoanele încearcă să se conecteze la antenele de la sol. Având în vedere viteza mare, acest lucru înseamnă că telefoanele schimbă antena la fiecare secunde ceea ce înseamnă consumarea de resurse și afectarea serioasă a rețelei. Dacă se ia în calcul numărul de avioane atunci ar însemna un adevărat haos pentru operatori.
    În anul 2008, Comisia Europeană a luat o decizie privind condiţiile armonizate de utilizare a spectrului de frecvenţe radio pentru exploatarea serviciilor de comunicaţii mobile la bordul aeronavelor (servicii CMA). Anumite companii aeriene aveau în vedere lansarea acestui tip de servicii în cursul anului 2008.
    Telefoanele pasagerilor urmau să fie legate la o reţea celulară de bord (staţie de bază de emisie-recepţie aeriană), care comunica cu Pământul prin satelit, pentru a evita conectarea telefoanelor la reţelele mobile ale ţărilor survolate, în scopul de a nu perturba funcţionarea normală a reţelelor mobile terestre. Acest dispozitiv permitea, totodată, menţinerea puterii de transmisie la un nivel destul de scăzut pentru a asigura securitatea echipamentelor de bord.
    Dar și în acest caz, utilizarea telefonului mobil în condiţii de zbor era interzisă în momentul decolării şi aterizării şi era accesibilă doar atunci când aparatul ajungea la înălţimea zborului său de croazieră.

  • Uitaţi de buletinele biometrice. Au început testele sistemului care va ţine lumea sub control

    Imaginaţi-vă un scaner public care poate identifica 50 de persoane pe minut, în mişcare. Lucrul acesta se întâmplă deja la nivelul unui oraş întreg şi cu girul guvernului. Şi este doar începutul.
    Oraşul Leon din Mexic instalează scanere de retină de la firma Global Rainmakers Inc. În cazul acestor scanere, oamenii nu trebuie să se oprească în faţa unor camere pentru a le fi scanaţi ochii, ci funcţionează în timp real, în timp ce oamenii merg pe stradă.
    Există diferite tipuri de sisteme instalate în Leon, de la scanere mari – capabile să identifice 50 de persoane pe minut în mişcare – până la unele mai mici – care pot scana între 15 şi 30 de oameni pe minut. Aceste dispozitive sunt instalate în locuri publice, precum trenurile şi staţiile de autobuz, şi conectate la o bază de date care va urmări oamenii în tot oraşul.
    Oficialii oraşului şi susţinătorii sistemului speră că prin scanarea retinei vor opri infracţiunile şi frauda. „Dacă eşti un hoţ recunoscut, spre exemplu, nu vei putea intra într-un magazin fără a fi reperat. Pentru alţii, îmbarcarea în avion va fi imposibilă“, spune Jeff Carter, CDO al Global Rainmakers.
    Procesul de scanare a retinei în cazul celor un milion de locuitori din oraşul Leon a început cu infractorii condamnaţi. Cetăţenilor fără antecedente penale li s-a oferit posibilitatea de a-şi scana ochii „voluntar“. Acesta este însă numai începutul. Potrivit lui Carter, toţi locuitorii planetei ar trebui să fie conectaţi la acest sistem de urmărire prin iris în circa zece ani.
    „În viitor, fie că vorbim de intrarea în casă, deschiderea portierei unei maşini, intrarea la locul de muncă sau ridicarea medicamentelor de la farmacie, totul va depinde de această cheie unică: irisul. Toate persoanele, locurile şi lucrurile de pe această planetă vor fi interconectate în următorii zece ani“, spune Carter.
    Sistemul este folosit deja şi de companii prestigioase din America precum laboratoarele Google X sau Bank of America, dar şi de o serie de aeroporturi din lume. Anthony Antolino, directorul de marketing al Eyelock, companie care furnizează sisteme de scanare a ochiului, spune că numai ADN-ul este mai clar decât irisul în identificarea unei persoane. Potrivit acestuia, compania speră ca tehnologia pe care o dezvoltă să fie integrată din 2015 şi în telefoanele mobile, tablete şi laptop-uri.
    „Această tehnologie exista deja de circa 20 de ani, dar era foarte lentă, instabilă şi greu de utilizat. Noua tehnologia bazată pe video capturează foarte multe imagini în fiecare secundă. Acestea sunt adunate, se identifică rapid cele mai bune imagini şi le putem procesa în milisecunde“, menţionează Antolino.

  • MICROSOFT A CUMPĂRAT NOKIA!

    Compania Microsoft a decis să cumpere divizia de telefoane şi cea de patente ale companiei Nokia pentru suma de 5,4 miliarde de euro, iar compania finlandeză iese astfel dintr-un business pe care l-a dominat ani de-a rândul.
    Acordul dintre Microsoft şi Nokia cuprinde 3,79 de miliarde de euro pentru divizia de telefoane şi încă 1,6 miliarde pentru patente.
    După această tranzacţie, fostul lider mondial în producţia de telefoane mobile îşi va concentra activitatea pe servicii şi reţele, decizie calificată de preşedintele Nokia, Risto Siilasmaa, drept „cel mai bun drum pentru a merge mai departe, atât pentru Nokia cât şi pentru acţionarii ei”.
    Tranzacţia se va realiza efectiv la începutul anului viitor, când circa 32.000 de angajaţi ai Nokia vor fi transferaţi către Microsoft.
    Unii analişti au îndoieli că această tranzacţie va fi profitabilă pentru Microsoft. ‘Atât Nokia cât şi Microsoft au pierdut trenul atunci când este vorba de smartphones şi este foarte dificil de recuperat decalajul pierdut. Întrebarea este dacă prin combinarea a două companii slabe va rezulta un nou competitor puternic. Mă îndoiesc’, a arătat analistul Paul Budde.
    Microsoft are dificultăţi în condiţiile în care consumatorii migrează de la computere personale care utilizează sistemul de operare Windows la dispozitive mobile. La rândul său, Nokia se confruntă cu dificultăţi ca urmare a cererii slabe pentru telefoanele sale mobile pe fondul concurenţei cu telefoanele mobile marca Apple Inc. şi cu producătorii care utilizează sistemul de operare Android.
    Nokia, unul din pionierii telefoanelor mobile, a pierdut teren în faţa rivalilor Apple şi Samsung Electronics după lansarea iPhone în 2007. În urmă cu doi ani directorul general de la Nokia, Stephen Elop, fost director la Microsoft, a comparat situaţia companiei finlandeze cu cea a unui om care lucrează pe o platformă petrolieră în flăcări din Marea Nordului ale cărui singure opţiuni sunt să rămână pe platformă sau să se arunce în apă şi să încerce să se salveze. Sub conducerea lui Elop, Nokia a încheiat o alianţă cu Microsoft şi a început să utilizeze sistemul de operare Windows Phone pentru telefoanele sale, însă aceasta nu a dat rezultatele scontate. Potrivit firmei de cercetare de piaţă IDC, doar 3% din smartphone-urile livrate la nivel mondial în primul trimestru al acestui an erau echipate cu sistemul de operare Windows Phone, faţă de 75% cu sistemul Android.

  • DOCUMENTAR. HITLER consuma, zilnic, un cocktail de peste 80 de tipuri de DROGURI

    Documentarul „Nazi Underworld – Hitler’s Drug Use Revealed”, realizat de National Geographic, prezintă informații noi despre crudul lider nazist și viciile sale, potrivit Daily Mail. Documentarul a fost realizat pornind de la o serie de înregistrări și scrisori ale medicului personal al lui Adolf Hitler, Theodore Morell. Potrivit acestora, dictatorul consuma peste 80 de tipuri de droguri zilnic, fapt ce l-ar fi transformat, în opinia unor medici și istorici, într-un criminal cu sânge rece. Alții consideră însă că aceasta ar fi doar o scuză pentru a încerca să-i disculpe ororile.

    Tulburare bipolară amplificată de amfetamine

    În documentarul National Geographic, psihiatrul Nassir Ghaemi susţine că abuzul de droguri i-a amplificat depresia liderului nazist. „Hitler avea tulburare bipolară, iar amfetaminele au amplificat boala. Acest lucru nu a mai fost explicat până acum şi arată de ce Hitler s-a schimbat la sfârşitul anilor 1930 şi 1940”. Potrivit unui raport medical, Hitler avea eczeme cronice şi crampe ale stomacului și consuma cocaină „pentru a-şi curăţa sinusurile”. Iar pentru potență, liderul nazist făcea injecții cu extracte din testicule de tauri tineri. „Eva Braun era tânără şi mult mai în formă. Hitler era mai bătrân, leneş, nu făcea exerciţii şi îl punea pe Morell să îl ajute înainte de a petrece noaptea cu ea”, explică psihiatrul Ghaemi. Din notele medicului Morell reiese și faptul că Hitler se temea de cancer şi devenea paranoic la gândul că ar putea răci.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VIII)”

  1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (IX) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 13th, 2019 at 16:57

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VIII) […]

  2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (X) | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 17th, 2019 at 17:08

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VIII) […]

  3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XII) | A șaptea dimensiune says:

    iulie 14th, 2019 at 8:28

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VIII) […]

Adauga un comentariu